No-bake cheesecake met zomerfruit en een chrunchy bodem

No-bake cheesecake met zomerfruit en een chrunchy bodem
3.3
(4)

Is het geen plaatje? Dat je gepofte quinoa kunt verwerken in een krokante smaakvolle taartbodem dat vind ik echt een feest! Voedzaam, smaakvol én een juweeltje om te zien! Gepofte quinoa is luchtig en geeft een bite aan jouw gerecht of baksel. De combinatie van de gepofte quinoa met een vleugje pure chocolade én notenpasta is serieus om over naar huis te schrijven. Dit alles gecombineerd met een romige vulling en een frisse topping van zomerfruit. Zeg nou zelf,  dit wil je toch proberen?! Laat de oven maar uit, want deze prachtige parel is zonder oven te maken.

Heb je de chocolade-koffietaartjes al gespot? Ook heerlijk met een bodem van gepofte quinoa!

Zo’n taart waarbij iedere hap een smaaksensatie is, je bent het misschien wel van mij gewend. Ik hou hier zo van! Deze taart is daar één van, bij iedere hap proef je weer andere smaken die elke keer weer perfect met elkaar matchen! Gepofte quinoa vind je tegenwoordig in de supermarkt bij de ontbijtgranen of je koopt ze online. Ze zijn voedzaam, licht en ook nog eens heel fijn om te gebruiken als bodem in een taart als deze.

Een extra luchtige taart voor de liefhebbers!

Tijdens de Oh My Pie! Masterclasses laat ik zien hoe je een taart van yoghurt heel luchtig kan maken. Namelijk door er een vleugje xanthaangom aan toe te voegen. Mix jouw yoghurtmengsel vervolgens zo’n 5 a 8 minuten met een mixer en er ontstaat een heel luchtige vulling. Je kan het bij deze taart eens proberen!

Glutenvrij, lactosevrij en voor de liefhebbers plantaardig!

Ben je gek op cheesecake? Probeer dan eens deze zebra cheesecake of deze glutenvrije kwarktaart met aardbeien.

Recept 

Wat heb je nodig?

 • Springvorm dia 18 cm
 • Bakpapier
 • Mengkom
 • Spatel
 • Pannetje

Ingrediënten:

Voor de bodem:

 • 40 g notenpasta
 • 40 g honing
 • 60 g pure chocolade
 • 40 g gepofte quinoa
 • Snufje zeezout

Voor de vulling:

 • 600 g kokosyoghurt of andere stevige (plantaardige) yoghurt naar keuze
 • 5 blaadjes gelatine of 3 g agar agar
 • 40 g honing of ahornsiroop
 • Scheutje citroensap
 • 1 tl vanille-extract
 • Optioneel: 1 a 2 tl xanthaangom

Voor de topping:

 • 250 g bosvruchten
 • Optioneel: 15 g honing (niet vegan) of ahornsiroop
 • 2 blaadjes gelatine of 1 g agar agar
 • Optioneel: pure chocolade en geraspte kokos

Aan de slag!

 1. Verwarm de notenpasta samen met de honing en chocolade au-bain marie.
 2. Spatel hier de gepofte quinoa en het snufje zeezout doorheen.
 3. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het chocolademengsel over de bodem. Druk het geheel goed aan met de bolle kant van een lepel. Laat de taartbodem zo’n 20 minuten opstijven in de koelkast.
 4. Doe de yoghurt samen met het zoetmiddel, citroensap en de vanille in een mengkom. Spatel dit goed door elkaar.
 5. Gebruik je gelatine? Laat de blaadjes weken in koud water. Knijp de blaadjes gelatine uit zodra deze week geworden zijn en verwarm ze al roerende in een pannetjes met enkele eetlepels water. Voeg vervolgens enkele eetlepels van het yoghurtmengsel toe en roer dit weer goed door elkaar. Schenk vervolgens de rest van de yoghurt bij het mengsel en ga door naar stap 7.
 6. Gebruik je agar agar? Breng de agar agar samen met een scheut water al roerende aan de kook, let op het mag geen klont worden voeg eventueel iets meer water toe en laat de agar agar zo’n 4 minuten zachtjes koken, voeg al roerende het yoghurtmengsel toe. Haal het pannetje van het vuur. Ga door naar stap 7.
 7. Proef ondertussen of het mengsel op smaak is, zo niet? Voeg dan nog wat zoetmiddel of vanille toe.
 8. Verdeel de yoghurt over de bodem en zet de  taart vervolgens in de koelkast zodat de vulling op kan stijven.
 9. Zodra de vulling stijf genoeg is kun je aan de slag gaan met het maken van de topping.
 10. Verwarm de bosvruchten in een pannetje met enkele eetlepels water en voeg eventueel het zoetmiddel toe.
 11. Gebruik je gelatine? Laat de blaadjes weken in koud water. Knijp de blaadjes gelatine uit zodra deze week geworden zijn en verwarm ze al roerende in een pannetjes met enkele eetlepels water. Voeg vervolgens het aardbeienmengsel toe en haal het pannetje van het vuur. Ga door naar stap 13.
 12. Gebruik je agar agar? Breng de agar agar samen met een scheut water al roerende aan de kook, voeg al roerende het aardbeienmengsel toe en laat het mengsel zo’n 2 minuten zachtjes doorkoken. Haal het pannetje van het vuur.
 13. Laat bosvruchtenmengsel iets afkoelen en drapeer het over de taart. Schuif de taart de koelkast in voor zo’n 20 minuten zodat de topping op kan stijven.
 14. Decoreer de taart met wat gesmolten chocolade en kokosrasp voor een feestelijk effect!

Eetsmakelijk!

Ga je deze No-bake cheesecake met zomerfruit en een chrunchy bodem maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boeken Oh My Pie! en  ‘Bakken zonder Tarwe!

 No-bake cheesecake met zomerfruit en een chrunchy bodem

No-bake cheesecake met zomerfruit en een chrunchy bodem

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.3 / 5. Reacties: 4

Geef als eerste je mening!

11 comments
 1. Vandaag deze taart gebakken, om te kijken of dit wat als verjaardagstaart kan zijn. En het antwoord is … jazeker! Wel had ik Agar-klontjes in de yoghurtlaag dus daar is iets niet helemaal goed gegaan. De smaak is echter top, lekker fris met dit weer!

 2. Hoi Marike,
  zou ik de gepofte gierst kunnen vervangen door gepofte quinoa, of is dan de smaak heel anders. Heb nog geen gepofte gierst kunnen vinden in de winkel.
  Groetje Tanya

 3. Welke kokos Yochurd gebruik je? Ik heb de al pro mild en creamy kokos gebruikt, echter ik ben bang dat dit te dun is! Ik heb er al extra gelatine in gedaan en nu nog even in de diepvries gezet! Hopelijk helpt dit iets, anders is het morgen een ontbijt pudding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts