7 x de lekkerste gezonde ijsjes om zelf te maken (glutenvrij én vegan)

1
(1)

Met de zomerse temperaturen van de afgelopen weken zijn de gezonde ijsjes niet aan te slepen. Het liefste ruil ik op zo’n warme dag het bakken van taarten in voor het maken van gezonde ijsjes. De dag beginnen met een Mango nicecream bowl en de dag eindigen met een schaaltje Blueberry Cheesecake Ice cream, ik teken ervoor!

Neemt niet weg dat ik eindeloos weg kan dromen voor de vitrines van een Italiaanse ijssalon. Zeg nou zelf, met zoveel kleurrijke soorten ijs is het iedere keer weer verdomd lastig kiezen.

De lekkerste ijsjes maak je zelf die ook nog eens gegarandeerd glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij én vegan zijn zonder geraffineerde suikers zodat ook echt iedereen kan meegenieten.

Speciaal voor jou deel ik mijn 7 favoriete gezonde ijsrecepten! Gezond, gemak én genieten gaan prima samen.

1. Homemade Healthy Ice Cream Sticks 

Soms zeggen beelden meer dan woorden! Probeer deze Healthy Ice Cream Sticks eens. Vervang de kwark door kokosyoghurt en de ijsjes zijn ook koemelkvrij én vegan.

2. Pink Dream Cream Parfait

Een ontbijt parfait gemaakt van enkel voedzame ingrediënten, laat dat maar aan Corinne ook wel bekend van Healthy Piece of Cake over. Zeg nou zelf, met zo’n prinsessen plaatje willen we toch allemaal ontbijten? Scroll even door haar website om bij het recept te komen (recepten–> healthy treats–> Pink Dream Cream Parfait).

3. Mango nicecream bowl

Crazy pie lady Mariette van Zoetrecepten laat zien dat zij niet alleen kan toveren met taarten, geef haar enkele ingrediënten en deze dame maakt er een feest van! Deze mango nicecream bowl is gemaakt met een combi van banaan en mango. Dat maakt het een stuk gezonder dan ‘gewoon’ ijs en daarnaast lactosevrij en vegan. Natuurlijk frambozen als topping, want die passen qua smaak perfect bij mango. Ultiem om je dag te beginnen met deze bowl als ontbijt, maar ook heel fijn om je diner ermee af te sluiten als toetje.

4. Healthy bananen ijs met salted caramel crunch

Voor de momenten dat je zin hebt in een échte uitsmijter dan is dit ijsrecept van Beaufood een aanrader. Wat dacht je van gezond bananen ijs met salted caramel crunch? Binnen vijf minuten gemaakt en zonder ijsmachine!

5. Mango-limoen-kokos ijsjes

Zomers, dat zijn deze ijsjes zeker! Dit prachtige plaatje is van Chantal van Feel Good By Food. Makkelijk om te maken en een feestje voor de smaakpapillen! Gezonde ijsjes die ook nog eens glutenvrij, lactosevrij én vegan zijn! Een heerlijke tropische combinatie!


6. Blueberry Cheescake Ice Cream 

Zelfgemaakt roomijs met blauwe bessen en stukjes cheesecake, I love cheesecake! Een zomerse verschijning met romige smaak, een smeuïge structuur een aromatisch verlangen naar taart en een crunchy bite! Je snapt wel waarom dit recept op mijn favorietenlijstje te vinden is!

7. Meloen Sorbetijs 

Wat is er nou lekkerder en verfrissender dan een gezond bolletje sorbet ijs met meloen smaak? Dit recept is ontzettend makkelijk om te maken. Extra fijn! De lieve Merel van Healthy Wanderlust maakte dit fijne recept. Ik zou zeggen, probeer het eens!

Genoeg inspiratie om nu zelf aan de slag te gaan. Vertel, welk ijsje is jouw favoriet? 

Ga je dit ijs maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Wie weet verschijnt de foto op de Wall of Pie of is jouw foto het ‘Pareltje van de Week’!

Liefs, Marike

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 1 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts