Glutenvrije chocolade bananencake

3.8
(4)

Chocolade en bananencake in één creatie samengevoegd, daar kun je mij voor wakker maken. Deze glutenvrije chocolade bananencake is eigenlijk heel makkelijk om te maken. Tegenwoordig pronken deze rakkers in de vitrines van Cosy Coffee Bar in Amsterdam, ter variatie op de geliefde bananencake. Super smeuïg, smaakvol én ook nog eens ontzettend voedzaam. Glutenvrij, lactosevrij, zonder geraffineerde suikers en voor de liefhebbers ook plantaardig te maken!

“Bananenbrood is leven, maar deze chocolade bananencake is het paradijs!”

De mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik niet zo goed ben in het volgen van recepten. Een plain bananenbrood is zo gewoontjes. Ik geef er daarom iedere keer net een andere twist aan waardoor er iedere keer een andere smaaksensatie in de vitrines te vinden is. Regelmatig deel ik wat lekkers met vriendinnen. Afgelopen week nam ik deze glutenvrije chocolade bananencake mee om te proeven. “Marik, bananenbrood is leven maar deze chocolade bananencake is het paradijs!”, was de kreet van de avond. Het recept moest en zou online komen, dus mocht het recept in de smaak vallen, bedank de voorproevers maar alvast! 

Voedzaam, smaakvol én super handig om mee te nemen als tussendoortje!

Een smeuïge chocolade bananencake die niet té overheersend naar bananen smaakt! De Medjoul dadels geven een sticky bite en de hazelnoten zorgen voor een knapperige bite. Heb je geen hazelnootmeel in huis? Vervang dit door amandelmeel. Kun je niet tegen noten? Gebruik dan in plaats van notenmeel, tijgernotenmeel-extra fijn. Ideaal als vervanger! 

Heb je de OH MY PIE! bakpakketten al gespot? Ga voor het Startersbakpakket of het Luxe bakpakket voor extra bakplezier!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Cakevorm circa 21 cm
 • Bakpapier
 • Mengkom
 • Spatel
 • Mixer
 • Staafmixer 

Ingrediënten:

Voor het beslag van 1 chocolade bananencake

Ter garnering:

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht. Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet de cakevorm in met kokosolie.
 2. Klop de eieren luchtig of week de gebroken lijnzaad in 150 ml lauwwarm water totdat er een gelei ontstaat.
 3. Pureer de bananen tot moes en spatel hier de cacao, melen, specerijen, zout en wijnsteenbakpoeder doorheen. Voeg vervolgens de eiermassa of het lijnzaadmengsel toe. Proef even of het beslag op smaak is.
 4. Schenk het beslag in de cakevorm. Je hebt nog twee bananen achter de hand ter decoratie. Duw één banaan in het beslag. 
 5. Ontpit de Medjoul dadels en duw deze ook in het beslag. 
 6. Halveer de laatste banaan en verdeel de helften over het chocoladebeslag. 
 7. Garneer de chocolade bananencake met de hazelnoten. 
 8. Schuif de bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 45 minuten. Laat de cake afkoelen buiten de oven. 
 9. Serveer de cake met een grote glimlach en geniet!

Bewaartip! Bewaar de cake luchtdicht verpakt in de koelkast of snijd de cake in plakken en vries deze in per stuk. 

 

Ga je deze glutenvrije Chocolade Bananencake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.8 / 5. Reacties: 4

Geef als eerste je mening!

13 comments
 1. Begrijp ik goed dat er 1 banaan gepureerd moet worden of is t de bedoeling dat er 350 gr banaan gepureerd wordt? Ik wil het ik wil het ik wil het😍

  1. Beste Ohmypie,
   Morgen wil ik graag 2 banana cakes maken. Vanwege dat ik jarig ben op dinsdag en er 3 coeliakie kids in huis zijn. Waar moet ik op letten als ik dit Morgen ga maken. Alle tips zijn welkom. Al een vraagje, moet ik kiezen wat ik erin doe. Hazelnoot meel of glutenvrij havermeel?
   Ik zie uit naar je reactie,
   Met vriendelijke groet,
   Maria Elena

   1. Hi Maria,

    Ik zie de reactie nu pas, ik hoop dat het ondertussen is gelukt. Beide melen zijn fijn om te gebruiken, vooral samen. Dan krijg je het beste bakresultaat.

    Liefs,
    Marike

 2. Beste Marike
  Dank voor pagina`s vol toffe recepteninspiratie! Ik vond deze heel lekker! Misschien een volgende keer wil ik t met minder bananensmaak, hoe zou ik dat kunnen vervangen in deze taart? Met kwark/suiker? En hoe beredeneer ik dat? Is dat op basis van eiwit/suiker/vetgehalte/vezels van bananen?
  Dank alvast!

  1. Wat een lieve reactie! Je zou de banaan kunnen vervangen door appelmoes of voor de helft door kwark en suiker toevoegen naar smaak. Dan moet het zeker lukken!

   Liefs,
   Marike

 3. Wat moet je eigenlijk met de plantaardige melk doen die bij de ingrediënten staat? Zie ik iets over het hoofd? Heb de cake nu in de oven staan, maar dus zonder de melk 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts