Raw kokosbites met aardbei vegan en glutenvrij

raw kokosbites met aardbei
5
(1)

Deze romige raw kokosbites met aardbei smelten zachtjes weg in de mond wanneer je het eerste hapje proeft. Een smaaksensatie voor iedere cheesecake liefhebber! De krokante bodem combineert fantastisch met de zachte cashewnotenvulling en de friszoete aardbeientopping. Ik ben nu al fan! Deze bites zijn gemaakt door de talentvolle Yara en Terry ook wel bekend als Twins Kitchen. Ben je benieuwd naar wie zij zijn én naar het overheerlijke recept? Lees dan snel mee!

“Herken je dat? Dat je soms ineens heel veel trek hebt in iets lekkers? Wij hebben dat regelmatig! En zelfs als je bewust bezig bent met je voeding, kun je ook genieten van iets lekkers! Zo af en toe iets minder verantwoords eten kan, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een lekkere verantwoorde snack te maken. Zo heb je altijd iets zoets in huis waar je zonder schuldgevoel van kunt genieten. Deze raw kokosbites met aardbei zijn lekker zoet, en dus ideaal voor de lekkere trek! Ze zijn vegan, suiker-, gluten- en lactosevrij én ze zijn ook nog eens superlekker!

Heel veel bakplezier!

Liefs,

Terry & Yara van Twins Kitchen”

Fotografie: Corina Bouweriks

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

  • Ovenschaal
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Spatel

Ingrediënten:

Voor de bodem:
170 g pitloze gedroogde dadels
65 g cashewnoten
50 g pistachenoten
70 g kokosrasp
5 g citroensap

Voor de middenlaag:
170 g cashewnoten (geweekt)
110 g kokoscrème
30 g ahornsiroop
70 g kokosrasp
5 g citroensap

Voor de toplaag:
65 g cashewnoten (geweekt)
150 g kokoscrème
35 g ahornsiroop
40 g kokosrasp
5 g citroensap
100 g bevroren aardbeien

Aan de slag!

  1. Zet als voorbereiding voor minimaal 5 uur twee bakjes met cashewnoten in koud water: één bakje met 170 gram en één bakje met 65 gram. Deze gebruik je voor de midden- en toplaag. Voor de bodem gebruik je ongeweekte cashewnoten. Je kan de cashewnoten het beste een hele nacht laten weken, zodat ze lekker zacht zijn als je ermee aan de slag gaat.
  2. Week de dadels 15 minuten in heet water en bekleed een ovenschaal met bakpapier. Mix de dadels in een keukenmachine tot een smeuïg mengsel. Voeg de rest van de ingrediënten voor de bodem toe en mix alles door elkaar tot een plakkerig en stevig geheel. Hier mogen best nog wat stukjes noot in zitten voor een lekkere crunch. Druk het mengsel plat in de bodem van de ovenschaal met de bolle kant van een natte lepel. Zet de ovenschaal in de koelkast terwijl je verder gaat met de middenlaag.
  3. Giet het water van de 170 gram geweekte cashewnoten af en mix ze in een keukenmachine fijn. Voeg de rest van de ingrediënten voor de middenlaag toe en mix alles door elkaar tot een egaal geheel. Haal de ovenschaal uit de koelkast, giet het mengsel over de bodem en zet de ovenschaal in de vriezer zodat de middenlaag op kan stijven.
  4. Voor de toplaag giet je het water van de overige cashewnoten af en mix je alle ingrediënten voor de toplaag door elkaar. Zodra de middenlaag stevig genoeg is, giet je het mengsel voor de toplaag eroverheen. Zet de ovenschaal minimaal 1 uur in de vriezer zodat de bites op kunnen stijven.
  5. Haal de ovenschaal uit de vriezer, laat de bites ontdooien en snij het geheel in 12 stukken. Deze kokosbites kun je het beste bewaren in de koelkast. Ze zijn koud het allerlekkerst!

Ben je benieuwd naar meer inspiratie? Neem eens een kijkje op de prachtige Instagrampagina van Twins Kitchen!

Fotografie:  Corina Bouweriks

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

6 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts