“Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest!”

0
(0)

Een lange tijd leek het enkel een droom om mijn vaste baan op te zeggen en het ondernemers avontuur aan te gaan met Oh My Pie! in de hoofdrol. Ondertussen is het alweer 1 maart. Twee maanden geleden ging mijn nieuwe avontuur als ZZP’er van start. Eerder schreef ik een blog over deze stap, Het roer om!. Eerder heb ik beloofd dat ik meer zou delen over mijn belevenissen. Regelmatig krijg ik de vraag via berichtjes en mailtjes hoe het nu met mij gaat. Nou, ik kan jullie wel vertellen. Ik voel mij gelukkiger dan ooit! Vandaag vertel ik hier meer over aan de hand van foto’s!

Met kriebels in mijn buik begon ik dit nieuwe jaar aan een frisse start.

Het moment dat de kerstvakantie voorbij was moest ik wel even slikken. Daar stond ik dan met mijn agenda voor mijn neus. Een agenda die ik zelf in mocht delen. Een heleboel gedachtes spookte door mijn hoofd. Hoe zou ik het vinden om voor mijzelf te werken en vooral veel uren bij The Body Studio actief te zijn? Zou ik de kinderen gaan missen? Mijn structuur op school? Niet al te onbelangrijk zou het financieel niet te zwaar zijn? 

Ik haal zoveel energie uit de dingen die ik doe, dat dit mij heel veel zelfvertrouwen geeft. 

Eigenlijk is de tijd voorbij gevlogen en geniet ik van iedere dag. Mijn klas mis ik wel, maar ik weet dat zij een goede vervanger hebben gekregen waardoor ik dit los kan laten. Ik haal zoveel energie uit de dingen die ik doe, dat dit mij heel veel zelfvertrouwen geeft. Dit merk ik ook fysiek, ik heb veel minder vaak last van buikpijn dan voorheen. Dit doet mij zo goed! Ik merk dat ik weer ruimte heb in mijn hoofd om te luisteren naar anderen, om er te zijn voor de mensen om mij heen. Dat geeft zoveel ruimte, ik was ergens mijnzelf een een beetje kwijt geraakt in alle drukte. Ik leef weer!

The Body Studio & Oh My Pie!

Sinds januari ben ik bezig om stap voor stap de horeca bij The Body Studio in te richten. Een knus en gezellig gedeelte waar je koffie kunt drinken uiteraard onder begeleiding van een Oh My Pie! of waar je een gezonde maaltijd af kunt halen. The Body Studio heeft een huiselijke uitstraling waardoor jij je er meteen welkom voelt. Check deze toffe tafels en stoelen van Oud is Nieuw! Zij hebben alle spullen voor ons op maat gemaakt. Ik kan hier zo blij van worden!

Nu moet alleen nog maar de keuken afgewerkt worden zodat ik daar ook full-time kan bakken. Yes, lieve mensen het is bijna zover! We kunnen bijna officieel van start gaan! Ondertussen bak ik er alvast op los om te testen welke creaties voor herhaling vatbaar zijn en welke niet. Bij The Body Studio is het in elk geval nooit saai, want er staat iedere dag een ander taartje op de kaart! Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Crazy Pie Lady Mariette ook wel bekend van Zoetrecepten kwam gezellig langs. Samen met haar goede vriendin genoot zij van een Oh My Proeverij! Gluten-, lactosevrije taartjes zonder geraffineerde suikers. De meeste taartjes zijn ook nog eens plantaardig waardoor werkelijk iedereen kan meegenieten.

De All in One! Yes, je hoort het goed! Dit is mijn favoriete thee, gemaakt van munt, citroen, gember en sinaasappel. Deze staat alvast op de kaart uiteraard. Iedereen is er dol op en het is zo gezond!

High Tea Workshop

Op 10 februari was het weer feest! Ik gaf een High Tea Workshop in samenwerking met Restaurant en Kookstudio NINE in Amsterdam. Met een gezellige groep mensen gingen we aan de slag om een gluten-, lactose- en sojavrije high tea op tafel te toveren zonder geraffineerde suikers. Het was zo gezellig! Samen met chef Alex had ik alles voorbereid om er een feest van te maken. Van smaakvolle donuts, lava cakejes, sushi, hartige taart en red velvet muffins tot een Argentijnse specialiteit van de chef! Dit zijn de dingen waar ik zo ontzettend veel energie uithaal! Ik kan niet wachten om weer zo’n toffe workshop in te plannen! Zie hieronder enkele foto’s!

Super toffe catering voor de persdag van House of Rebels

Deze maand ging ik aan de slag voor House of Rebbels om een heleboel Oh My Pie! taartjes en hapjes te maken. Dit is zomaar een plaatje van die dag. Ziet het er niet prachtig uit?

Het ultieme gevoel van vrijheid. Samen met Myrthe op pad gaan om wat leuke foto’s te maken op een door de weekse dag in Amsterdam. De getalenteerde Kim maakte de foto’s. Normaal gesproken houd ik er absoluut niet van om voor de camera te staan. Toch durf ik nu te zeggen dat ik trots ben op deze foto’s!

Iedere dag is een feestje, mijn werk geeft mij zoveel energie!

Als ZZP’er ben je eigenlijk non-stop aan het werk. Alleen voelt het voor mij niet als werk. De dingen die ik doe vind ik echt fantastisch om te doen. Ik ontmoet nieuwe mensen, er komen nieuwe mogelijkheden en samenwerkingen op mijn pad en ik mag samenwerken met een super leuk team bij The Body Studio! Wat wil een mens nog meer?

“Op zo’n moment staat de wereld even stil, zeker ook omdat dit de tweede keer was op dezelfde snelweg in een halfjaar tijd.

Ook al heb je soms te maken met tegenslagen, de positieve vibe zorgt ervoor dat ik ook deze aan kan! Zo raakte ik eerder deze maand betrokken bij een heftig auto-ongeluk, waarbij ik wonder boven wonder ongedeerd uit de auto kon komen. Op zo’n moment staat de wereld even stil, zeker ook omdat dit de tweede keer was op dezelfde snelweg in een halfjaar tijd. En nee, ik ben geen roekeloze rijder. De volgende dag ben ik direct weer in de auto gestapt om het vertrouwen niet te verliezen. Nu rijd ik weer iedere dag over dezelfde weg, ook al vind ik het wel spannend. Het heeft tijd nodig om het vertrouwen weer helemaal terug te krijgen.

Een manier om te ontpannen is voor mij toch wel het maken van taarten. Deze Cheesecake George Clooney is één van de creaties die ik deze maand maakte. Een taart met een hoge aaibaarheidsfactor want man o man wat smaakt deze goed!

Check deze unit! Deze maakte ik voor de verjaardag van Menno, vervolgens aten we hem met z’n allen op. De mensen die langskwamen prikte een vorkje mee. Zo leuk om te zien en te horen dat iedereen de smaken kan waarderen! Dit is voor mij nou GELUK! Mensen blij maken met de dingen die ik graag doe!

Soms mag je jezelf trakteren!

Al een tijdje zag ik deze schoenen bij Sacha in de etalage. Ik kon er niet omheen en besloot mijzelf te trakteren op deze stoere stappers! Naast het feit dat ze er stoer uitzien zitten ze ook nog eens ontzettend lekker en met deze toffe schoenen ga ik stap ik door het leven en zie ik ieder nieuw avontuur met een glimlach tegemoet!

Een eerste update van mijn nieuwe leven als ZZP’er. Er komt nog zoveel meer moois aan, er zijn toffe plannen in de maak die ik over een tijdje met jullie kan delen. Iedere maand zal ik een update maken met beeld en tekst zodat jij mee kan kijken met de dingen die ik doe. 

Heb je tips of vragen, laat het mij weten. Dat vinde ik leuk! 

Liefs,

Marike

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

11 comments
 1. Hoi Marike ….

  Wauw wat geweldige plannen en een prachtig verhaal
  Volg je gevoel ‘Oh my Pie’queen…
  Er zal vast heel veel moois nog op je pad komen
  Je bent een geweldig mens…
  Succes Xxx
  Liefs uit Spanje ( Renske )

  1. Dankjewel lieve Renske! Zo leuk dat je reageert! Kom gerust eens langs voor een taartje of we plannen weer eens een workshop in. Zo leuk vorig jaar!

   Liefs, Marike

 2. Lieve Marike,

  Geen buikpijn meer? WoW! Euhhhh, sinds juni 2017 weer heeel veel klachten en worden alleen maar erger. Misshien ook los durven laten? Alleen hier is geen plan B. Wel 3 kids 😂…. Geeft mijn lijf aan ‘halloo, luister nou eens even?’ Lastig…. Lieve Marike, ben zo blij voor JOU. Als ik in de buurt ben, dan kom ik graag een taartje doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts