Hartige avocado broodjes van amandelmeel, glutenvrij en koolhydraatarm!

3.6
(16)

Eenvoudige hartige broodjes van avocado waar je elk moment van de dag van kunt genieten.  Oh yes, ik weet het zeker, dit heerlijke brood is een blijvertje! Smeuïg, smaakvol en ook nog eens ontzettend voedzaam. Ik kan bijna niet geloven dat het glutenvrij is. Voor de mensen die ook koolhydraatarm eten is dit een perfect alternatief aangezien het hartige avocado broodjes nauwelijks koolhydraten bevatten!

Gewapend met een avocado in mijn ene hand en een mengkom in mijn andere hand ging ik op broodexpeditie!

De geur van vers gebakken brood is toch wel mijn favoriete geur, vooral in het weekend. Ik kan soms ontzettend verlangen naar een smaakvol broodje dat vers uit de oven komt rollen. Afgelopen week had ik weer zo’n dag. Ik wilde een broodje maken dus ik besloot op broodexpeditie te gaan! Toevallig had ik nog een rijpe avocado over, ik kon het niet laten om deze groene rakker te verwerken in een broodrecept. Het duurde niet lang of het hartige avocado broodje was geboren. De combinatie bleek verrassend! Smeuïg, smaakvol én ideaal als voedzame joker in te zetten! Dit wil je proberen!

Hoe te bewaren?

Je kunt het broodje eten als ontbijt of lunch met beleg of serveren op de borrelplank met lekkere dips! Bewaar het brood in de koeling of vries het in per plak verpakt.

Tip! Heb je de andere broodrecepten al gespot in de receptenindex? 

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • 2 Bakvormpjes 12 cm
 • Mengkom
 • Spatel
 • Mengkom
 • Staafmixer 

Ingrediënten:

Voor het beslag van 2 stuks:

*Liever geen amandelmeel? Vervang het amandelmeel door 80 g glutenvrij havermeel. Het broodje is dan alleen niet meer koolhydraatarm. 

**Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 2 el gebroken lijnzaad te weken met 6 el lauwwarm water, gebruik 50 gram extra amandelmeel tegen de vochtigheid van het broodje.

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Vet de bakvormpjes in met wat kokosolie.
 3. Ontpit de avocado en pureer de avocado tot mousse of rasp de courgette fijn. Laat de rasp goed uitlekken of dep de rasp goed droog met een schone theedoek, anders is er een kans dat jouw broodje te nat zal worden en spatel hier de eieren, het amandelmeel, bakpoeder en de gebroken lijnzaad doorheen.
 4. Hak de verse rozemarijn in kleine stukjes en spalel deze samen met de pittenmix door het beslag. 
 5. Spatel de enkele eetlepels pittenmix door het beslag. Voeg naar smaak peper en zout aan toe.
 6. Schenk het beslag in de bakvormpjes en top de broodjes af met wat pitten.
 7. Schuif de hartige Bolides de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 30 minuten.
 8. Laat de broodjes afkoelen buiten de oven en geniet ervan met volle teugen!

Ga je deze broodjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.6 / 5. Reacties: 16

Geef als eerste je mening!

7 comments
   1. Ha Marike,
    Ik heb geleerd dat je avocado niet moet verwarmen. Zie het artikel van Marjolein Dubbers van de Energieke Vrouwenacademie. Als je googlet vind je het zo.
    Groetjes Anne-Marie

   2. Ik heb een vraag. Kan je in broodrecepten altijd de bloem vervangen voor dezelfhoeveelheid
    Amandelmeel om het low carb te maken. Vraag me dit al een poos af.

    1. Hi Dolly,

     Vaak wel maar soms heb je ook een tl xanthaangom extra nodig om meer binding te krijgen. Anders worden de baksels snel kruimelig.

 1. Hoi Marike,

  Ik heb het brood gemaakt, maar helaas is hij niet gaar geworden. Erg compact… Jammer!
  Ik heb boekweitmeel gebruikt en de avocado gecombineerd met courgette.

  Geen idee wat er mis is gegaan. Jij enig idee?

  Groet, Nienke

 2. Taartje is heel bitter. Echt niet lekker. Jammer hè. Ik las dat dat vaak gebeurt als avocado warm wordt… heb jij daar geen last van? Groetjes trude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts