Glutenvrij recept: Unicorn cheesecake gemaakt van pure ingrediënten!

0
(0)

Sommige taarten zijn bijna te mooi om op te eten. Deze parel is daar één van, een Unicorn Cheesecake waar ik al zoveel vragen over heb gekregen. Wie wil er nou niet bijten is zo’n tof puntje pie? Met deze taart op tafel heb je gegarandeerd een streepje voor! Glutenvrij, lactosevrij en voor de liefhebbers plantaardig te maken!

Stel je eens voor! Een smaakvolle bodem met een accent van amandelmeel, Oh My Badass Pie kruiden en gedroogde vijgen. Bedekt met een fluweelzachte gestreepte cheesecakelaag met blauwe bessen, frambozen, vanille en en een vleugje citroen. Uiteraard afgetopt met zomerfruit. Ik ben fan! De binnenkant is verrassend!

Oh My Badass Pie, een smaaksensatie eerste klas!

Oh My Badass Pie, een mix van o.a. kardemom, carobe (een soort cacaopoeder, maar dan zoeter en minder vet), rozenblaadjes, anijs, bijenpollen en sinaasappelschil! Een smaaksensatie eerste klas! De kruiden kun je overal voor inzetten. Bananencakes worden nóg lekkerder, een taartbodem krijgt een frisse, warme bite én koekjes zijn ineens verslavend lekker waar je niet meer van af kunt blijven.

Bakken met Oh My Badass Pie

Ik kon het niet laten om een derde recept te delen gemaakt met mijn favoriete specerijen! Een smaakvolle krokante bodem van amandelmeel, gezoet met gedroogde vijgen, een vleugje Oh My Badass Pie én ik koos voor hazelnoten! Je kan uiteraard zelf bepalen welke noten je zou willen gebruiken. Gevolgd door een fluweelzacht tapijtje van yoghurt met vanille en citroen. Ik koos ervoor om kokosyoghurt te gebruiken, dit is lactosevrij én vegan. Hoef je niet lactosevrij of vegan te eten? Gebruik dan Griekse yoghurt bijvoorbeeld. Wel lactosevrij maar liever geen kokossmaak? Kies dan voor sojayoghurt of lactosevrije kwark. Gebruik jouw favoriete product!

Een roze tapijtje gekleurd met de natuurlijke kleurstoffen van Unicorn Superfoods. Hier ben ik echt fan van! De intense kleur is prachtig! Je hebt maar heel weinig nodig om de kleuren zo mooi te maken! De Unicorn Superfoods komen uit Australië maar via Muskie.nl verkrijgbaar in Nederland!

Als topping koos ik voor een frambozen en blauwe bessen met een swirl van pure chocolade. Love it! Het recept heb ik speciaal voor jou uitgewerkt! Zodat jij ook kunt bakken als een ware Bakheld(in)! Ook jij kan dit!

Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers plantaardig genieten!

Recept:

Dit gerecht is:

GlutenvrijLactosevrijEivrijVegan

#Benodigdheden:

 • Springvorm dia 20 cm
 • Mengkom
 • Pannetje
 • Spatel

Ingrediënten:

Voor de bodem:

Voor de vulling:

Voor de topping:

 • 200 g frambozen
 • 100 g blauwe bessen
 • 2 blokjes pure chocolade
 • 1 el kokosrasp
 • Optioneel: 2 verse vijgen

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.
 2. Maak de ingrediënten voor de bodem fijn met een keukenmachine totdat er een los deeg ontstaat. Voeg eventueel een scheutje plantaardige melk toe om er een samenhangend deeg van te maken.
 3. Bekleed de bodem van de springvorm met het deeg en verdeel eventueel nog wat gebroken noten over de bodem voor een extra bite.
 4. Schuif de bodem de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 10 minuten.
 5. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling.
 6. Doe de yoghurt, zoetmiddel, citroenrasp en de vanille in een mengkom en spatel deze ingrediënten goed door elkaar. Proef even of het beslag op smaak is.
 7. Gebruik je gelatine? Laat de blaadjes weken in koud water. Knijp de blaadjes gelatine uit zodra deze week geworden zijn en verwarm ze al roerende in een pannetjes met enkele eetlepels water. Voeg vervolgens enkele eetlepels van het mengsel toe en roer dit weer goed door elkaar. Schenk vervolgens de rest van de yoghurt bij het mengsel en ga door naar stap 9.
 8. Gebruik je agar agar? Breng de agar agar samen met een scheut water al roerende aan de kook, voeg al roerende het mengsel toe en laat het mengsel zo’n 2 minuten zachtjes doorkoken. Haal het pannetje van het vuur.
 9. Verdeel de vulling over 3 kommen.
 10. De witte vulling laten we zo, voor de licht roze vulling voegen we de roze kleurstof toe. Spatel deze door de vulling zodat er een licht roze massa ontstaat.
 11. Voor de paarse of blauwe vulling los je de natuurlijke kleurstof op in een aantal eetlepels van de vulling door goed te roeren met een vork in een kommetje zodat de klontjes verdwijnen. Voeg deze toe aan de vulling. Spatel de vulling door elkaar. Blijft de vulling te licht van kleur? Voeg dan wat extra natuurlijke kleurstof toe. Bekijk zelf even hoeveel je nodig hebt voor de juiste kleur.
 12. Om goed gestreept ten ijs te gaan is het handig om DIT FILMPJE even te bekijken.
 13. Drop drie eetlepels van de witte vulling op het midden van de bodem. Vervolgens drapeer je drie eetlepels van de licht roze vulling op de witte vulling. Daarna volgt het zelfde ritueel met de donker roze vulling.
 14. Herhaal dit proces net zolang totdat de vulling op is.
 15. Een kind kan de was doen! Schuif de taart vervolgens de koelkast in voor zo’n drie uur zodat de vulling op kan stijven.
 16. Verwarm de frambozen, ik gebruikte diepvriesframbozen en blijf ondertussen goed roeren totdat er een coulis ontstaat. Voeg eventueel zoetmiddel naar wens toe. Laat het mengsel afkoelen.
 17. Zodra kwarktaart stijf genoeg is kun je de coulis over de taart draperen, verdeel de blauwe bessen over de rest van de taart.
 18. Verwarm de blokjes pure chocolade au bain-marie en swirl dit decadent over de taart heen, top de taart af met wat kokosrasp om het feest compleet te maken!
 19. Schuif de taart nog even de koelkast in zodat de chocolade uit kan harden en serveer deze parel met een glimlach!

Ga je deze Cheesecake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts