No-bake aardbeientaart glutenvrij én lactosevrij!

4
(1)

Een No-bake aardbeientaart met een romige vulling én een verrassende verschijning! Super fijn want voor deze overheerlijke taart heb je geen oven nodig. Deze parel is gemaakt door de talentvolle Yara en Terry ook wel bekend als Twins Kitchen. Ben je benieuwd naar wie zij zijn én naar het overheerlijke recept? Lees dan snel mee!

“Marike heeft ons geïnspireerd! We hebben inmiddels veel tijd in de keuken doorgebracht, om ook zulke kleurrijke en lekkere baksels te kunnen maken. Uren kloppen, mengen, mixen, bakken en uiteraard proeven hebben ertoe geleid dat we nu ook tevreden kunnen zijn met onze creaties.

Zo zijn we ook heel blij met deze no-bake aardbeientaart. Een smaakvol en smeuïg taartje met een extra leuke afwerking door de aardbeien aan de zijkant. Erg fotogeniek en feestelijk. Heb je een keer een groep mensen te eten, en wil je indruk maken met het dessert? Dan is dit aardbeientaartje sowieso een hit! Heerlijk romig en vol van smaak, en door zijn looks gegarandeerd een succes! Het is even wat werk, maar dan heb je wel wat!

Heel veel bakplezier!

Liefs,

Terry & Yara van Twins Kitchen”

Fotografie:  Corina Bouweriks

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Springvorm dia 17 a 18 cm
 • Mengkom
 • Spatel
 • Bakpapier
 • Pannetje

Ingrediënten:

Voor één taartje

Ingrediënten voor de bodem

 • 165 g amandelen
 • 10 g vanille aroma
 • 35 g maple syrup
 • 30 g kokosolie
 • Snufje zout

Ingrediënten voor de toplaag

 • 300 g cashewnoten
 • 10 g vanille aroma
 • 400 g kokosmelk
 • 50 g kokosolie
 • 150 g maple syrup
 • 3 g citroensap
 • 10 g gelatine (5 blaadjes) of 3 g agar agar
 • 120 g aardbeien
 • Rode kleurstof
 • Optioneel: aardbeien ter decoratie

Aan de slag!

 1. Week de cashewnoten minimaal 5 uur in koud water. Dit zorgt ervoor dat de noten zacht worden, waardoor het taartje een lekkere smeuïge structuur krijgt.
 2.  Bekleed de bodem van een kleine springvorm met bakpapier. Mix de amandelen met het zout en de vanille aroma in een keukenmachine tot er geen grove stukken noot meer in zitten. Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de maple syrup toe aan het mengsel. Mix alles goed door elkaar tot er een plakkerig geheel ontstaat. Druk dit mengsel plat in de springvorm met de bolle kant van een natte lepel en zet de springvorm in de vriezer.
 3.  Smelt de kokosolie, en mix deze samen met de cashewnoten, vanille aroma, kokosmelk, maple syrup en de citroensap door elkaar in de keukenmachine tot een smeuïg en egaal mengsel.
 4. Gebruik je gelatine? Leg de gelatineblaadjes in een bakje met koud water tot ze zacht zijn. Zet een klein laagje water in een steelpannetje op het vuur tot het kookt en zet het vuur uit. Haal de zachte gelatineblaadjes uit het koude water en doe deze in het hete water tot de gelatine volledig is opgenomen. Voeg dit toe aan het mengsel en mix nogmaals goed door elkaar en ga door naar stap 6.
 5. Gebruik je agar agar? Verwarm de agar agar in een pannetje al roerende met een scheutje water. Laat de agar agar even doorkoken en voeg het mengsel toe. Blijf goed roeren en kook het mengsel zo’n 1 a 2 minuten en haal het pannetje vervolgens van het vuur. Ga door naar stap 6.
 6.  Snijd de kroontjes van de aardbeien af en snijd ze verticaal doormidden. Haal de springvorm uit de vriezer en druk de aardbeien direct op de bodem tegen de zijkanten van de springvorm aan. Zorg ervoor dat de aardbeien strak tegen elkaar aan staan en dat er geen ruimte meer tussen de aardbeien zit. Giet 2/3e van het mengsel op de bodem en zet de springvorm weer terug in de vriezer. Het duurt ongeveer 20 minuten tot de tussenlaag stevig genoeg is om de laatste laag eroverheen te gieten.
 7.  Voeg de rode kleurstof toe aan het resterende deel van het mengsel en mix nogmaals goed door elkaar totdat er een mooie donkerroze kleur ontstaat. Haal de springvorm uit de vriezer en giet het mengsel op de tussenlaag. Laat het taartje minimaal 6 uur in de koelkast opstijven. Haal hem uit de springvorm en garneer met de aardbeitjes. Snijd het taartje in 8 stukken en geniet!

Ben je benieuwd naar meer inspiratie? Neem eens een kijkje op de prachtige Instagrampagina van Twins Kitchen!

Fotografie:  Corina Bouweriks 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

8 comments
 1. Marike heel lekker ziet het er uit maar wil graag kleine taartjes bakken en ja ook glutenvrij omdat ik alleen ben en vind het zonde om een hele taart in te vriezen
  heb jij een idee
  mvg RINY

 2. Hai!

  Kunnen de cashewnoten vervangen worden door een andere noot oid? Ik vraag dit vanwege een gevoeligheid voor cashewnoten specifiek.

  Bedankt!

 3. Wat als je liever geen kleurstof wilt gebruiken? Is er een alternatief? Bietensap werkte bij mijn red velvet ook niet dus zoek iets anders..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts