Glutenvrije hartige taart met pompoen en tomaatjes

0
(0)

Met een zonnig paasweekend voor de deur, geniet ik nu al zo van de voorpret. Deze glutenvrije hartige taart rolde spontaan uit mijn oven. De combinatie van pompoen, smaaktomaatjes, een rode ui én een krokante bodem doet het altijd goed! Het was een succes tijdens de lancering van de Oh My Badass Pie specerijen en aangezien er meerdere keren om het recept gevraagd is, kon ik niet anders dan het recept delen. Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers ook nog eens plantaardig te maken. 

De glutenvrije hartige taart met spinazie en geitenkaas is een topper maar deze variant spant toch wel de kroon! Ik gok zomaar dat dit de hartige taart is die ik zal maken voor de paasbrunch op zondag! Mijn paasdagen zijn behoorlijk gevuld met activiteiten. Zo sta ik zaterdag op de Glutenvrije Paasmarkt in Baarn bij Hoeve Ravenstein en ben ik zondag- én maandagochtend aanwezig bij het Healthy Paasontbijt bij Cosy Coffee Bar. Allemaal feestjes die ik niet wil en kan missen. Daarnaast is er ook tijd voor ontspanning en gezelligheid met familie. De goede weersvoorspellingen maken mijn dagen nu al goed! Heb jij nog leuke plannen voor dit weekend? Ga er in elk geval van genieten!

Voor nu hoop ik dat je veel plezier zal hebben van deze paasinspiratie in de vorm van een glutenvrije hartige taart. Ben je niet zo’n fan van pompoen? Vervang dit gerust door groentes naar keuze! broccoli of bimi kunnen het in deze taart ook erg goed doen! 

Zit je er klaar voor? Hier komt het recept! Fijn weekend alvast, geniet vooral!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Quichevorm rond of rechthoek
 • Mengkom
 • Spatel
 • Pannetje
 • Ovenschaal

Ingrediënten:

Voor de bodem:

 • 100 g amandelmeel 
 • 100 g (glutenvrij) havermeel
 • 175 g (plantaardige) yoghurt
 • 40 g kokosolie
 • Snufje zeezout

Voor de vulling: 

 • 400 g pompoenblokjes
 • 1 rode puntpaprika
 • 1 rode ui
 • 2 teentjes knoflook 
 • 100 g smaaktomaatjes
 • 2 el olijfolie
 • 1,5 el Oh My Badass PieHeb je dit niet in huis? Gebruik dan een vleugje kaneel en eventueel Ras el Hanout. 
 • 2 eieren OF 200 g tofu
 • 40 g pesto – ik gebruikte basilicumpesto.
 • 200 g (plantaardige) yoghurt of plantaardige room
 • Enkele blaadjes basilicum
 • 40 g Parmezaanse kaas of vegan kaas
 • Optioneel: 40 g grof gehakte noten

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet ondertussen de springvorm alvast in.
 2. Doe de ingrediënten voor het basisdeeg in een mengkom en kneed deze tot een soepel deeg. Is het deeg te droog? Voeg dan een klein scheutje ijskoud water toe. Is het deeg te nat? Voeg dan wat extra amandelmeel toe.
 3. Strooi wat amandelmeel op het aanrecht en rol het deeg uit met een deegroller (of lege wijnfles) tot
  een ronde lap. Druk de lap uit in de quichevorm en snijd het overtollige deeg weg.
 4. Plaats de quichevorm even in de koelkast voor zo’n 30 minuten. Ondertussen kun je alvast aan de slag met de vulling!
 5. Doe de pompoenblokjes samen met de puntpaprika’s in de ovenschaal. Snijd de rode ui grof en pers de knoflook fijn. Halveer de smaaktomaatjes en voeg dit allemaal toe aan de ovenschaal met pompoenblokjes.
 6. Breng de groentes op smaak met zeezout en de specerijen. Spatel alles door elkaar en besprenkel het mengsel met olijfolie.
 7. Schuif de ovenschaal zo’n 30 minuten de oven in.
 8. Klop de eieren los met de plantaardige yoghurt of plantaardige room en de pesto. Schenk dit over de bodem van de quiche.
 9. Ontdoe de puntpaprika’s van hun velletje en zaden en snijd deze in kleine stukjes.
 10. Verdeel de groentes over het eiermengsel. Verspreid de kaas over deze hartige kanjer en maak het af met de blaadjes basilicum en de notencruch.
 11. Schuif de taart dan ongeveer 30 minuten in de oven. Als de taart mooi goudbruin is gekleurd is deze klaar!

Ga je deze hartige taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

7 comments
 1. Het gaat denk ik mis bij stap 8. Zoals ik het begrijp, moet je de pompoenblokjes in de ovenschaal doen samen met alle andere groente, maar in stap 8 schrijf je dat het moet worden toegevoegd aan de pompoenblokjes. Zou het niet moeten zijn dat je de groentes in de quichevorm op het deeg moet toevoegen?

   1. Hoi Marike,

    Top, dank je wel. Ik heb de taart inmiddels nog een keer gemaakt voor een lunch met een collega. Zij is niet glutenvrij maar vond hem heerlijk.
    Alleen wil bij mij het deeg maar niet uitgerold worden. Ook al doe ik er extra amandelmeel bij. Dus ook nu heb ik het met behulp van een lepel in de vorm uitgedrukt. En nu had ik het deeg de avond van te voren klaar gemaakt, in de vorm gedaan en in de koelkast bewaard, maar nu werd het deeg zompig. Ondanks dat hebben we ervan gesmuld.

    Groetjes,
    Leonie

    1. Hi Leonie,

     Wat jammer zeg! Wat kan helpen is de bodem al even te bakken op 180 graden voordat je de vulling toe zal voegen. Laat de groentes ook goed uitlekken voordat je ze op de bodem drapeert om teveel vocht te voorkomen. Het moet nu goed gaan!

     Liefs,
     Marike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts