Koninklijke ontbijttaart zonder lactose

Ontbijttaart zonder lactose
4.8
(6)

Koninklijk ontbijten met een ontbijttaart waar je u tegen zegt! Oké, ik ben verkocht. Speciaal voor De Notenshop maakte ik deze toffe ontbijttaart gemaakt met een aantal pure ingrediënten. Heel fijn dat deze Koninklijke ontbijttaart ook nog eens glutenvrij en lactosevrij is. Daarnaast is deze rakker plantaardig en schittert zij niet door haar moeilijkheidsgraad maar door haar eenvoud!

“Deze Koninklijke ontbijttaart schittert niet door haar moeilijkheidsgraad maar door haar eenvoud. “

De taart heb ik al heel wat keren gemaakt en vrolijk uitgeserveerd in The Body Studio. Menig klant was dan ook blij verrast door de smaken. Een knapperige bodem, een romige vulling en kleurrijk fruit. Meer was er niet nodig om de mensen met een glimlach de deur uit te zien gaan. De pistachenoten in de bodem maakte het feest compleet. Deze kun je uiteraard ook achterwege laten als je deze niet in huis hebt.

“Wil je écht uitpakken? Vul de taart dan niet met yoghurt maar met lactosevrije slagroom. Finger-licking good!”

Met vlag en wimpel siert deze prachtige taart de tafel op Koningsdag. Verantwoord genieten zonder dat de smaak verloren gaat, dat doe je met deze taart! Ben jij benieuwd naar het recept? Stroop de mouwen maar alvast op!

Recept

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

 • 150 g amandelmeel
 • 150 g glutenvrije havermout
 • 2 tl Ceylon kaneel
 • Snufje zeezout
 • 150 g Medjoul dadels
 • 2 el kokosolie
 • 40 g pistachenoten

Voor de vulling:

 • 400 g stevige kokosyoghurt
 • 2 el ahornsiroop
 • 2 el sinaasappelsap
 • 200 g aardbeien
 • 100 g blauwe bessen

Aan de slag!

 1. Verwarm je oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm in met een beetje kokosolie.
 2. Doe de ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed alles met je handen tot een mooi deeg. Als het deeg te droog is voeg je een klein scheutje water of plantaardig melk toe. Bekleed de vorm met het deeg en prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem. Houd je van een extra bite? Duw dan wat gebroken pistachenoten in het deeg! Zet de vorm voor een kwartiertje in de oven en laat de bodem afkoelen buiten de oven op een rooster.
 3. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling.
 4. Spatel de stevige kokosyoghurt samen met de sinaasappelsap en het zoetmiddel door elkaar totdat er een egale massa ontstaat. Ben je geen fan van kokos? Gebruik dan een stevige lactosevrije yoghurt naar keuze.
 5. Verdeel de hagelwitte vulling over de bodem en garneer deze met het aardbeien en de blauwe bessen. Zo ontstaat spontaan de Nederlandse vlag!

TIP! Kun je wel tegen lactose? Gebruik dan eens een combinatie van Griekse yoghurt en ricotta voor kleine variatie!

Ga je deze ontbijttaart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.8 / 5. Reacties: 6

Geef als eerste je mening!

2 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts