Gezonde kwarktaart met aardbeien en kokos

0
(0)

 

Nu de aardbeien weer verkrijgbaar zijn is het een feest om hiermee aan de slag te gaan in de keuken. Deze romige Gezonde kwarktaart met aardbeien en kokos is niet alleen heel creamy en lekker maar ook een plaatje om te zien! De smeuïge notenbodem geeft een verrassende twist, waardoor je iedere hap weer nieuwe smaken en structuren zal proeven. Yara van Home of a foodie heeft deze prachtige taart gemaakt en deelt vandaag met ons het recept. Ze laat met deze prachtige taart zien dat glutenvrij, lactosevrij én verantwoord genieten prima samen gaat!

Geef Yara een doosje verse aardbeien en er ontstaat spontaan een prachtige creatie. Met deze taart kun je prima ontbijten, ook erg lekker bij de thee of als toetje. De combinatie van amandelen en pistachenoten is erg lekker. Heb je deze niet in huis? Kies dan noten of granen naar wens. Je kan er volop mee variëren. De kokosmelk geeft een romige structuur aan de taart. Probeer het eens! De kokossmaak is subtiel aanwezig, niet overheersend waardoor de taart als snel geliefd is bij iedereen! 

Serveertip! Wil je graag een keer kleine taartjes maken? Gebruik dan muffinvormpjes en maak er kleine taartjes van!

Zit je er klaar voor? Hier komt het recept! 

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

Ingrediënten:

Voor de bodem:

 • 50 g pistachenoten (gepeld)
 • 100 g amandelen
 • 50 g ahornsiroop of maple siroop

Voor de kokoslaag:

 • 250 g kokosmelk light of normaal
 • 4 blaadjes gelatine of 2 g agar agar
 • 50 g ahornsiroop of maple siroop
 • Scheutje citroensap

Voor de aardbeienlaag:

 • 150 g aardbeien
 • 100 g kokos créme- het dikke gedeelte van een pakje volle kokosmelk
 • 50 g maple siroop of ahornsiroop
 • 3 blaadjes gelatine of 2 g agar agar

Aan de slag

 1. Bekleed de bodem van een kleine springvorm met bakpapier.
 2. Mix alle ingrediënten van de bodem tot een samenhangend geheel. Druk dit met de bolle kant van een natte lepel gelijkmatig tegen de bodem. Leg hem in de vriezer, zodra je start met de kokoslaag. 
 3. Mix de ingrediënten van de kokoslaag samen tot alles goed gemengd is.
 4. Gebruik je gelatine? Leg 4 gelatineblaadjes in een bakje koud water.Doe 2 of 3 scheppen van het mengsel in een steelpannetje en zet op laag vuur. Warm dit op, maar laat het niet koken. Laat de gelatineblaadjes uitlekken en doe in het steelpannetje tot het gesmolten is. Meng dit met de rest van het mengsel en voeg dit in de springvorm op de bodem-laag. Ga door naar stap 6.
 5. Gebruik je agar agar? Kook de agar agar in een aantal eetlepels water. Voeg het kokosmengsel al roerende toe en laat dit zo’n 2 minuten meekoken. Blijf ondertussen goed roeren. Schenk het mengsel op de bodem.
 6. Laat deze minimaal 3 uur in de vriezer stijf worden. 
 7. Ga ondertussen aan de slag met de aardbeienlaag. Mix de ingrediënten voor deze laag samen tot alles goed gemengd is. Herhaal de stappen van de gelatine, en voeg dit op de kokoslaag in de springvorm. Zet het taartje minimaal 3 uur in de koelkast, zodat de bovenste laag goed kan opstijven.  
 8. Decoreer het taartje met de aardbeien, kokosrasp en pistachenootjes voor een feestelijke look!

Ben je benieuwd naar meer inspiratie? Neem eens een kijkje op de prachtige Instagrampagina van Yara!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

15 comments
 1. Hi!

  Lekker recept die kwarktaart met aardbeien en kokos. Deze zou ik wel eens willen maken!
  Mijn vraag is alleen of je met kokoscreme ‘Santen’ bedoelt? Er staat namelijk niet in de aanwijzingen dat je de crème moet mengen met water. Verder, klopt het dat er geen kwark in zit? Of bedoel je met kokoscreme een cremig kokos toetje vergelijkbaar met kwark?

  Groetjes Sophie

  1. Hi Sophie,

   Wat leuk om te lezen! De taart is echt een aanrader! Ik heb de omschrijving even gespecificeerd zodat het duidelijk is. Het gaat om het dikke gedeelte van een pakje volle kokosmelk. Er zit inderdaad geen kwark in, de combinatie van ingrediënten zorgen voor een kwarktaart beleving maar dan glutenvrij, lactosevrij én ook plantaardig te maken. Je kan de kokos creme ook vervangen door kokosyoghurt of een kwark die jij kan waarderen.

   Liefs,
   Marike

 2. Hallo,

  Wat ziet deze er heerlijk uit!
  Zou je evt. hier ook een andere bodem bij kunnen gebruiken? Ik zou deze graag willen maken, maar mijn vriend reageerd soms niet goed op noten. Wat zou je hiervoor kunnen aanraden?
  Dank je wel!

  Groetjes Angelique

 3. Hi! Ligt het aan mij of is agar agar koken niet zo makkelijk als het klinkt? 2 zakjes poeder in een paar eetlepels water wordt binnen 2 seconden 1 dikke klomp… Wat doe ik fout?

  1. Hey Steffi,

   Goed dat je reageert. Sommige agar agar hebben meer water nodig om niet te veranderen in een klont ‘lijm’. Heb je de verpakking ook even bekeken? Wat je kan doen is beetje bij beetje wat water toevoegen en goed roeren. Ga uit van max 2 dl. Dat verschilt per agar agar vandaar nu de tip bekijk even de verpakking. Mocht je er nog niet uitkomen, laat het maar weten!

   Liefs,
   Marike

   1. Bedankt voor je reactie! Op de verpakking stond dat je 900 cc water aan 1 zakje moest toevoegen en dat rustig roerend aan de kook moest brengen, maar vervolgens moest er 120 gram suiker bij dus ik dacht dat die 900 cc betrekking had op een bepaald (pudding)recept.. het leek me iig wat veel vergeleken met een paar el. Maar ik zal het toch eens proberen dan.

  2. Hoi Marike,
   Je hebt het over kokoscreme,, de dikke bovenlaag in een pakje. Ik heb het helaas nog niet kunnen ontdekken . Krijg je dat misschien als je een pakje of blije kokosmelk in de koelkast zet ?
   Gr,
   Ine

   1. Hi Ine,

    Dankjewel voor het berichtje! Klopt het gaat om de bovenste laag. Sommige kokosmelk heeft dit al van zichzelf en andere blikjes krijgen het door de melk in de koelkast te zetten. Zorg ervoor dat je een volvette variant hebt en geen light.

    Heel veel bakplezier alvast!

    Liefs,
    Marike

 4. Hey Marieke,

  Leuk recept, ik ben het met mijn zoontje aan het maken maar klopt het dat de kokos melk in de vriezer straks een soort van dikke laag wordt.? En het is dus eigenlijk de bedoeling dat je 6 uur wacht voor deze taart? Graag zie ik je en reactie tegemoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts