Feestelijke tartelettes met bramen en blauwe bessen (glutenvrij én vegan)

Feestelijke tartelettes met bramen en blauwe bessen
5
(1)

Een koninklijke parade van een vijftal tartelettes, daar spring ik spontaan mijn bed voor uit! Ik kan je vertellen, dit wil je! Met een smeuïge no-bake bodem waarin de smaak van hazelnoot en een vleugje chocolade samenkomen, gevuld met een luchtige mousse van blauwe bessen en bramen. Hemels lekker! Deze kleine rakkers zijn ook nog eens te maken in een handomdraai. Ideaal als onderdeel van het kerstdessert Super lekker met een bolletje ijs erbij.

Ben je nog op zoek naar een leuke traktatie voor de feestdagen? Of gewoon een verrassend ontbijt, tussendoortje of feesttaartje? Dan hoef je niet verder te zoeken. Dit is één van de fijne recepten uit het boek Bakken zonder Tarwe. Mijn trots! Het maken van dit boek was toch wel één van de hoogtepunten van 2018.

Ben jij benieuwd naar een kijkje achter de schermen? Lees HIER en HIER hoe ik het boek geschreven heb!

Voor degene die nog twijfelen, het boek is echt een aanradertje. Zoals je hier kan lezen zijn alle recepten glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij en alle recepten zijn te veganizen. Alle recepten zijn gemaakt van pure producten, een aanradertje!

Ben je er klaar voor? Haal de tartelettevormpjes maar alvast tevoorschijn. Hier komt het recept!

Recept

Bereidingstijd:

 • Voorbereiding: 10 minuten
 • Wachttijd: 30 minuten

Wat heb je nodig?

 • 5 tartelettevormpjes: dia 10 cm
 • Mengkom
 • Koelkast
 • Foodprocessor
 • Pannetje

Ingrediënten:

Voor 5 tartelettes

Kokosolie om in te vetten

Voor de tartelettes:

 • 7 medjouldadels
 • 130 g hazelnootmeel
 • 1 el kokosrasp
 • 1 el rauwe cacao
 • optioneel: 1 tl Choco Loco
 • 30 g kokosolie
 • Snuf zeezout

Voor de vulling:

 • 30 g blauwe bessen
 • 30 g bramen
 • 1½ el arrowroot
 • 200 g kokosyoghurt

Aan de slag!

Vet de tartelettevormpjes in met wat kokosolie. Ontpit de medjouldadels en doe de ingrediënten voor de tartelettes in een mengkom. Kneed de ingrediënten tot een soepel deeg. Bekleed de tartelettevormpjes met het deeg en plaats deze vervolgens even in de koelkast.

Pureer de bramen en blauwe bessen tot moes met een foodprocessor. Los de arrowroot op in enkele eetlepels water. Breng dit aan de kook en voeg de bramen-bessenmoes toe. Roer het mengsel goed door en breng dit kort aan de kook. Haal het pannetje van het vuur en roer het paarse mengsel door de kokosyoghurt. Laat het mengsel iets afkoelen en verdeel de yoghurt over de vijf tartelettevormpjes. Zet deze vervolgens zo’n 30 minuten in de koelkast zodat de vulling kan opstijven. Decoreer de taartjes met wat bramen, blauwe bessen en wat kokosrasp voor een feestelijke uitstraling.

Tip! Heb je geen hazelnootmeel in huis? Gebruik dan tijgernotenmeel of amandelmeel.

Ga je deze taartjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts