Bakken met mijn eigen kruidenmengsel: Oh My Badass Pie!

0
(0)

OH MY BADASS PIE! Yes, dat is hem echt! Eindelijk kunnen wij het met jullie delen. Samen met Kim en geraldine van Green gypsy spices heb ik een kruidenblend ontwikkeld, waar alle baktijgers van gaan watertanden. Het is Oh my badass pie geworden. Vandaag deel ik een eerste recept met jullie van deze smaakvolle pie mét uiteraard dé Oh my badass kruiden!

Heel lang hebben we er naar uitgekeken. De maanden van testen, proeven en proberen zijn het meer dan waard geweest. Green Gypsy Spices en Oh My Pie! gaan al vanaf het begin hand in hand samen. Dol ben ik op de kruidenmengsels van Kim en Geraldine. Ze geven mijn baksels iets extra’s. De smaak is intenser, warmer en voller. Daarnaast zijn het mooie én eerlijke producten.

Oh My Badass Pie, een smaaksensatie eerste klas!

Oh My Badass Pie, een mix van o.a. kardemom, carobe (een soort cacaopoeder, maar dan zoeter en minder vet), rozenblaadjes, anijs, bijenpollen en sinaasappelschil! Een smaaksensatie eerste klas! De kruiden kun je overal voor inzetten. Bananencakes worden nóg lekkerder, een taartbodem krijgt een frisse, warme bite én koekjes zijn ineens verslavend lekker waar je niet meer van af kunt blijven.

Bakken met Oh My Badass Pie

Ik kon het niet laten om een eerste recept te delen gemaakt met mijn favoriete specerijen! Een smaakvolle krokante bodem van glutenvrije havermout, gezoet met smeuïge dadels, een vleugje Oh My Badass Pie én ik koos voor Macadamia’s! Je kan uiteraard zelf bepalen welke noten je zou willen gebruiken. Gevolgd door een fluweelzacht tapijtje van yoghurt met vanille en citroen. Ik koos ervoor om kokosyoghurt te gebruiken, dit is lactosevrij én vegan. Hoef je niet lactosevrij of vegan te eten? Gebruik dan Griekse yoghurt bijvoorbeeld. Wel lactosevrij maar liever geen kokossmaak? Kies dan voor sojayoghurt of lactosevrije kwark. Gebruik jouw favoriete product!

Een roze tapijtje gekleurd met de natuurlijke kleurstoffen van Unicorn Superfoods. Hier ben ik echt fan van! De intense kleur is prachtig! Je hebt maar heel weinig nodig om de kleuren zo mooi te maken! De Unicorn Superfoods komen uit Australië maar via mijn webshop verkrijgbaar in Nederland!

Als topping koos ik voor een frambozen en blauwe bessen met een swirl van pure chocolade. Love it! Het recept heb ik speciaal voor jou uitgewerkt! Zodat jij ook kunt bakken als een ware Bakheld(in)! Ook jij kan dit!

Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers plantaardig genieten!

 

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Springvorm dia 20 cm
 • Mengkom
 • Pannetje
 • Spatel 

Ingrediënten:

Voor de bodem:

 • 125 g glutenvrije havermout
 • 50 g noten naar keuze – ik koos voor Macadamia’s 
 • 40 g lijnzaad
 • 8 Medjoul dadels
 • 30 g kokosolie- gesmolten
 • Snufje zeezout
 • 1 el Oh My Badass Pie!kruidenmengsel Green Gypsy Spices 

Voor de vulling:

Voor de topping:

 • 200 g frambozen
 • 100 g blauwe bessen
 • 2 blokjes pure chocolade
 • 1 el kokosrasp

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.
 2. Maak de ingrediënten voor de bodem fijn met een keukenmachine totdat er een los deeg ontstaat. Voeg eventueel een scheutje plantaardige melk toe om er een samenhangend deeg van te maken.
 3. Bekleed de bodem van de springvorm met het deeg en verdeel eventueel nog wat gebroken noten over de bodem voor een extra bite.
 4. Schuif de bodem de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 10 minuten.
 5. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling.
 6. Doe de yoghurt, zoetmiddel, citroenrasp en de vanille in een mengkom en spatel deze ingrediënten goed door elkaar. Proef even of het beslag op smaak is.
 7. Gebruik je gelatine? Laat de blaadjes weken in koud water. Knijp de blaadjes gelatine uit zodra deze week geworden zijn en verwarm ze al roerende in een pannetjes met enkele eetlepels water. Voeg vervolgens enkele eetlepels van het mengsel toe en roer dit weer goed door elkaar. Schenk vervolgens de rest van de yoghurt bij het mengsel en ga door naar stap 9.
 8. Gebruik je agar agar? Breng de agar agar samen met een scheut water al roerende aan de kook, voeg al roerende het mengsel toe en laat het mengsel zo’n 2 minuten zachtjes doorkoken. Haal het pannetje van het vuur.
 9. Schenk de helft van het yoghurtmengsel over de bodem die net uit de oven komt en schuif de springvorm de koelkast in zodat de witte laag op kan stijven. 
 10. Los ondertussen de natuurlijke roze kleurstof op in een klein beetje water, roer dit goed door de overige yoghurtvulling. 
 11. Zodra de witte laag stijf genoeg is roer je de roze laag nog een keer goed door. Gebruik desnoods een staafmixer om de vulling vloeibaar te maken en verdeel dit voorzichtig over de witte laag. 
 12. Schuif de taart weer de koelkast in voor zo’n 2 uur. 
 13. Verwarm de frambozen, ik gebruikte diepvriesframbozen en blijf ondertussen goed roeren totdat er een coulis ontstaat. Voeg eventueel zoetmiddel naar wens toe. Laat het mengsel afkoelen. 
 14. Zodra de roze laag stijf genoeg is kun je de coulis over de taart draperen, verdeel de blauwe bessen over de rest van de taart. 
 15. Verwarm de blokjes pure chocolade au bain-marie en swirl dit decadent over de taart heen, top de taart af met wat kokosrasp om het feest compleet te maken!
 16. Schuif de taart nog even de koelkast in zodat de chocolade uit kan harden en serveer deze parel met een glimlach! 

Ga je deze Cheesecake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

2 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts