4 toffe kookboeken om te geven of te krijgen deze Kerst

0
(0)

Met de Sint het land uit en de kerstboom in veel huiskamers is het tijd om een verlanglijstje te maken. Voor zowel jezelf als een ander!

 

Vandaag deel ik vier tips voor must have kookboeken met jullie die niet alleen toffe recepten bevatten, maar die óók lekker weglezen en inspirerend zijn. Het zijn tevens boeken waar ik nog recepten uit wil maken (of al heb gemaakt) en wil delen op mijn blog (stay tuned).

 

Ik heb overigens al deze kookboeken geshopt bij Bol.com, waar je meteen de benodigde kook- en bakmaterialen kunt kopen. Van bakblikken, deegrollers tot prachtig servies, wel zo leuk om het cadeau meteen persoonlijk en compleet te maken.

 

Nog inspiratie nodig voor op jouw eigen verlanglijstje of op zoek naar het perfecte culinaire cadeau voor jouw foodie familielid of vriend(in)? Zoek niet verder, want hier komen mijn tips.

 

 

 1.     Puur Zoet – Mariette van Tuyl

 

Dit boek staat toch wel op nummer 1 van mijn favoriete bakboeken. De enthousiaste Mariette (je kent haar vast van de immens populaire foodblog Zoetrecepten) heeft een fantastisch boek geschreven waar iedereen van kan genieten. De titel PUUR ZOET, zegt eigenlijk al genoeg, PUUR ZOET met alleen de lusten zonder de lasten. Alle recepten zijn voedzaam en smaakvol. Met meer dan 80 makkelijke lactosevrije én glutenvrije recepten is dit een boek naar mijn hart! Lekker bewust bakken met pure ingrediënten zonder al te veel poespas.

 

Van chocolade-hazelnootkoeken, een gigantische epic pannenkoekentaart, witte-bonen-kokos-blondies tot een grandioze lemon curd cheesecake. Ik hoef niets meer te zeggen he? Dit boek wil je!

 

Bestel het boek nu hier!

 

 

2.    Andere koek– Food Bandits

 

Een heel ander boek is het gloednieuwe ‘Andere koek’ van Suus en Johann van Food Bandits. Suus en Johann zijn bekend van hun super cleane, inspirerende website en  hun recepten die perfect zijn voor bewuste eters die graag vegan, glutenvrij of lactosevrij eten, maar wél willen genieten.

 

Niets zo lekker als zelfgebakken taart, aldus de Food Bandits en daarom staat ‘Andere Koek’ er vol mee. Naast recepten voor een drielagen-chocoladetaart, vegan pavlova en een choco-pindakaastaart vind je er uitleg over de werking van ingrediënten als kikkererwtenmeel en eivervangers. En als kers op de taart ook nog wat foodstyling-tips én Instagram-advies. Genieten dus voor iedereen!

 

Bestel het boek nu hier!

 

 

3.    The Green Kitchen at Home -David Frenkiel & Luise Vindahl

 

Mijn liefde voor de recepten van David Frenkiel en Luise Vindahl, de gezichten achter het immens populaire kookblog Green Kitchen Stories is groot. Met de komst van hun nieuwste kookboek The Green kitchen at Home is deze liefde alleen maar groter geworden. Het inmiddels vierde The Green Kitchen Stories boek staat vol vegetarische recepten die heel goed glutenvrij te maken zijn.

 

Met een goedlopend blog, vier kookboeken op de teller en drie jonge kinderen thuis, kun je je voorstellen dat de levens van David en Luise op z’n zachtst gezegd druk zijn. En dat is ook precies waarom ze dit nieuwe boek wilden maken: het stel wil laten zien dat je ondanks een druk bestaan, ook gewoon gezond kunt eten. Gerechten die voedzaam zijn, maar waarvoor je niet urenlang in de keuken hoeft te staan. Zo werd The Green Kitchen at Home geboren. Het boek staat vol met tips & tricks, voor de gerechten zelf, maar ook hoe je moet plannen en wat handig is om in de voorraden koelkast te hebben. Er zijn verschillende gerechten die uit een meerdere elementen bestaan, zodat iedereen kan pakken waar hij/zij zin in heeft. En ook handige basisdingen, zoals het zelf maken van tomatensaus en zuurkool, komen aan bod.

 

Mijn favoriete recepten? Dat zijn absoluut de erwtjes-broccolisoep, bietenburgers, mokka moussetaart met zwarte bonen, ontbijtmuffins met granola en banaan-spinaziepannenkoekjes. Je merkt het, ik ben echt fan!

 

Bestel het boek nu hier!

 

 

I’m a foodie is een evidence-based foodcollectief, geschreven door professionals. Eerder verschenen van hun hand de topboeken Eet als eenexpert en Eet als een atleet. Om hun 5-jarig jubileum te vieren maakten ze hetboek: Eet als een expert: Party Time!

 

De hele dag healthy partyfood eten, wie wil dat nou niet? Klinkt mij als muziek in de oren. Het nieuwe kookboek Eet als een Expert – Party Time van I’m a Foodie staat vol met heatlhy partyfood. Bingo!

 

Het boek is ingedeeld in vier thema’s. Plantbased, Easy Peasy, All day brunch en 1001 nacht. Met in elk thema fantastische hapjes, die allemaal – behalve lekker – ook nog eens gezond zijn. Dus eigenlijk geen reden om niet elke dag lekker en goed te snacken. Eigenlijk alle recepten zijn met een kleine twist glutenvrij te maken. 

 

Van complete gezonde borrelplank, espresso-choco bananenbrood tot een te gek recept voor koffie dadels met yoghurt.

 

Ideaal om cadeau te geven tijdens dekerstdagen of natuurlijk om hoog bovenaan jouw eigen verlanglijstje te noteren. Check de prachtige mango cheesecake. Het recept heb ik voor jou uitgewerkt!

 

Bestel het boek hier!

 

Mango cheesecake uit het boek ‘Eet als een expert- Party Time

 

Recept: Mango cheesecake

 

Is het geen waanzinnig mooie taart? Ik kon het niet laten om het recept te maken uit het boek ‘Eet als een expert-Party Time’. Een voedzame taart met een smeuïge bodem die je niet hoeft te baken door een frisse vulling van citrusfruit en mango. Ik ben fan!

 

Glutenvrij, lactosevrij en vegan te maken!

 

Wat heb je nodig? 

 

 • Springvorm 20 cm
 • Bakpapier
 • Mengkom
 • Spatel
 • Pannetje 

 

Ingrediënten:

 

 • 100 g glutenvrije havermout
 • 250 g verse dadels
 • 500 ml kokosyoghurt of sojayoghurt
 • 4 rijpe mango’s
 • Rasp van 1 sinaasappel
 • 80 ml sap van 1 sinaasappel
 • 150 ml water
 • 5 g agar agar of 7 blaadjes gelatine

 

Aan de slag!

 

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie. Doe de havermout in de keukenmachine en mix 1 minuut totdat alles fijngemalen is.

 

Ontpit de dadels, voeg ze toe aan de havermout en mix zo’n 5 minuten totdat er een deegachtige structuur ontstaat. Kneed het mengsel tot een grote bal, plaats op de bodem van de bakvorm en druk plat. Zet de springvorm even in de koelkast.

 

Doe de yoghurt naar keuze in een keukenmachine. Was de sinaasappel en citroen. Schil 1,5 mango en snijd deze in blokjes. Rasp desinaasappel en pers het sap. Rasp de citroen. Voeg dit alles toe aan deyoghurt/kwark naar keuze in de keukenmachine en meng tot een egale massa .

 

Gebruik je agar agar? Verwarm het water in een pannetjeen voeg de agar agar toe. Roer continue totdat het een plakkerige gelei zal worden. Laat het kort afkoelen en voeg dit vervolgens aan het mangomengsel toe. Mix 1 minuut zodat de gelei volledig is opgenomen en verdeel het mengsel over de taartbodem.

 

Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in een kom met koud water. Zodra de blaadjes gelatine slap zijn kun je deze uitknijpen.Verwarm de blaadjes gelatine al roerende op een laag vuurtje. Wanneer de gelatine vloeibaar is kun je al roerende het mangomengsel toevoegen. Zorg er wel voor dat het vuur nu uit staat.

 

Dek de taart af en zet deze minamaal 4 uur in de koelkast. Schil voor de garnering 2,5 mango’s en snijd deze in mooie dunne plakken. Leg de plakjes dakpansgewijs op de vulling. Begin met de buitenste rand en werk zo naar binnen totdat de taart helemaal gevuld is.

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bol.com. Ik sta achter alle producten waar ik over schrijf.

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts