Glutenvrije Kletskoppen

Glutenvrije kletskoppen
5
(1)

Knapperige glutenvrije kletsenkoppen, het moest er eens van komen. Deze knapperige kanjers waren vroeger mijn favoriete koekjes. Mijn broers en ik maakten er een sport van om de koekjestrommel van oma op zondag te bewaken om er zorg voor te dragen dat niet iemand stiekem een kletskop meer zou eten dan de ander. Ach, het hield ons van de straat!

Ik zette mijn bakkersmuts op, trok mijn kookschort aan en ging op avontuur in de keuken!

Iedere week daag ik mijzelf uit om een nieuw recept te maken voor de website zodat jullie kunnen gnieten van nieuwe inspiratie. Ik vond in een oud kookboek het traditionele recept om kletskoppen te maken. Uiteraard niet glutenvrij, dus ik zette mijn bakkersmuts op, trok mijn kookschort aan en ging op avontuur in de keuken van The Body Studio.

Al snel had ik mijn draai gevonden en schoof ik de eerste bakplaten met glutenvrije kletskoppen de oven in. Oké, de eerste versie was te vast van structuur, compact in plaats van luchtig. Al moet ik zeggen dat de smaak waanzinnig goed was! De gasten van The Body Studio, genoten met volle teugen! Een tweede versie kon natuurlijk niet uitblijven met een kleine aanpassing aan het recept rolden er échte glutenvrije kletsenkoppen uit de oven!

Krokant, dun én charismatisch dat zijn de échte kletskoppen!

Ik gebruikte glutenvrij havermeel als basis, door dit meel te zeven wordt het koekje niet broos of te compact. De droog geroosterde amandelen van De Notenshop zijn to die for! Serieus, zoiets lekkers heb ik nog niet eerder geproefd. De amandelen worden niet gebrand maar deze noten zijn geroosterd in de oven, een aanradertje! De kletskoppen met een snufje speculaaskruiden van Green Gypsy Spices vielen het meeste in de smaak maar je kunt eventueel ook gewoon kaneel gebruiken. Kun je wel tegen lactose? Vervang de kokosolie gerust door biologische roomboter. Genoeg keuze om deze knapperige kletskoppen te maken!

Ben jij benieuwd naar het recept? Stroop de mouwen maar op! 

Recept

Wat heb je nodig?

 • Bakplaat
 • Bakpapier
 • Mengkom
 • Spatel
 • Zeef

Ingrediënten:

 • 40 g (geroosterde) amandelen
 • 80 g kokosbloesemsuiker
 • 1/2 tl Ceylon kaneel óf speculaaskruiden
 • Snufje zeezout
 • 60 g kokosolie
 • 40 g glutenvrij havermeel

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
 2. Hak de amandelen grof en doe deze in een mengkom samen met de kokosbloesemsuiker, Ceylon kaneel en het zeezout. Zeef het glutenvrije havermeel bij de ingrediënten.
 3. Verwarm de kokosolie en voeg deze toe aan de droge ingrediënten. Spatel de ingrediënten door elkaar zodat er een egaal deeg ontstaat. Blijf het deeg te droog? Voeg dan een klein scheutje amandelmelk toe. Is het deeg te nat? Voeg dan een klein beetje meel toe. 
 4. Maak bolletjes van het deeg, doe dit eventueel met een lepel als het deeg erg plakkerig is en plaats deze op de bakplaat. Zorg er wel voor dat er voldoende ruimte zit tussen de kletskoppen omdat het deeg uitloopt bij het bakken.
 5. Bak deze knapperige rakkers goudbruin in zo’n 8 á 10 minuten. Houd de kletskoppen in de gaten want ze kunnen snel verbranden.
 6. Laat de koekjes goed afkoelen buiten de oven zodat ze hard kunnen worden, dan worden ze lekker knapperig.
 7. Bewaar de kletskoppen in de koekjestrommel dan blijven ze best wel even goed!

Ga je deze rakkers maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

2 comments
 1. Hallo waar kan ik die havermeel kopen.die kokosbloemsuiker bij de Barret of ook erges anders
  Ik wil dit zeer zeker gaan proberen
  Wat heb u heerlijke recepten die banaan en robuste koeken maak ik steeds mmmm
  eierkoeken heb ik nu ook na weken proberen heerlijk knapperige redelijk dik heb u daar ook recept van .lieve groet tineke v sluijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts