Een sprookjesachtige lancering van mijn tweede bakboek

0
(0)

Op donderdag 20 september werd mijn nieuwe bakboek “Bakken Zonder Tarwe, op ontdekkingsreis met bijzondere meelsoorten” officieel gelanceerd.

Ik laat jullie graag zien hoe die dag er uit zag. Geloof je in sprookjes? Kijk en lees mee en je zal zien dat ze echt bestaan!

Negen maanden lang heb ik achter de schermen keihard gewerkt om dit bakboek te maken. Ik wilde recepten creëren met nieuwe smaken, structuren en kleuren die door iedereen te maken zijn. Zelfs door de buurman met twee linker bakhanden, zoals ik weleens gekscherend zeg.

Eerder schreef ik de blogs: Hoe schrijf je een bakboek? (deel 1) en Hoe schrijf je een bakboek? (deel 2) waarbij ik je een kijkje achter de schermen geef.

Weken, wat zeg ik, maanden lang heb ik uitgekeken naar het moment dat ik het boek met jou zou kunnen delen. Toch vond ik het ontzettend spannend hoe er op het boek zou worden gereageerd. Durven mensen de uitdaging aan te gaan om op avontuur te gaan met onbekendere meelsoorten? 

Een betoverende perspresentatie in de binnentuin van Cosy Coffee & Pie bar

Op donderdag 20 september organiseerde ik een knusse boeklancering bij Cosy Coffee & Pie bar in De Pijp. Het fijne en knusse plekje waar je kunt genieten op een verantwoorde en eerlijke manier. Check de Oh My Pie! taartjes op de menukaart, dan nog niet gesproken over de huisgemaakte Kombucha. Hier moet je een keer geweest zijn!

Samen met Laura van SOPR, Kim van Cosy heb ik de afgelopen weken hard gewerkt achter de schermen om een passend event te organiseren. Twee dagen van non-stop bakken hadden uiteindelijk het beoogde resultaat, een tafel gevuld met lekkernijen uit het boek!

Fotografie: Kim Captein | In de binnentuin van Cosy ontstond spontaan een magisch tafereel, een sprookje! Gelukkig was het droog en niet koud, de weergoden waren ons goed gezind!

Fotografie: Kim Captein | Ik heb heel wat uren in de keuken gebivakkeerd om zo’n 15 baksels uit mijn nieuwe bakboek te maken. Ook deze chocolade baby staat in het boek! Luchtig, licht én voedzaam. Kastanjemeel wordt jouw maatje in de keuken. Say yes! Dit wordt jouw nieuwe favoriet, durf ik nu al te zeggen!

Fotografie: Kim Captein | Zullen we de tijd weer even terugdraaien? Al snel was de tafel gevuld met allemaal gezellige enthousiaste dames! Met heel veel plezier deelde ik mijn persoonlijke verhaal en vertelde ik vol passie over meelsoorten en de creaties. De lieve Charlie, Tessa, Ashley en Eef waren ook van de partij!

 

Fotografie: Kim Captein | Natuurlijk werden er ook foto’s gemaakt! Alle ogen gericht op die verleidelijke brownie, oké dat begrijp ik wel. Deze sticky brownie is té lekker!

Fotografie: Kim Captein | Genieten, dat deed ik volop! Presenteren dat vind ik gewoon fantastisch om te doen! 😉

Een zevental bijzondere meelsoorten waar ik jou mee leer bakken!

In het boek maak ik gebruik van een zevental meelsoorten die de hoofdrol hebben gekregen. Hierdoor ontstaan spontaan nieuwe smaken en structuren. Een perenontbijttaart gemaakt van tijgernotenmeel met een bijzondere smaaksensatie, eerlijk waar dit wil je proeven! Dan nog niet gesproken over de Cookie Dough Cheesecake met een bodem van kikkererwtenmeel, ja echt! Ik heb wel gezien dat dit één van de toppers is uit het boek! Een hartig courgette brood gemaakt van onder andere lupinemeel waar je letterlijk een moord voor zou doen. Al moet ik zeggen dat de hazelnootkoeken van hazelnootmeel ook wel tot de top 5 behoren. Deze koeken zijn weg voordat je ze gemaakt hebt, ik meen het! Heb je de Focaccia op de grote tafel al gespot? Dit luxe broodje is onder andere gemaakt van kokosmeel, ook met kokosmeel kun jij bakken als een koning als je de tips en tricks hebt gelezen in het boek.
Deze taartje, broodjes, repen, koeken, cakes en hartige hapjes wil je toch proeven! Je kunt ze zelf maken, fijne gedacht al zeg ik het zelf! Alle recepten zijn terug te vinden in mijn nieuwe bakboek.

Oh My Pie! favorieten in één goodiebag

Uiteraard gingen de mensen de deur niet uit zonder een goed gevulde goodiebag in een persoonlijke tas. Al mijn favorieten bij elkaar! De allerlekkerste Medjoul dadels én het beste amandelmeel van De Notenshop , dol ben ik op de producten van De Notenshop. Hier bestel ik dan ook graag mijn voorraad.

Bakbananenmeel van Femkes Foodies waarmee je de lekkerste hummus eierkoeken bakt. Chufameel oftewel tijgernotenmeel-extra fijn waarmee je overheerlijke frambozen cheesecake repen maakt! Bak je een Oh My Pie! dan staat er vast wel een potje Green Gypsy Spices in de kast. Ik gok niet één maar een aantal. Speculaaskruiden, Pumpkin Spice, Choco Loco, Love Peace & Granola, jaja ik heb ze allemaal omarmd. Uiteraard mocht zo’n potje toverzand niet ontbreken!

Thee van Mevrouw Cha, een bijzondere ervaring! Linda verzorgde de thee afgelopen donderdag bij de perslancering en afgelopen zaterdag bij de proeverij. Haar expertise is waanzinnig! De thee sloot feilloos aan bij de smaken van de taarten. Later meer over deze fantastische dame!

Fotografie: Kim Captein

De afgelopen week was zo bijzonder, het leek wel een droom! Een week geleden was ik nog druk met de organisatie van de perspresentatie en de boeklancering maar nu is het gewoon al voorbij. Met een grote glimlach op mijn gezicht geniet ik na van alle indrukken. WAUW! Het was gewoon te mooi om waar te zijn. Mede dankzij jullie is dit gelukt! Dankjewel voor alle support!

Houd de website in de gaten, binnenkort verschijnen er toffe events in de AGENDA. Denk aan een toffe high tea en unieke workshops!

Winnaars winactie proeverij 29 september

Eindelijk is het zover, ik mag de winnaars bekend maken van de proeverij op 29 september in Amsterdam bij The Body Studio. Check HIER de blog!

Monique van Asten, Rosina, Cheyenne vd Sprang, Suzanne Weeteling en Lotte Brands zijn van harte welkom om samen met een vriend, vriendin of kind langs te komen voor een proeverij. Uiteraard kunnen zij al hun bakvragen stellen!

De winnaressen ontvangen een e-mail met meer informatie!

Wil je het boek bestellen? Dat kan, bestel het boek Bakken Zonder Tarwe, op ontdekkingsreis met bijzondere meelsoorten vandaag en je hebt het morgen in huis!

Liefs,

Marike

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts