Ontbijtmuffins met aardbeien en rabarber

0
(0)

Zien deze muffins er niet waanzinnig lekker uit? Rabarber en aardbeien zijn een grandioze combinatie, wanneer je deze twee smaakmakers in muffinvorm giet ontstaat er een onweerstaanbare creatie. Heel eenvoudig om te maken en ook nog eens verantwoord én glutenvrij.  Hanne ook wel bekend van Miss Havermout maakte speciaal voor ons dit recept. Ben jij benieuwd naar de toverspreuk? Lees dan snel mee!

Ontbijten met taart of muffins, dat kun je wel aan mij overlaten. Ondertussen zijn er al heel wat mensen met het ontbijttaartjesvirus besmet, sorry daarvoor! Heel toevallig raakte ik met Hanne in gesprek en vroeg ik haar of ze het leuk zou vinden om een keer een recept te delen op Oh My Pie!. In een handomdraai toverde zij deze waanzinnige ontbijtmuffins op tafel. Een recept waar iedereen mee uit de voeten kan! Zeg nou zelf, de combinatie van rabarber én aardbeien zorgen toch voor een stukje jeugdsentiment?

Hanne volg ik al een lange tijd op Instagram, deze vrolijke dame maakt van ieder recept een feestje. Heb je haar prachtige foto’s al gespot? Een vrolijke blog om te zien, een lust voor het oog én ieder recept is een feestje voor de smaakpapillen. Zij begon haar website ooit om havermout van het imagoprobleem, vies, af te helpen.

Hanne maakte er een missie van om Nederland te laten zien dat havermout een lekker, gezond en voedzaam ontbijt is. Een geruststelling voor alle havermouthaters, zij post ook andere lekkere, gezonde (en minder gezonde) recepten.

Glutenvrij genieten is een feest!

Recept

Ingrediënten voor 9 muffins

Voor het basis beslag:

 • 100 g aardbeien
 • 1 stengel rabarber
 • 150 g glutenvrij havermeel
 • 1 tl kaneel
 • 150 g aardbeien kwark*
 • 25 g kokosolie-gesmolten
 • 1 tl bakpoeder
 • Snufje zout
 • 25 g pompoenpitten
 • 3 eieren

*Lactosevrij? Kies dan een lactosevrije kwark.

Voor de garnering: 

 • Optioneel: glutenvrije havermout en pompoenpitten

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de aardbeien en rabarber alvast in kleine stukjes.
 2. Meng het havermeel met de kaneel, het bakpoeder en zout. Voeg de kwark, de gesmolten kokosolie, de aardbeien, rabarber en pompoenpitten toe en meng deze door de droge ingrediënten.
 3. Klop met een mixer de eieren tot een luchtige, schuimende massa. Vouw de geklopte eieren door het haver-kwarkmengsel. Verdeel het beslag over 9 muffinvormpjes en bestrooi deze met wat havervlokken en pompoenpitten.
 4. Bak de muffins 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.
 5. Laat de muffins afkoelen buiten de oven en serveer deze smakelijke rakkers met wat yoghurt bij het ontbijt of eet ze zo uit het vuistje!

Tip! De muffins kun je 3 dagen afgesloten bewaren in de koelkast.

Ben je benieuwd naar alle mooie creaties van Hanne? Check dan echt even haar website of Instagram!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts