Kersen Ice Cream Sandwiches

0
(0)

Is het geen plaatje? Deze no-bake Kersen Ice Cream Sandwiches zijn niet alleen een lust voor het oog maar ook zeker een smaaksensatie voor de smaakpapillen! Overheerlijke wafels gevuld met zelfgemaakt kersenijs, hier kun je mij gerust voor wakker maken. Vooral de dip van pure chocolade maakt het feest compleet. Oh My, deze Kersen Ice Cream Sandwiches wil je proberen! De lieve talentvolle Lien zette het recept voor ons op papier! Glutenvrij én plantaardig genieten maar!

Ook al is de zomer voorbij, met de zonnige najaarsdagen in het vooruitzicht is er niets mis mee om deze no-bake Kersen Ice Cream Sandwiches te maken. De koeken hoef je niet te bakken en doen mij denken aan een stevig koekjesdeeg. Combineer havermout, hazelnoten, Medjoul dadels, notenpasta, kokosolie, cacao en gekiemde boekweit met elkaar en er ontstaat een bijzondere combinatie. Gekiemde boekweit? Ik zie je bedenkelijk kijken, yes!

Gekiemde boekweit boordevol voedingsstoffen

Gekiemde boekweit is een smakelijke variant van pure boekweit. Deze raw boekweit stukjes kan je zo opeten of je voegt ze toe aan bijvoorbeeld muesli. De frisse, knapperige smaak maakt het een ideaal en gezond tussendoortje.

Deze gekiemde zaden zitten propvol voedingsstoffen die bovendien gemakkelijk op te nemen zijn. Gekiemde boekweit is daardoor ideaal om op een lekkere en gezonde manier te variëren met granen. In deze sandwiches geeft gekiemde boekweit een aangename voedzame crunch. Ik ben nu al fan!

Zelfgemaakt kersenijs, fris en lekker!

Kersenijs zonder room maar toch fris en romig? Met dit recept gaat dat helemaal lukken! Voeg bevroren bananen met kokosyoghurt en een vleugje kersenjam samen en er ontstaat een overheerlijke ijscombinatie waar ik met moeite van af kon blijven. Deze ijslaag gaat geweldig samen met de koeklagen waardoor er voor je er erg in hebt een sandwich ontstaat!

Ben je overtuigd? Stroop de mouwen maar op! Zet de ingrediënten op het aanrecht en ga aan de slag!

Glutenvrij én plantaardig genieten is een feest voor iedereen!

Recept

Ingrediënten:

Voor de koek:

 • 115 g glutenvrije havermout
 • 150 g hazelnoten
 • 12 à 14 Medjoul dadels
 • 3 el cacao
 • 2 el kokosolie
 • 1 tl vanille-extract
 • 2 el notenpasta (liefst pure hazelnootpasta)
 • 2 el cacaonibs
 • 40 g gekiemde boekweit + 2 el extra
 • 1 reep hazelnoot cream lovechock (optioneel)

Voor het ijs:

 • 200 g / 2 bevroren bananen
 • 200 g bevroren kersen
 • 150 g kokosyoghurt
 • 1 tl vanille-extract
 • 60 g kersenjam

Chocoladelaag:

 • +- 80g minstens 75% chocolade.

Aan de slag!

Voor de bodem:

Doe alle ingrediënten in de foodprocessor behalve de boekweit en hazelnoot chocolade. Blend de ingrediënten tot een crumble. Als je in het deeg knijpt, dan moet het samen blijven. Zo niet mix nog een beetje langer. Hak de chocolade in kleine stukjes. Voeg de boekweit en chocolade stukjes toe aan het deeg en kneed dit goed onder elkaar. Verdeel het deeg in tweeën. Bekleed een vierkanten bakvorm met bakpapier. Rol één deel van het deeg uit en bekleed de bodem van de vierkanten bakvorm met het deeg.  Rol het tweede deel van het deeg ook al uit tot het juiste formaat. Zet in de ijskast of vriezer om hard te worden.

Voor het ijs:

Doe alle ingrediënten, behalve de kersenjam, in de blender of foodprocessor en mix tot je een mooie gladde massa hebt. Haal de bodem uit de vriezer. Verdeel het ijs over de bodem en maak swirls met de bessenjam. Zet de bakvorm in de vriezer zodat het ijs uit kan harden. Zodra het ijs hard is kan je de bovenste laag van het deeg er op leggen en voorzichtig in stukken snijden.

TIP!

Om de ijskoekjes extra aantrekkelijk te maken kun als laatste de  te geven kan je altijd de uiteinden doppen in chocolade en besprekelen met cacaonibs of een noten crunch.

Smelt hiervoor de chocolade au-bain marie. Doop de uiteinden van de ijswafels in de chocolade en besprenkel ze met cacaonibs of hazelnoten crunch.

Eetsmakelijk!

Volg de Instagram van Lien voor meer inspiratie!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Related Posts