10 best bekeken recepten van 2018!

10 best bekeken recepten van 2018
0
(0)

Wat waren de best bekeken recepten van 2018? Deze blog staat helemaal in het teken van jullie, trouwe lezers! Want dit zijn de 10 best bekeken recepten van het afgelopen jaar. Ik heb de recepten van 2018 die het best zijn bekeken speciaal voor jullie geselecteerd, lees je mee?

Het afgelopen jaar zijn de blogs weer massaal bekeken. Met heel veel liefde, zorg en aandacht zijn de recepten gemaakt. Van luxe taarten, simpele koekjes, smaakvolle cakes tot hartig hapjes en broodjes voor de liefhebber. Ieder recept heeft een eigen verhaal, dat maakt de OH MY PIE! recepten uniek. Glutenvrij, lactosevrij én vaak ook vegan.  Ik wil jullie bedanken voor alle support, te gekke berichtjes en e-mails. In één woord: waanzinnig

Ben je benieuwd naar de favorieten? Lees dan snel mee! 

1. New York cheesecake met cranberry coulis

Zo bijzonder dat dit nieuwe recept nu al hoge ogen gooit. Zeg nou zelf? Wie kan er geen New York cheesecake waarderen? Een fluweelzachte cheesecake met een krokante koekbodem, zonder gluten, lactose én ook nog eens plantaardig te maken!  Een spontaan idee om een kleurrijke bolide niet in de koelkast te parkeren maar te laten genieten van een ‘bruiningskuurtje’ onder de ‘zonnebank’ eindigde met een succeservaring! Ik topte de taart met een zelfgemaakte cranberry coulis, waardoor er spontaan een kerstparel op tafel verscheen. Het deed mij denken aan de Old School New York cheesecake alleen dan wel in een verantwoord ‘jasje’. Wel de lusten, niet de lasten zullen we maar zeggen. 

Lees hier snel verder voor het recept!

2. Krokante havermoutkoeken zonder banaan

Havermoutkoeken om je vingers bij af te likken! Deze krokante koeken zijn heel makkelijk om te maken. Ideaal als pauzekoek voor de kids of als tussendoortje voor jezelf! Glutenvrij én plantaardig, hoe fijn is dat?!

Door de havermout te combineren met tijgernotenmeel (amandelmeel of hazelnootmeel kan ook prima) ontstaat spontaan een overheerlijke basis. Je zal zien dat je na zo’n koek zonder energie de ochtend door zal komen. Een top idee voor de mensen die op zoek zijn naar een alternatief voor de welbekende Liga’s, Oaties én Sultana’s! 

Ben je er klaar voor? Daar gaan we dan!

Glutenvrij, tarwevrij én plantaardig genieten!

Lees hier verder voor het recept!

3. Gezond glutenvrij mueslibrood met tijgernotenmeel

Mueslibrood en krentenbolletjes, je kunt mij er voor wakker maken. Vroeger at ik deze het liefste met oude kaas of appelstroop. Een zelfgemaakt mueslibrood is toch wel het allerlekkerste. Dit gezonde glutenvrije mueslibrood met tijgernotenmeel heeft mijn hart veroverd! Met dit recept en handige tips tover jij in een handomdraai deze kleurrijke creatie op tafel!

De afgelopen maanden is dit recept ontzettend vaak gemaakt, dat is zo leuk om te zien! 

Lees hier verder voor het recept!

 

4. Ontbijttaart met blauwe bessen en kokosyoghurt

Deze prachtige taart was populair in 2018. Een smaakvolle ontbijttaart met kokosyoghurt en blauwe bessen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn! Deze bruisende bolide is een pronkstuk op tafel waar iedereen van mee wil genieten. Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers ook te veganizen!

Lees hier verder voor het recept!

5. Gezonde glutenvrije kwartaart met kersen

Ontbijten met een gezonde glutenvrije kwarktaart met kersen, dit wil je toch het liefste iedere dag? Deze overheerlijke gezonde glutenvrije kwarktaart is niet alleen een eye-catcher, de licht zoete en frisse smaak combineert heel goed met een krokante bodem gemaakt van havermeel en amandelmeel. De granaatappelpitjes on top maken het geheel compleet! Tevens kun je ook kiezen voor echte sappige kersen om in stijl te blijven. Mirel maakte dit prachtige recept!

Ben jij al verkocht? Stroop de mouwen dan snel op en ga aan de slag met het recept!

Lees hier verder voor het recept!

6. Hartig courgettebrood van amandelmeel

Een hartig brood van courgette gevuld met noten, geitenkaas, tomaatjes en pesto. Oh yes, ik weet het zeker, dit heerlijke brood is een blijvertje! Smeuïg, smaakvol en ook nog eens ontzettend voedzaam. Ik kan bijna niet geloven dat het glutenvrij is. Voor de mensen die ook koolhydraatarm eten is dit een perfect alternatief aangezien het hartige courgette brood nauwelijks koolhydraten bevat!

Lees hier verder voor het recept!

7. Appeltaart a la OH MY PIE!

Glutenvrije appeltaart oftewel Oh My Apple Pie! Deze torenhoge gezondere glutenvrije appeltaart is één van de juweeltjes uit mijn eerste boek. Je maakt de glutenvrije appeltaart in een handomdraai. Wist je trouwens dat deze appeltaart ook nog eens vegan is én gemaakt is zonder geraffineerde suikers? Jeugdsentiment maar dan met een eigentijdse twist! 

Lees hier verder voor het recept!

 

8. Sticky chocolade-kastanjecake

Dat deze sticky chocolade-kastanjecake hoge ogen zou gooien, had niet iedereen gedacht. Ik ging aan de slag in de keuken met een blikje kastanjepuree en dat zorgde voor een verrassend resultaat. Deze rakker heeft een charismatische uitstraling wanneer deze op jouw ontbijtbord ligt. De aromatische geuren van chocolade en hazelnoot kom je zonder schroom tegemoet. Iedere hap is een smaaksensatie. En hey, zo’n ontbijtplankje als dit wil toch iedereen?!

Lees hier verder voor het recept!

9. No-bake cheesecake met zomerfruit en een crunchy bodem

Is het geen plaatje? Dat je gepofte gierst van SMAAKT kunt verwerken in een krokante smaakvolle taartbodem dat vind ik echt een feest! Voedzaam, smaakvol én een juweeltje om te zien! Gepofte gierst is luchtig en geeft een bite aan jouw gerecht of baksel. De combinatie van de gepofte gierst met een vleugje pure chocolade én notenpasta is serieus om over naar huis te schrijven. Dit alles gecombineerd met een romige vulling en een frisse topping van zomerfruit. Zeg nou zelf,  dit wil je toch proberen?! Laat de oven maar uit, want deze prachtige parel is zonder oven te maken.

Lees hier verder voor het recept!

10. Gezonde appelcake met frisse cheesecakevulling

Een gezonde appelcake met een frisse cheesecakevulling, dit klinkt toch waanzinnig? ! Vandaag ruilen we het bekende bananenbrood in voor een decadente glutenvrije smaaksensatie. De appels geven een smeuïge structuur aan de voedzame cake en de cheesecakevulling zorgt voor een fris accent!Een gezonde glutenvrije appelcake waar je zelfs mee kunt ontbijten!

Glutenvrij, voedzaam én ook nog eens heel makkelijk om te maken. Winnaarscombinatie!

Lees hier verder voor het recept!

Ontzettend leuk om de grote diversiteit terug te zien in de verrassende lijst. Opvallend is toch wel het courgettebrood en het bloemkoolbrood goed scoorden. Terwijl je zou denken dat de lezers vooral op de site belanden vanwege het grote gehalte aan zoete recepten. 

Vraag aan jou! Wat zou je graag terug willen zien in 2019? Hartig? Zoet? Vertel!

Ga je een recept maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts