Mermaid Pie, glutenvrij én lactosevrij!

Mermaid Pie, glutenvrij en lactosevrij!
0
(0)

De glutenvrije Mermaid Pie, ondertussen één van mijn meest gemaakte taarten maar Marike, waar is het recept?! Vandaag deel ik mijn geheim zodat jij ook kunt genieten van zo’n juweeltje op tafel. Deze waanzinnige no- bake cheesecake is van binnen nog mooier dan je denkt. Met z’n streepjes pak en z’n helder blauwe kleur maakt de Mermaid Pie altijd indruk. Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers vegan te maken!

Een grote glimlach en twee stralende ogen konden niet uitblijven bij het decoreren van deze prachtige parel. Speciaal voor een klein kindje maakte ik deze kleurrijke Mermaid Pie. Een krokante bodem met een vleugje speculaaskruiden, een snufje zeezout en een accent van geroosterde noten. Bedekt met een smaakvolle vanillevulling, kleurrijk gestreept als een echte zebra en afgetopt met een frisse coulis van blauwe bessen. Oké, oké ik beken, het was lastig om afstand te doen van dit juweeltje.

De blauwe kleur heeft de taart dankzij de blauwe Spirulina die je kan bestellen bij De Notenshop.

Glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken. Dit kun jij ook!

Recept

Ingrediënten

Bodem:

*Hazelnootmeel kun je prima vervangen door amandelmeel of tijgernotenmeel-extra fijn.

Vulling:

Topping:

 • 250 g blauwe bessen
 • Scheutje sinaasappelsap
 • Eetbare bloemen naar keuze

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 180 °C, bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie. Smelt de kokosolie in een pannetje.
 2. Ontpit de Medjoul dadels, doe ze samen met de overige ingrediënten voor de bodem in een mengkom, en kneed dit tot een soepel deeg. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en duw dit aan zodat er een egale koekbodem ontstaat. Schuif de taartbodem zo’n 12 minuten de oven in.
 3. Doe de kokosyoghurt samen met de roomkaas, ahornsiroop en het vanille-extract in een mengkom. Mix de ingrediënten tot een luchtig geheel. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Verwarm in pannetje het citroensap en een scheutje water. Knijp de gelatineblaadjes uit, los ze op in het pannetje met het citroenwater. Voeg beetje bij het beetje het yoghurtmengsel toe aan de geltine. Blijf ondertussen goed roeren. Verdeel het yoghurtmengel over twee mengkommen. Blijf ondertussen goed roeren om klontjes te voorkomen. Voeg aan één van de twee kommen de spirulina toe en klop dit met een garde of keukenmachine goed door elkaar zodat er een blauwe egale substantie ontstaat.
 4. Plaats twee eetlepels van de yoghurtvulling op het midden van de bodem. Herhaal dit proces net zolang totdat de vulling op is. Schuif de taart vervolgens zo’n 3 uur de koelkast in zodat de vulling kan opstijven.
 5. Ga ondertussen aan de slag met de blauwe bessencoulis. Doe 200 gram blauwe bessen in een pannetje met een scheutje sinaasappelsap. Laat de blauwe bessen zachtjes koken zodat ze zacht worden en uiteindelijk indikken. Proef even of de coulis op smaak is en voeg zo nodig wat extra zoetmiddel toe. Zodra de coulis is afgekoeld kun je deze over de taart heen verspreiden. Garneer de taart met de overige blauwe bessen en eetbare bloemen voor een extra charismatische uitstraling.

Tip! Wil je de taart vegan hebben? Vervang de gelatine door 7 gram agar-agar. Kook de agar-agar in enkele eetlepels water en voeg al roerende de yoghurt toe. Kook het mengsel nog zeker 2 minuten mee op een laag pitje voordat je het mengsel over de bodem schenkt.

Ga je deze taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

4 comments
 1. Wauwie, die is moooi! Welke maat bakvorm kun je het beste gebruiken hiervoor? Kon ik niet vinden, maar misschien lees ik er overheen.

  1. Hi Marieke,
   Wat leuk om te lezen!
   Ik gebruikte de 18 cm springvorm. Je kunt er ook voor kiezen om een 20 cm springvorm te gebruiken alleen wordt de vulling dan wat minder hoog.

   Groetjes,
   Marike

 2. Ik heb deze taart gisteren gemaakt en wat is ie weer lekker!! Echter is het me niet gelukt die mooie blauwe kleur erdoor te doen…kan jij aangeven welke spirulina je hebt gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts