Glutenvrije bosbessen-kruimeltaart

0
(0)

Ontbijten met een puntje van deze glutenvrije bosbessen-kruimeltaart tovert spontaan een glimlach op jouw gezicht. De smeuïge frisse cake combineert fantastisch met de zoete zomerse vulling en de knapperige kruimeltopping. Zonder boter en suiker, want de basis is gemaakt van havermout! Wat wil een mens nog meer? Het taartje is ook nog eens gluten- én lactosevrij!

Kruimeltaartjes zijn favoriet. De gezondere appelkruimeltaart én de smaakvolle mango-kruimeltaart worden vaak gemaakt. Zo ook bij de mensen om mij heen. Wanneer er mensen op bezoek komen zijn de kruimeltaartjes toch wel de meest geliefde parels. Ik kreeg een spontaan verzoek van een goede vriendin van mij om een bosbessen-kruimeltaart te maken voor haar verjaardag. Dit was voor mij het perfecte moment om een nieuw recept uit te werken en het trio kruimeltaartjes op deze website compleet te maken! Met enkele eenvoudige ingrediënten ging ik aan de slag in de keuken, met deze parel als resultaat! Naast de verse bosbessen heb ik ook  een vleugje Hero bosbessenjam voor de vulling gebruikt in combinatie met citroenrasp voor een frissen touche!

De taart was een goede binnenkomer op de verjaardag. Voordat ik het wist was de laatste kruimel verdwenen. Houd je wel een puntje over? Dan heb je geluk! Je kunt zelfs ontbijten met deze taart, hoe tof is dat?!

Zit je er klaar voor? Stroop de mouwen maar op, haal de springvorm uit de kast én ga snel aan de slag!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Springvorm dia 18 cm
 • Bakpapier
 • Mengkom
 • Spatel

Ingrediënten:

Voor 1 taart:

Voor het deeg:

 • 100 g glutenvrije havermout
 • 50 g amandelmeel
 • 6 Medjoul dadels – ontpit
 • 300 g kokosyoghurt
 • 2 eieren
 • Snufje zeezout

Voor de vulling:

 • 150 g bosbessen
 • 2 el Hero bosbessenjam
 • 1 el citroenrasp

Voor het kruimeldeeg:

 • 50 g glutenvrije havermout
 • 50 g amandelmeel
 • 1 tl speculaaskruiden
 • Snufje zeezout
 • 2 el kokosolie- gesmolten
 • 2 Medjoul dadels -ontpit

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met kokosolie.
 2. Doe de ingrediënten voor het basisdeeg in een mengkom en maak deze fijn met een foodprocessor zodat er een egaal beslag ontstaat. Is het beslag nog te stevig, voeg dan nog een extra lepel kokosyoghurt toe.
 3. Proef even of jouw fluwelen goedje op smaak is. Verdeel het beslag over de bodem van de springvorm en strooi hier de bosbessen overheen. Maak het af met een swirl van bosbessenjam en het citroenrasp.
 4. Verdeel de bosbessen en de bosbessenjam over het beslag samen met het citroenrasp.
 5. Roer de ingrediënten voor het kruimeldeeg door elkaar en maak hier een grof deeg van met een foodprocessor of met de hand. Uiteindelijk ontstaat er een kruimelige massa. Is jouw kruimeldeeg nog te los qua structuur? Voeg dan een klein scheutje water toe. Is jouw kruimeldeeg te nat? Voeg dan wat extra havermout of amandelmeel toe en roer het deeg nogmaals door elkaar.
 6. Verdeel deze kruimels als een tapijtje over de bosbessen en schuif de taart de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 30 minuten. Laat het bosbessenkruimeltaartje afkoelen buiten de oven en geniet!

Op zoek naar meer recepten? Kijk dan even op de Hero Jam Studio.

Ga je dit glutenvrije bosbessenkruimeltaartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

 

Dit artikel is gesponsord door Hero. Ik schrijf alleen over producten waar ik achtersta.

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

1 comment
 1. Vanmorgen dit taartje gemaakt. Ik krijg alleen niet goed gaar. Heb je enig idee hoe dat kan? Heb de baktijd een aantal keer verlengd maar de bodem blijft nattig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts