Glutenvrije paastaart die iedereen kan maken!

0
(0)

Een glutenvrije paastaart, het hoort er natuurlijk bij. Tijdens de paasdagen dan wil je natuurlijk wel iets lekkers op tafel hebben staan. Deze glutenvrije paastaart maak je met slechts enkele ingrediënten. Succeservaring voor iedereen! Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers ook plantaardig te maken!

Een smaaksensatie maar toch eenvoudig om te maken!

Een voedzame bodem gemaakt van havermout, zachte dadels, geroosterde noten en mijn favo Oh My Badass Pie kruidenmengsel. Een gouden combinatie waar je werkelijk van alles mee kan maken! Heb je de kruiden niet in huis? Geen punt, gebruik kaneel, dan wordt de taart iets minder spannend maar voor deze keer een prima alternatief. De yoghurtvulling combineert feilloos met de krokante chocoladetopping! Ik strooide er wat glutenvrije paaseitjes overheen om het échte paasgevoel aan te wakkeren. Eenvoudig maar toch super lekker!

De taart maakte ik voor de toppers die bij Cosy Coffee Bar werken. Deze meiden doen zoen keihard hun best om mijn taartjes met hart en ziel te verkopen en ze staan voor kwaliteit. Dat vind ik super mooi om te zien! Ik vergat er foto’s van te maken. Gelukkig wist Kim er nog een paar prachtige plaatjes van te schieten voordat de puntjes pie werden uitgedeeld. Lucky you! Nu kan ik het recept met jou delen, hoe leuk is dat?!

Zit je er klaar voor? Daar gaan we dan! 

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Springvorm dia 18 cm
 • Mengkom
 • Spatel
 • Pannetje

Ingrediënten:

Voor 8 punten geluk!

Voor de bodem:

Voor de vulling:

Voor de topping: 

 • 100 g pure chocolade
 • 1 el kokosolie
 • Paaseitjes naar keuze

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met kokosolie. 
 2. Ontpit de dadels en maak alle ingrediënten voor de bodem fijn met een keukenmachine totdat er een plakkerig deeg ontstaat. 
 3. Bekleed de bodem van de springvorm met het deeg en duw aan met de bolle kant van en natte lepel om de bodem mooi egaal te krijgen. 
 4. Schuif de springvorm de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 10 minuten.
 5. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. 
 6. Spatel de yoghurt, vanille en het zoetmiddel door elkaar. 
 7. Gebruik je gelatine? Laat de blaadjes weken in koud water. Knijp de blaadjes gelatine uit zodra deze week geworden zijn en verwarm ze al roerende in een pannetjes met enkele eetlepels water. Voeg vervolgens enkele eetlepels van het mengsel toe en roer dit weer goed door elkaar. Schenk vervolgens de rest van de yoghurt bij het mengsel en ga door naar stap 9.
 8. Gebruik je agar agar? Breng de agar agar samen met een scheut water al roerende aan de kook, voeg al roerende het mengsel toe en laat het mengsel zo’n 2 minuten zachtjes doorkoken. Haal het pannetje van het vuur.
 9. Schenk het yoghurtmengsel over de bodem die net uit de oven komt en schuif de springvorm de koelkast in zodat de witte laag op kan stijven. Dit duurt zo’n 2 a 3 uur.
 10. Zodra de witte laag stevig genoeg is kun je de chocolade au bain-marie smelten. Voeg de kokosolie toe en blijf goed roeren. 
 11. Verdeel de chocolade over de kwarktaart en duw de eitjes naar keuze in de chocolade. 
 12. Schuif de taart nog even de koelkast in zodat de chocolade uit kan harden. 
 13. Snijd de taart langs de randen los met een mes, serveer de taart met een glimlach en geniet!

Ga je deze paastaart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

1 comment
 1. Het lijkt mij heerlijk deze taart te maken voor de komende Paasdagen. De Oh my baddass kruiden zijn echter uitverkocht bij Green Spices. Door welke kruiden zou ik deze kruidencombinatie het beste kunnen vervangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts