Glutenvrije cheesecake met perzik en rood fruit

Glutenvrije cheesecake met perzik en rood fruit
0
(0)

Zie je deze glutenvrije cheesecake met perzik en roodfruit schitteren? Dit is nu mijn nieuwe favoriet! Stilzwijgend kan ik minuten lang naar deze charismatische smaakmaker turen, zo blij kan ik hiervan worden.

Een glutenvrije cheesecake met een krokante bodem waarin de beste ingrediënten samenkomen gevolgd door een fluweel zacht tapijtje van kokosyoghurt, perzik en een accent van citroen en vanille. Ik kon het niet laten om er ook wat zomerfruit in te verstoppen dus als je deze rakker door zal snijden ontstaat er een waar schilderij. De parel is afgetopt met verse perzik én voor de ultieme twist, granaatappelpitjes. Dit wil je, uhh moet je proeven!

Een voedzame bodem gemaakt van hazelnootmeel en havermout, een ideale basis!

Hazelnootmeel heeft mijn hart veroverd. Als het aan mij lag, bakte ik álle zoete baksels met dit luxe goed. Het bevat weinig koolhydraten, en is rijk aan voedingsvezels en eiwitten. Daarnaast is hazelnootmeel voedzaam en geeft het ook een rijke, zoete, nootachtige smaak en een smeuïge maar stevige structuur aan de baksels die je ermee maakt. Hazelnootmeel wordt meestal gemaakt van geroosterde hazelnoten die vervolgens worden fijngemalen. In de bodem van deze glutenvrije cheesecake geeft het nét iets extra’s!

Begin de dag met een ontbijtfeestje en tover deze taart op tafel!

Ontbijten met taart is geen straf, zeker wanneer voedzaam en smaakvol goed samen gaan. Een puntje van deze taart geeft jou energie om de dag goed te beginnen én ik kan je vertellen dat je na een puntje de hele ochtend verzadigd zal zijn. Mooi meegenomen al zeg ik het zelf! Met de vulling kun je uiteraard variëren. Ik gebruik zelf graag stevige kokosyoghurt, maar je kunt ook sojayoghurt gebruiken of wanneer je geen probleem hebt met lactose dan is Griekse yoghurt een prima alternatief!

Stroop de mouwen maar op, kaap de laatste perziken van het seizoen weg bij de groenteboer en ga aan de slag met dit overheerlijke recept!

Recept

Wat heb je nodig? 

 • Mengkom
 • Spatel
 • Springvorm 18 cm
 • Bakpapier

Ingrediënten: 

 • 100 g hazelnootmeel*
 • 100 g havermout – glutenvrij
 • 3 el ahornsiroop
 • 3 el kokosolie
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl bakpoeder
 • Snuf zeezout

Voor de vulling:

 • 600 g yoghurt – kokosyoghurt voor lactosevrije variant
 • 4 el ahornsiroop
 • 6 blaadjes gelatine of 4 g agar agar
 • 1 tl vanille-extract
 • scheutje citroensap citroensap
 • Handje rood fruit naar keuze

Voor de garnering: 

 • Perzik
 • 100 g granaatappelpitjes
 • 2 el kokosrasp

*Heb je geen hazelnootmeel in huis? Gebruik dan eens amandelmeel of tijgernotenmeel-extra fijn. De laatste optie is tevens nootvrij en mega lekker!

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen goed in.
 2. Doe de ingrediënten voor het basisdeeg in de mengkom en kneed deze goed door elkaar totdat er uiteindelijk een mooie soepele deegbal ontstaat. Is het deeg te nat? Voeg een klein beetje extra meel toe. Is het deeg te droog? Voeg dan een lepel water toe.
 3. Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met het deeg. Maak de bodem egaal met de palm van je handen of gebruik de bolle kant van een lepel. Schuif de bodem de oven in voor zo’n 15 minuten.
 4. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Mix de yoghurt luchtig met een mixer samen met het zoetmiddel, citroensap en de vanille. Proef even of jouw beslag zoet genoeg is.
 5. Gebruik je gelatine? Laat de blaadjes weken in koud water. Knijp de blaadjes gelatine uit zodra deze week geworden zijn en verwarm ze al roerende in een pannetjes met enkele eetlepels water. Voeg vervolgens enkele eetlepels van het yoghurtmengsel toe en roer dit weer goed door elkaar. Schenk vervolgens de rest van de yoghurt bij het mengsel en ga door naar stap 7.
 6. Gebruik je agar agar? Breng de agar agar samen met een scheut water al roerende aan de kook, voeg al roerende het yoghurtmengsel toe en laat het mengsel zo’n 2 minuten zachtjes doorkoken. Haal het pannetje van het vuur.
 7. Schenk de yoghurt in de bakvorm en spatel hier het rode fruit doorheen.
 8. Schuif de luxe bolide de koelkast in voor zo’n 1,5 uur zodat deze op kan stijven.
 9. Tenslotte kun je de perzik in partjes snijden en over de taart verspreiden, vergeet de granaatappelpitjes en de kokosrasp niet! Deze maken de glutenvrije cheesecake helemaal af!

Ga je deze taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Liefs, Marike

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

2 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts