Gezonde cheesecake met aardbeien en limoen

0
(0)

Ben je dol op cheesecake en aardbeien? Dan heb ik hier het recept voor jou van een gezonde cheesecake met aardbeien! Ik maakte een overheerlijke voedzame cheesecake met enkel pure ingrediënten waar iedereen van kan genieten. Glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij, zonder geraffineerde suikers én een smaaksensatie eerste klas!

De mensen om mij heen mochten de taart als eerste proeven, vele glimlachmomentjes volgden.”

Deze parade van kleurrijke taartjes paradeerde rechtstreeks uit de oven over de rode loper. Zo’n smeuïge aardbeien rakker gaat er prima in! Met een stevige cakebodem, een romige vulling met vanille en limoen waarop de eerste Hollandse aardbeien van het seizoen flaneren. De mensen om mij heen mochten de taart als eerste proeven, vele glimlachmomentjes volgden.

Ben jij benieuwd naar het recept? Lees dan snel met mij mee!

Wat heb je nodig?

 • Oven
 • Cakevorm
 • Bakpapier
 • Mengkom
 • Spatel

Ingrediënten:

Voor de bodem:

 • 125 g cannellini bonen (uitlekgewicht)
 • 100 ml kokosmelk
 • 3 eieren
 • 40 g ahornsiroop
 • 1 vanille-extracct
 • 40 g kokosmeel
 • 1 tl bakpoeder
 • Snufje zeezout

Voor de vulling:

 • 600 g kokosyoghurt of (lactosevrije) kwark
 • 50 g ahornsiroop
 • 4 el maïzena of arrowroot
 • Sap van een halve limoen
 • 100 g aardbeien

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Spoel de cannellini bonen schoon en laat deze uitlekken in een vergiet. Maak deze vervolgens fijn samen met de kokosmelk, eieren, ahornsiroop en het vanille-extract. Uiteindelijk zal er een glad beslag ontstaan.
 2. Spatel hier het kokosmeel, bakpoeder en het zeezout doorheen. Proef jouw beslag even.
 3. Verdeel het beslag over de bodem van de cakevorm.
 4. Schuif de cakevorm de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 20 minuten.
 5. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling.
 6. Mix met een mixer  de yoghurt, maïzena of arrowroot, ahornsiroop  en het limoensap luchtig totdat er geen klontjes meer te zien zijn. Haal de cake uit de oven en verdeel de vulling voorzichtig over de cake. Het maakt niet uit dat de cake nog niet helemaal gaar is, dat komt vanzelf goed!
 7. Schuif de cheesecake de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 60 minuten.
 8. Laat de taart een uur afkoelen buiten de oven, de vulling mag nog drillerig zijn en schuif de taart vervolgens nog even de koelkast in zodat de vulling op kan stijven voor minimaal 1 uur.
 9. Top de taart af met verse aardbeien en wat kokosrasp voor een feestelijk effect.

Ga je deze taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

17 comments
 1. Het is maar goed dat je zegt dat het er niet gaar uit ziet en zo maar dat t goed komt!!! Hij gaat zo de koelkast in,morgen pas aangesneden! Dus ben erg benieuwd!

 2. Wat is een bruiningskuurtje, 60 minuten op 180 graden geeft een bruin resultaat maar de taart is niet te vreten….

   1. Verbrand en droog, heb het een dag later nog een keer geprobeerd maar dan op 120 graden. De taart ziet er een stuk beter uit. Smaak blijf ik wat raar vinden maar misschien hou ik gewoon niet van cheesecake. Het zoete van de ahornsiroop komt niet echt terug en het frisse van de kwark is ook deels verdwenen. Is het ook mogelijk om na het aanbrengen van de vulling de taart niet meer in de oven te zetten? Ik vond de vulling voordat deze de oven in ging namelijk stukken smaakvoller.

    1. Wellicht is een no-bake cheesecake dan een betere optie! Je zou de vulling kunnen binden met gelatine of agar agar en op kunnen laten stijven in de koelkast. De structuur is dan zachter en de frisse smaak komt dan nog mooier tot z’n recht.

     Groetjes,
     Marike

 3. Gisteren gemaakt. Hij smaakt lekker maar toch is de structuur van de ‘kwark’ wel anders dan ik gewend ben van een cheesecake. Deze structuur zie ik wel terug op de foto van dit taartje maar in die van mij dus niet. Misschien lastig maar heb je enig idee hoe dit kan?

  1. Hey Hanneke,

   Wat leuk om te lezen dat het je het taartje hebt geprobeerd! Kun je mij uitleggen wat je mist in de structuur? De structuur hoort zacht te zijn en niet korrelig. Welke yoghurt heb je gebruikt? Ik hoor het graag!

   Liefs,
   Marike

   1. Sorry voor mijn late reactie. De structuur was puddingachtig en dus niet de gebruikelijke cheesecake structuur zoals ik deze ken. Hij smaakte wel hoor! Ik heb kokosyoghurt gebruikt.

    1. Ik ben heel benieuwd. De cake staat nu in de oven. Ik heb na het proeven wel nog wat ahorn extra gebruikt en het sap van een hele limoen. Gezien de reacties hierboven ben ik wel benieuwd naar het resultaat. Durfde hem eigenlijk niet te maken. Maar ik had het nu al in mijn hoofd. Wordt vervolgd.

     1. Hey Marja,

      Wat leuk om te lezen! Ah de reactie hierboven zijn een beetje uit z’n verband getrokken, later de mensen nog gesproken.
      Ik hoop dat je hebt genoten!

      Liefs,
      Marike

 4. Voor iedereen die twijfelt: maak deze taart!!! Ik heb m gemaakt met kokosyoghurt en zoete aardappel (ik mag geen bonen) en hij is super lekker geworden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts