Mijn terugblik op 2018 en mijn vooruitblik op 2019!

0
(0)

Met een nieuw jaar in het vooruitzicht en, logischerwijs, de afsluiting van een oud jaar, ga je toch de balans opmaken. Hoe heb ik het er dit jaar weer vanaf gebracht en wat zijn mijn grootste hartenwensen voor het nieuwe jaar. Ik heb er een openhartige blog over geschreven op mijn nieuwe HP Pavilion X360 . Lees je mee?

Het jaar 2018 is bijna aan zijn eind. En wat een jaar was het! Een bewogen jaar waar ik met een goed gevoel op terugkijk. Het jaar dat ik het onderwijs achter mij liet, het ondernemers avontuur aanging en het jaar dat ik mijn tweede boek Bakken zonder Tarwe schreef. Als je het zo snel achter elkaar leest lijkt het niks, maar dat was het zeker wel. 

Het was ook een jaar waar ik veel nieuwe mensen heb leren kennen, die me in het afgelopen jaar zeer dierbaar zijn geworden, waarin ik eindeloos veel uren heb gewerkt om te bouwen aan mijn bedrijf, mezelf en anderen hierdoor opzij zette en ik mezelf af en toe flink tegen kwam. 

“Maar Marike, je hebt het toch allemaal goed voor elkaar?”

Van de buitenkant lijkt het vaak alleen maar rozengeur en maneschijn. Trots dat ben ik zeker, maar het gaat niet vanzelf. Achter de schermen wordt er dagelijks keihard gewerkt om Oh My Pie! verder te ontwikkelen. Ik ben vaak tot ‘s avonds laat bezig om blogs klaar te zetten, foto’s te bewerken, recepten te ontwikkelen, mails te beantwoorden en social media klaar te zetten. Dit doe ik met heel veel liefde. Het gaat alleen niet altijd van zelf. Bloed, zweet en tranen, máár de liefde voor datgene dat ik doe is groot. 

Door regelmatig te sporten voel ik mij fysiek fit en mentaal sterk!

In 2018 heb ik het sporten ontdekt. Door regelmatig te trainen in kleine groepjes bij The Body Studio, voel ik mij fit en mentaal sterk. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou kunnen. Het geeft mij dan ook veel zelfvertrouwen en juist op de momenten dat ik normaal gesproken fysiek op zou zijn, kan ik nu nog een tandje bijzetten. Hier wil ik dan ook zeker mee doorgaan in 2019! 

Dankbaar!

Ik ben dankbaar alle dingen die in 2018 op mijn pad gekomen zijn. Van een groeiend en bloeiend netwerken bij The Body Studio in Amsterdam, de fijne samenwerking met Cosy Coffee bar waar mijn taarten dagelijks te proeven zijn tot hele gave publicaties in Vriendin Bakspecial, Land Idee, JAN Living, Grazia en met kers op de taart een bezoekje aan Koffietijd

Een moment om in te lijsten is toch wel het winnen van een Foodblog Award voor beste Blogdesign! Kijk ons eens stralen!

Dit jaar wil ik echt Oh My Pie! tot een hoger level tillen, meer tijd voor mezelf maken en voor vriendinnen en familie.

Mijn grootste doel voor 2019 is dan ook orde te scheppen in de chaos van het ondernemerschap maar ook in de chaos van het leven. Dit jaar wil ik echt Oh My Pie! tot een hoger level tillen, meer tijd voor mezelf maken en voor vriendinnen en familie. Ik wil meer focus leggen op lezingen en het geven van kleinschalige workshops en mezelf vaker tot halt roepen. Zie daar mijn redder: de HP Pavilion X360 een compacte 2-in-1 laptop die je ook als tablet kunt gebruiken en dus super handzaam in gebruik is. Een laptop die mij gaat helpen een goede planning te maken en mijn overvolle hoofd te ordenen.

In 2018 heb ik mij verdiept in Photoshop en Lightroom, hierdoor lukt het mij steeds beter om de kwaliteit van de foto’s te optimaliseren. Door de i3 processor en het 8 GB werkgeheugen kan ik gemakkelijk allerlei taken tegelijk uitvoeren. Zo bewerk ik een foto in Photoshop, terwijl ik tussendoor een blogpost schrijf. Het IPS scherm is geweldig en handig, doordat alle kleuren realistisch zijn kom ik nooit bedrogen uit bij het bewerken van foto’s.

Doordat de HP Pavilion X360 zo handzaam is kan ik hem overal mee naartoe nemen en super makkelijk nog even m’n mail checken, aan een artikel werken of een nieuw recept uitschrijven. In de trein, tijdens het bakken aan de keukentafel, in een café tussen afspraken in of op vakantie.

Super fijn om m’n tijd nog efficiënter te benutten en op deze manier ook meer tijd te maken voor wat echt belangrijk is, mijn dierbaren, vriendinnen, jullie (mijn trouwe lezers) en ik zelf! Kom maar op 2019, ik ben er helemaal klaar voor.

Ik wens iedereen een hele fijne jaarwisseling en een gezond 2019!

Advertisement

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Coolblue. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts