Glutenvrije Lion Cheesecake die je moet proeven!

0
(0)

Dol op Lions én op cheesecake? Dan waarschuw ik je alvast! Deze grandioze creatie heeft het beste van allebei. Een glutenvrije lion cheesecake met een crucnhy bodem waarin de smaak van de welbekende lion heel mooi tot z’n recht komt bedekt met een fluweelzachte vulling afgetopt met een combinatie van pure chocolade en gezouten popcorn, wie wil dit nou niet? De ultieme taart waar je gerust een feestje mee kunt bouwen! Glutenvrij, lactosevrij, vegan én zonder geraffineerde suikers te maken! 

De ultieme glutenvrije Lion cheesecake waar je gerust een feestje mee kunt bouwen!

Na de Twix cheesecake, Milky way taartje , Gezondere Lions en de gezondere Snickers, staat er dan ook eindelijk een glutenvrije Lion cheesecake op de website! Een bodem geïnspireerd op de Gezondere Lions van Colette maar met een Next level finishing touch! Erg leuk om samen met kinderen te maken om vervolgens met elkaar te genieten van zo’n gezondere bite! Al is het erg verleidelijk om ze gewoon voor jezelf te houden en niet te delen. 

Durf te variëren!

Heb je geen ricepops in huis? Gebruik dan quinoa pops of verkruimel rijstwafels! Voor de vulling kun je ervoor kiezen om Live Puri eiwitpoeder toe te voegen maar dit is niet noodzakelijk. Vanille-extract is in deze taart ook prima op z’n plek!

Heb jij ook zin om je tanden in deze grandioze glutenvrije Lion cheesecake? Stroop de mouwen maar alvast op dan gaan we aan de slag!

Glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij én vegan te maken!

 

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Springvorm 18 cm
 • Bakpapier
 • Pannetje
 • Spatel

Ingrediënten:

Voor de bodem:

 • 50 g pindakaas of notenpasta (het liefste een pure variant)
 • 25 g kokosolie
 • Snufje zeezout
 • 50 g pure chocolade
 • 40 g rijstpops
 • 5 Medjoul dadels

Voor de vulling:

*Ik maakte de kokosyoghurt zelf (recept volgt snel!) je kunt er ook voor kiezen om een stevige yoghurt naar keuze te gebruiken. Kies er dus één die jij kunt waarderen. 

Voor de topping:

 • 50 g pure chocolade (ik gebruikte deze)
 • 25 g kokosolie
 • 3 Medjoul dadels
 • 25 g gezouten popcorn
 • 10 g rijstpops
 • 20 g noten (grof gehakt)

 

Aan de slag

 1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
 2. Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur en roer hier de pindakaas of de notenpasta en het zeezout doorheen.
 3. Spatel de rijstpops door het mengsel. Smelt vervolgens de pure chocolade au-bain marie en roer hier de het mengsel met de rijstpops aan toe.
 4. Ontpit de Medjoul dadels en snijd deze in kleine stukjes, voeg deze toe aan het mengsel met de rijstpops. Super lekker zo’n karamelachtige bite!
 5. Verdeel de rijstpops over de bodem van de springvorm en duw deze goed aan met de bolle kant van een lepel.
 6. Schuif de springvorm de koelkast in en ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Doe de yoghurt, het zoetmiddel en naar wens de vanille-extract in een mengkom. Mix het geheel luchtig.
 7. Gebruik je gelatine? Laat de blaadjes weken in koud water. Knijp de blaadjes gelatine uit zodra deze week geworden zijn en verwarm ze al roerende in een pannetjes met enkele eetlepels water. Voeg vervolgens enkele eetlepels van het yoghurtmengsel toe en roer dit weer goed door elkaar. Schenk vervolgens de rest van de yoghurt bij het mengsel en ga door naar stap 8.
 8. Gebruik je agar agar? Breng de agar agar samen met een scheut water al roerende aan de kook, voeg al roerende het yoghurtmengsel toe en laat het mengsel zo’n 2 minuten zachtjes doorkoken. Haal het pannetje van het vuur.
 9. Giet het mengsel over de bodem en zet in de koelkast.
 10. Ga vervolgens aan de slag met het maken van de topping. Smelt de pure chocolade en de kokosolie au-bain marie.
 11. Ontpit de Medjoul dadels en snijd deze in kleine stukjes. Voeg deze samen met de overige ingrediënten toe aan de chocolade. Spatel het mengsel door elkaar en verdeel dit over cheesecake als de vulling stijf genoeg is. Laat de chocolade nog even uitharden in de koelkast en geniet! 

Ga je deze glutenvrije Lion Cheesecake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

8 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts