Glutenvrije chocolade biscuittaart met bakbananenmeel

0
(0)

Een glutenvrije biscuittaart met een frisse slagroom frosting en frambozen. Even waan ik mij in de zevende chocoladehemel! Dit is namelijk een taart waar ik al tijden naar op zoek was. De lieve Femke van Femke’s Foodies deelt vandaag haar recept, gemaakt van bakbananenmeel. Zonder al teveel moeite schuif jij deze rakker de oven in.  Hét recept voor de lekkerste glutenvrije chocolade biscuittaart ooit, staat nu online! Glutenvrij én lactosevrij!

Bakbananenmeel mijn favoriete exotische meelsoort met een voedend karakter!

Deze glutenvrije chocolade biscuittaart is gemaakt van bakbananenmeel, ideaal! Degene die mijn boek ‘Bakken Zonder Tarwe’ op de boekenplank hebben staan weten er ondertussen wel raad mee. Bakbananenmeel!

Bij mijn zoektocht naar wat meer exotische meelsoorten sprong bakbanenmeel er voor mij wel echt het meest uit. Want ja, meel gemaakt van onrijpe bananen! Ik ben gelijk met het meel aan de slag gegaan. En wat bleek, het is een prachtig basismeel in de keuken met geweldige gezondheidsvoordelen.

Bakbannenmeel heeft een hoog koolhydraatgehalte. De meeste van deze koolhydraten kunnen niet worden afgebroken door spijsverteringsenzymen. De koolhydraten komen onverteerd in je dikke darm terecht, waardoor de goede bacteriën in de darmen toenemen, de stoelgang verbetert, en korte-keten-vetzuren worden aangemaakt die de darmen beschermen.

Alsof dit al niet wonderbaarlijk genoeg is, is dit bananenmeel ook nog eens: glutenvrij, lactosevrij, FODMAP-arm, vegan, vrij van noten, zaden én ei.

Bakken met bakbananenmeel

Dit wonderlijke meel bevat veel zetmeel, waardoor je bij het bereiden van recepten minder meel nodig hebt in vergelijking met andere meelsoorten (hallo, budgettip). Je kunt ongeveer 40% minder bakbananenmeel gebruiken dan de aangegeven hoeveelheid bloem of meel in het recept. De bakmogelijkheden zijn eindeloos. Van overheerlijke muffins en ontbijttaartjes tot koeken en brood(!).

Tip: Bakbananenmeel is ideaal om te verwerken in een taartbodem. Het neemt veel vocht op waardoor de bodem niet zompig wordt!

Met de code Oh My pie krijg je nu korting op bakbananenmeel! Klik HIER!

Zit je er klaar voor? Daar gaan we dan!

Glutenvrij én lactosevrij genieten is een feest voor iedereen!

Recept

Wat heb je nodig?

 • Hittebestendige mengkom
 • Pannetje met kokend water
 • Mixer
 • Springvorm dia 18 a 20 cm
 • Bakpapier
 • Spatel
 • Mes
 • Mesje
 • Kommetje

Ingrediënten:

 • 65 g bakbananenmeel
 • 25 g cacao
 • 90 g kokosbloesemsuiker
 • 3 eieren
 • Snufje zout
 • 1 tl vanillepoeder (=optioneel)
 • 250 g frambozenjam
 • 200 g lactosevrije/plantaardige slagroom
 • 100 g fruit, bijv. verse aardbeien of frambozen, blauwe bessen en bramen

Aan de slag!

Voor de biscuittaart:

 1. Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven, onder- en bovenwarmte).
 2. Doe het bakbananenmeel met de cacaopoeder en eventueel vanillepoeder in een kommetje en roer goed door tot dat alles dezelfde kleur heeft. Zet het kommetje apart, je hebt dit pas straks weer nodig.
 3. Doe de kokosbloesemsuiker, eieren en zout in een hittebestendige mengkom.
 4. Plaats de kom op een bain-marie en mix het eiermengsel op de hoogste stand van de mixer tot het ongeveer 37 °C is. Als je met je vingers voelt en het mengsel niet meer koud aanvoelt, dan kun je de kom van de bain-marie afhalen.
 5. Klop het eiermengsel verder tot het goed stijf is (dit duurt circa 8 minuten op de hoogste stand van de mixer).
 6. Zeef het bakbananenmeel+ cacaomengsel boven het eiermengsel en spatel dit heel voorzichtig door de luchtige massa heen, tot al het meel goed is opgenomen. Let op: gebruik vanaf nu geen mixer meer want dan verlies je de luchtigheid. Spatel ook niet te lang.
 7. Vet een taartvorm in en bekleed de onderkant van de vorm met bakpapier.
 8. Schep het beslag in de taartvorm en bak het biscuit circa 15-20 minuten in de oven. De biscuit is gaar als je met een houten sateprikker er in prikt en deze er schoon uit komt.
 9. Haal een mesje heel voorzichtig langs de randen van het taartblik zodat je de biscuittaart er heel uit kunt halen. Laat het biscuit goed afkoelen op een rooster. Daar wordt het biscuit stevig van waardoor je hem straks beter kunt snijden.

Voor de garnering:

 1. Snijd de biscuittaart voorzichtig doormidden met een groot mes. Voor de perfectionisten onder ons, je kunt eventueel een klein houten prikkertje aan de zijkant van de onderste laag prikken en daarna precies erboven in de bovenste laag. Zo kun je de taart perfect passend maken als je straks de helften weer op elkaar legt.
 2. Besmeer de onderste helft van de biscuittaart met de frambozenjam. Klop of mix de (plantaardige) slagroom stijf en smeer hiervan 1/4 deel boven op de jam. Plaats de bovenste helft van het biscuit er weer op en besmeer deze met de rest van de slagroom. Garneer de frambozen tot slot feestelijk over de slagroom. Tadaaa, smullen maar!

Tips:

 • Bewaar de taart in de koelkast.
 • Krijg je de taart niet in 1 of 2 dagen op? Snijd de taart dan in feestelijke taartpunten en bewaar deze in de vriezer. Je kunt een taartpunt het beste 1,5 – 2 uur van te voren eruit halen om te laten ontdooien.
 • Je kunt deze taart makkelijk een dag van te voren maken, de volgende dag is hij ook lekker!

Heb je deze glutenvrije chocolade biscuittaart met frambozen of een ander recept met bakbananenmeel gemaakt? dat vind ik erg leuk om te zien! Deel het vooral via Facebook en Instagram met behulp van @femkesfoodies en #femkesfoodies.

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts