Glutenvrije chocoladetaart met chocoroom

0
(0)

Ziet deze torenhoge glutenvrije chocoladetaart met chocoroom er niet fantastisch uit? Deze parel zal absoluut niet misstaan op tafel tijdens de kerstdagen! Ik denk dat de bakkers van Heel Holland Bakt jaloers zullen zijn op deze creatie. Dit recept is gemaakt door de talentvolle Yara en Terry ook wel bekend als Twins Kitchen. Bakkers klaar? Bakken maar!

“Deze dubbele glutenvrije chocoladetaart met chocoroom, blauwe bessen en bramen is een waar pareltje om te zien en deze taart kan iedereen maken. Je mixt alles door elkaar en zet het in de oven. Een kind kan de was doen. De glutenvrije cake is lekker luchtig door de geklopte eieren en met de chocoroom is het een smaaksensatie bij iedere hap. Lactosevrij? Gebruik dan in plaats van mascarpone, lactosevrije roomkaas en gebruik kokosslagroom in plaats van slagroom. 

Wil jij indruk maken? Dan is deze topper een echte aanrader!  

Heel veel bakplezier!

Liefs,

Terry & Yara van Twins Kitchen”

Fotografie: Corina Bouweriks

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Mengkom
 • (Hand)mixer
 • Spatel

Ingrediënten:

Ingrediënten voor de cake:

 • 120 g kokosolie
 • 150 g dadels
 • 5 eieren
 • 150 g amandelmeel
 • 80 g glutenvrije bakmix
 • 25 g cacaopoeder
 • 1 zakje bakpoeder (15 gram)
 • Snufje zout

Ingrediënten voor de roomlaag:

 • 500 g (kokos) slagroom
 • 10 g honing of erythritol 
 • 2 zakjes klop-fix (16 gram) of 10 g xanthaangom
 • 20 g cacaopoeder
 • 250 g mascarpone of lactosevrije roomkaas
 • 250 g blauwe bessen
 • 250 g bramen

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie en zet opzij. Week de dadels minimaal 10 minuten in heet water. Klop de eieren in 10 minuten luchtig met een handmixer. Mix de dadels fijn in een keukenmachine en voeg vervolgens alle ingrediënten voor de cake toe aan de dadelpasta. Mix alles door elkaar tot er een redelijk dik en plakkerig mengsel ontstaat. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met roomboter of (kokos)olie. Giet het mengsel in de springvorm en bak de cake in 30-35 af. Laat de cake goed afkoelen voordat je verder gaat met de roomlaag.

Klop de (kokos)slagroom samen met de zoetstof, klop-fix en cacaopoeder stijf met een handmixer. Zodra de slagroom lobbig is, voeg je de mascarpone toe. Mix nogmaals goed door elkaar tot een stevige chocoroom is ontstaan. Snijd de cake horizontaal doormidden en leg de bovenste laag opzij. Schep een paar flinke lepels chocoroom op de onderste laag  en leg de bovenste laag er weer op. Schep de rest van de room bovenop de cake en decoreer met de blauwe bessen en bramen. Wees hier niet te zuinig mee, want dit maakt het taartje helemaal af!

Ben je benieuwd naar meer inspiratie? Neem eens een kijkje op de prachtige Instagrampagina van Twins Kitchen!

Fotografie:  Corina Bouweriks

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

9 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts