Sticky chocolade-kastanjecake

Sticky chocolade-kastanjecake
2.8
(6)

Dat deze sticky chocolade-kastanjecake hoge ogen zou gooien, had niet iedereen gedacht. Ik ging aan de slag in de keuken met een blikje kastanjepuree en dat zorgde voor een verrassend resultaat. Deze rakker heeft een charismatische uitstraling wanneer deze op jouw ontbijtbord ligt. De aromatische geuren van chocolade en hazelnoot kom je zonder schroom tegemoet. Iedere hap is een smaaksensatie. En hey, zo’n ontbijtplankje als dit wil toch iedereen?!

Kastanjepuree geeft jouw sticky chocolade-kastanjecake een voedzame en verrassende basis!

Heel toevallig viel mijn oog op een blikje kastanjepuree in de supermarkt. De eerste keer liet ik het staan, maar later die week besloot ik het toch mee te nemen. Kastanjepuree is niet meer of minder dan gepureerde gekookte tamme kastanjes. De eerste cake maakte ik met een blikje kastanjepuree maar voor de tweede cake maakte ik zelf kastanjepuree! Ik kan je vertellen, dit is zó lekker! Dit is de juiste tijd om tamme kastanjes in te slaan en er puree van te maken. Je kunt het namelijk gewoon invriezen en gebruiken wanneer je zou willen.

Je kunt de cake gerust eten als ontbijtcake, wie wil er nou niet ontbijten met chocoladecake?

Naast de kastanjepuree gebruikte ik glutenvrije havermout, gecombineerd met cacao, Choco Loco van Green Gypsy Spices en de Hazelnut & Cacao Drink van Rude Health. Deze plantaardige had ik toevallig nog in de kast staan. Er zijn geen suikers aan toegevoegd en de plantaardige melk is glutenvrij. Het geeft de cake iets extra’s! Heb je dit niet in huis? Geen nood! Gebruik dan gerust kokosmelk of amandelmelk.

De geroosterde hazelnoten geven de cake een extra bite waardoor ik stiekem moest denken aan Nutella.

Zit je er klaar voor? Stroop de mouwen maar op, dan gaan we er tegenaan!

Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers plantaardig genieten!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Cakevorm 21 cm
 • Mengkom
 • Staafmixer of keukenmachine
 • Spatel
 • Oven

Ingrediënten:

*Heb je dit niet in huis? Gebruik dan gewoon een plantaardige melk naar keuze.

**Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 2 el gebroken lijnzaad geweekt in 5 el lauw warm water. Voeg als laatste 1/2 tl baking soda toe samen met een scheutje appelazijn zodat de cake mooi zal rijzen.

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de randen van de cakevorm in met kokosolie of bekleed de vorm met een bakpapiertje.
 2. Doe de havermout in een mengkom en laat dit samen met de Hazelnut & Cacao Drink zo’n 30 minuten weken. Voeg hier vervolgens de eieren, kastanjepuree, het zoetmiddel, zeezout, cacao, Choco Loco en het bakpoeder aan toe. Spatel de ingrediënten door elkaar en pureer dit met de staafmixer of keukenmachine zodat er een egaal beslag ontstaat.
 3. Proef even of jouw beslag op smaak is. Is het te vast van structuur voeg dan nog een scheutje plantaardige melk toe.
 4. Verdeel de helft van het beslag over de bodem van de cakevorm. Ontpit de Medjoul dadels en snijd deze in grove stukken. Verdeel de stukjes over het beslag en dek dit af met het overige beslag.
 5. Hak de hazelnoten grof en strooi deze over de cake heen. Schuif de cake de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 40 minuten.
 6. Laat de cake afkoelen buiten de oven. Wanneer deze goed is afgekoeld kun je de cake aansnijden!
 7. Bewaar de cake afgedekt in de koelkast of vries de cake in plakken in.

Ga je deze sticky chocolade-kastanjecake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 2.8 / 5. Reacties: 6

Geef als eerste je mening!

2 comments
 1. Leuk recept en mooie foto’s. Heel grappig, ik zocht op kastanjepuree en cacao en kom op jouw brownie. We hadden ook een verdwaald blikje kastanjepuree gevonden en meegenomen. Ik wilde er een smoothie van maken, het zijn er twee geworden{
  – Eén met een blikje biologisch gepelde tomaten, 2 eetlepels kokosolie, Himalayazout, chilipoeder en groene!! stevia (niet de geraffineerde witte stevia, stevia is een groen plantje dat 200 x zoeter is dan suiker en gezond, basisch, dus niet verzurend en zelfs kankerwerend.
  – De andere is met biologische chocoladepasta, cacaopoeder, 2 eetlepels kokosolie, een beetje Keltisch zeezout, stevia verrassend lekker geworden.
  Het gevonden blikje, de chocoladepasta (niet hazelnoot, maar zou zeker ook lekker geweest zijn) waren leuke overeenkomsten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts