Onweerstaanbare cheesecake met chocolade en karamel

glutenvrije cheesecake
0
(0)

Onweerstaanbaar dat is deze cheesecake zeker. Met een verrassende chocolade bodem gecombineerd met een zachte cheesecakevulling en een smaakvolle toffe karamel on top, wie kan dat nou laten staan? Colette maakte deze no-bake cheesecake tussen het inpakken van de verhuisdozen door en deelt vandaag het recept met ons. Glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij én voor de liefhebbers ook nog eens  te veganizen! De bodem van deze taart hoef je niet te bakken, even was ik vergeten hoe fijn die no-bake taartbodems zijn! De vulling heeft even tijd nodig om op te stijven, maar dat is het meer dan waard. Maak de taart de avond van te voren, dan kan de vulling ‘s nachts opstijven en hoef je enkel de taart nog te decoreren met de karamelspread. 

OH MY PIE! blog op een lager pitje..

Ik liet het al eerder doorschemeren maar de afgelopen maanden zijn er vaker oudere recepten voorbij gekomen op Social Media. Nee, de inspiratie is niet op. Ik ben keihard aan het werk achter de schermen, dat ik binnenkort met jullie mag en kan delen. Tot die tijd zal er iets minder vaak een nieuw recept online komen. Ik beloof dat het, het wachten meer dan waard zal zijn. Houd mijn Social Media in de gaten voor de nieuwe ontwikkelingen.

Voor nu geniet van deze waanzinnige pie, eerlijk waar dit is een feestje voor de smaakpapillen! 

Recept

Je hebt hier voor nodig :
Springvorm 18 of 20 cm
Bakpapier

Voor de bodem: 

 • 50 g pure chocolade 72% of hoger
 • 100 g glutenvrij havermeel
 • 1 kleine banaan

Voor de vulling:

 • 600 g (lactosevrije) kwark
 • 40 g ahornsiroop
 • 6  gelatineblaadjes of 4 g agar agar

Voor de topping:

 • 150 g verse zachte dadels
 • 150 ml warm water
 • 1 el pindakaas
 • Snufje zeezout en kaneel

Aan de slag!

 1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
 2. Smelt de pure chocolade au-bain marie. Prak de banaan fijn en roer dit door de gesmolten chocolade.
 3. Voeg hier het meel bij en roer dit goed door zodat het meel opgenomen is in de chocolade. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit goed aan met je vingers. Zet de bodem in de koelkast en ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling.
 4. Roer de lactosevrije kwark en de ahornsiroop door elkaar.
 5. Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in een kommetje koud water.  Knijp de gelatine uit wanneer deze week geworden is. Verwarm de gelatine in enkele eetlepels water en roer dit goed door elkaar. Voeg nu beetje bij beetje het witte mengsel aan de verwarmde gelatine. Blijf ondertussen goed roeren om klontjes te voorkomen. Ga door naar stap 7.
 6. Gebruik je agar agar? Roer de agar agar door elkaar met enkele water en kook dit zo’n 2 minuten in een pannetje. Voeg hier het kwarkmengsel aan toe en roer het mengsel goed door elkaar. Kook het mengsel nog even zodat zodat de agar agar goed kan binden. Haal het pannetje van het vuur.
 7. Verdeel het witte goedje over de bodem van de taart en schuif deze bolide de koelkast in voor zo’n 2 uur zodat de vulling op kan stijven.
 8. Ontpit de verse zachte dagens en blend deze met het water totdat er een pasta ontstaat.
 9. Voeg de kaneel, zeezout en de pindakaas toe en spatel dit goedje door elkaar en zet dit even in de koelkast.
 10. Zodra de vulling stijf genoeg is kun je de topping over de taart verspreiden.
 11. Zet de taart voor minimaal nog een uurtje in de koelkast . Strooi er nog wat nootjes over die jij lekker vind en cacaonibs en klaar is je toffe(e) kwarktaart.
 12. Geniet er van!

Liefs Co (lette )

Ben je benieuwd naar de toverkunsten van Colette? Bezoek dan haar nieuwe website én Instagram!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

3 comments
 1. Hallo!
  Vandaag heb ik deze taart gebakken. Hij ziet er leuk uit en smaakt ook goed, alleen valt de dadelpasta bij mij van de taart af! Is het mogelijk om aan deze laag ook gelatine toe te voegen? En zo ja, hoeveel blaadjes moeten dit dan zijn?
  Groetjes,
  Esther

  1. Hi Esther,

   Wat tof dat je de taart hebt gemaakt! Jammer dat de laag er af gleed. Je kunt de dadelpasta met twee blaadjes gelatine stijver maken.

   Succes!

   Liefs,
   Marike

 2. Hi Marike,

  Ik heb de taart de volgende dag nog eens aangesneden en toen bleef alles op zijn plaats liggen. Ik had wat meer geduld moeten hebben, haha!

  Groetjes,
  Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts