Pindakaas ontbijttaart zonder meel. Glutenvrij én koolhydraatarm!

Pindakaas ontbijttaartje zonder meel
4.4
(99)

Ontbijttaartjes zijn favoriet! Aangezien dit overheerlijke pindakaasontbijttaartje zo goed in de smaak viel, deel ik vandaag het recept. Met een restje pindakaas maak ik een smeuïg pindakaas ontbijttaartje zonder meel, de ontdekking van de week! Je hebt er geen meel voor nodig, ik teken ervoor! Glutenvrij, lactosevrij en voor de liefhebbers koolydraatarm te maken!

Wat je al niet kan doen met een restje pindakaas!, riep één van mijn beste vriendinnen uit bij het proeven van dit overheerlijke taartje. Ze kon haast niet geloven dat dit taartje van slechts enkele ingrediënten gemaakt was. Het is toch écht zo! Ik gun jou ook dit geluk. Ik zou zeggen, aan de slag en tover gerust een toffe creatie op tafel! Je kan de yoghurt eventueel inwisselen voor 50 g appelmoes of een halve banaan om het taartje iets zoeter te maken.

Bakken en fotograferen dat zijn de dingen die ik heel graag doe!

Afgelopen week had ik een bakdag ingepland, zo’n dag waarop ik de hele dag door de keuken dans met een vrolijk muziekje op de achtergrond. Mijn bakdagen zijn heilig, ze geven mij zoveel inspiratie waardoor ik jullie kan voorzien van fijne glutenvrije recepten. De dag na zo’n bakdag plan ik een fotografiedag om alle lekkernijen op de foto te zetten. Dit pindakaas ontbijttaartje was één van de toffe creaties die op tafel verscheen. Dit keer was het thema van de bakdag: taart en thee! Samen met Mevrouw Cha combineerde we de lekkerste theetjes met de lekkerste taartjes! Hier lezen jullie snel meer over! Mega trots ben ik op de fotografie, dit doe ik allemaal zelf. Het is zó tof om te doen! Een feestje om twee hobby’s (bakken en fotograferen) met elkaar te kunnen combineren en het allerleukste is nog dat dit tegenwoordig mijn werk is!

Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel met mij mee!

Pindakaas ontbijttaartje zonder meel

Recept:

Dit gerecht is:

[/et_pb_text]

#Benodigdheden:

 • Springvormpje 10 a 12 cm
 • Bakpapier
 • Spatel
 • Mengkom

Ingrediënten:

Voor het beslag van 1 ontbijttaartje:

 • 45 g pindakaas of notenpasta – liefst zo puur mogelijk
 • 1 ei
 • 1 grote el (lactosevrije of vegan) yoghurt – je kan ook 50 g banaan of appelmoes gebruiken
 • 1 tl kaneel
 • 1/2 tl bakpoeder
 • 2 tl ahornsiroop – koolhydraatarm? Gebruik 1 el erythritol 
 • 30 g nootjes – ik heb grof gehakte amandelen en cashewnoten

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van het springvormpje met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.
 2. Spatel de notenpasta, ei, yoghurt, kaneel, bakpoeder en ahornsiroop door elkaar totdat er een egaal beslag te zien is.
 3. Proef even of het beslag op smaak is, voeg zo nodig wat extra zoetmiddel of kaneel toe.
 4. Schenk het beslag in het springvormpje en top het beslag af met de grof gehakte noten.
 5. Schuif de luxe bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 25 minuten.
 6. Laat het ontbijttaartje afkoelen buiten de oven.
 7. Serveer het taartje met een glimlach en geniet!

Ga je dit smaakvolle ontbijttaartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Pindakaas ontbijttaartje zonder meel

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.4 / 5. Reacties: 99

Geef als eerste je mening!

65 comments
    1. Hi Jytte,

     Natuurlijk kan dat! Bewaar het taartje afgesloten in een bakje in de koelkast. :) Haal het taartje een half uurtje voordat je het eet uit de koelkast zodat de smaak optimaal zal zijn!

     Liefs,
     Marike

   1. Lijkt me super leuk om te maken! Mag ik zo brutaal zijn om te vragen waar je dat super leuke springvormpje vandaan hebt??

 1. Ik heb geen kleine bakvorm helaas we een van ongeveer 20 cm doorsnee kan ik de ingrediënten dan ook verdubbelen?

 2. Ziet er heerlijk uit!
  Maar wat ik heel graag wil weten: waar zijn die ontzettend schattige vorkjes van! Ben al zo lang op zoek naar zo’n soort gebaksvorkjes!
  Please let me know!
  Groetjes!

  1. Hi Maxime,

   Dankjewel voor de super leuke reactie! De gebaksvorkjes kocht ik bij de kringloopwinkel. Voor een euro! Ik houd van dit soort koopjes! Ze waren niet heel mooi meer maar ik heb ze schoon gemaakt met schoonmaakazijn. Nu zijn ze als nieuw!

   Liefs,
   Marike

 3. Nou, nu staan deze in de oven. Ook met honing ipv ahornsiroop, want dat heb ik niet. Maar ik eet koolhydraatarm. Honing is geloof ik ook niet zo goed dan, maar soms neem ik echt wel een heel klein beetje van iets.
  En ik heb er 1 klein stukje gehakte 75% chocola doorheen gedaan.
  Ik ben ook hier heel benieuwd naar.

  1. Hi Miriam,

   Wat leuk om te lezen! Een verlate reactie van mij doordat ik op vakantie was. Ik hoop dat je hebt genoten! In plaats van honing zou je de volgende keer Greensweet Syrup Gold kunnen proberen. Een hele fijne vervanger zonder koolhydraten!

   Lieve groet,
   Marike

 4. Hi
  Dank je wel, wat een super recept! Ik heb er kleine cakejes van gemaakt voor als ik een lange dag heb. Makkelijk mee te nemen!
  groeten Jeannet

  1. Hey Daniëlle,

   Dat kan! Ik zou gaan voor 50 g banaan + 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 3 el water. Voeg een mini puntje baking soda toe met wat citroensap om het taartje meer lucht te geven.

   Liefs,
   Marike

 5. Heerlijk! Net gesmuld! Had geen springvormpje dus heb het mengsel verdeeld over 3 muffinvormpjes. Echt voor herhaling vatbaar!

   1. Hey,

    Ik heb net het taartje gemaakt maar bij mij is deze niet gerezen.
    Mijn taartje is 0,5 cm hoog. Ik heb dezelfde springvorm gebruikt.
    Gebruik je in je voorbeeld dezelfde hoeveelheid ingrediënten?

    Groetjes
    Sofie

    1. Hey Sofie,

     Wat jammer zeg! Dit heb ik nog niet eerder gehoord. Ik ga eens thuis kijken waar het aan kan liggen. Wellicht maak ik deze een keer live dan kun je meekijken via de socials!

     Liefs,
     Marike

     1. Ik ben van plan dit deze week te maken. Hoeveel kcal zit er ongeveer in 1 taartje?

 6. Heb het recept enigszins aangepast…
  De yoghurt vervangen door lactose vrije room , een theelepel baking soda en en 2 theelepels cacoa, geen zoetstof toegevoegd en dus een echte KETO variatie daardoor. En dan ook nog gluten EN lactose vrij En superrrrrrr lekkerrrrr

 7. Taartje als tussendoortje gemaakt met steviadruppels. Ik heb er van genoten en voor herhaling vatbaar.. Ik heb van het recept 2 taartjes gemaakt in een silicone cupcake vorm, De volgende keer maak ik een hoeveelheid voor 6 want ik had nog 4 lege vormen over en dan vries ik ze in.
  Stevia is toch geschikt voor keto? Dit vraag ik ivm eerder geplaatste berichtjes die ik net gelezen heb.

 8. Ik heb m vanmorgen gemaakt, voor me zelf en manlief. 2 mini vormen passen precies in de airfryer :-)

  Ik heb er van genoten, alleen was mijn kaneel bijna op dus aangevuld met koekkruiden, en heb green sweet syrup gold gebruikt ipv de ahornsiroop. En ik had nog in totaal 40 gram gecarameliseerde hazelnootjes liggen dus die er overheen gedaan. Heb echt heelrijk genoten van mijn taartje, de man is maf en vond het droog en naar brood smaken en het is geen broodlover, de 18+dochter die de andere helft opat vond het net als mij heerlijk.

 9. Hoi hoi!!

  Ik heb net dit taartje gemaakt echt voor de hondertste keer!!!, maar het is zo lekker!!! Ik gebruik inplaats van yoghurt banaan en inplaats van ahorn siroop honing, heel erg bedankt voor dit recept! (I love it!)

  Groetjes,
  Mila

  1. Hi Mila,

   Jeetje wat leuk om te lezen! Blijf vooral door bakken en genieten van de heerlijke taartjes! Ook super lekker met gebakken appeltjes en kaneel. :)

   Liefs,
   Marike

 10. Hoi hoi, vanmorgen dit taartje gemaakt alle u ingrediënten verdubbeld en verdeeld over een muffin blik 6 stuks. Ik heb voor de yoghurt vervangen door Alpro coconut ivm geen melkproducten en voor de nootjes granola (ik gebruikte Eat Natural super granola ) die had ik in huis. Inmiddels al 2 op en wat zijn ze heerlijk 🤩

  1. Wat een heerlijk verrassend makkelijk taartje! Helaas wilde die bij mij ook niet echt rijzen, zoals ik al in meerdere reacties las. Heb je enig idee waardoor dit komt? :)

 11. Hey Marike,
  Ik lees de reactie al van meer mensen terug. Ik heb het recept precies gevolgd, maar hij kwam niet hoger dan de helft van het springvormpje. (precies dezelfde als jij hebt). Hij was wel luchtig en ook helemaal gaar, maar leek meer op een sjieke gevulde koek (zonder vulling ;-))
  Heb je enig idee wat ik anders had kunnen doen? Mixen? Al zeg jij spatelen, dus daar lijkt het niet om te gaan….
  Groetjes, Linda

 12. Hoi,

  Ik heb deze vanmorgen gemaakt.
  Ik heb het taartje n de Aurfryer gemaakt 17 minuten op 175 graden. Super makkelijk! De honing heb ik vervangen voor Walden Farms Pancake syrup. Heerlijk!!!
  Ik kon niet stoppen bij de helft dussss…

 13. Hoi Marike,

  ik heb dit taartje al meerdere keren gemaakt, maar net als meer reacties hier wilde hij niet echt lekker rijzen. De smaak was er overigens niet minder om hoor:) Zou dit ook kunnen met een halve theelepel baking soda en wat citroensap?

 14. Omg zoooo lekker
  Ipv yoghurt -> griekse yoghurt
  Ipv siroop -> 1lepel zoetstof

  Rijst idd niet, heb dezelfde vormpjes, alleen 5 cm doorsnee meer
  -heerlijke gevulde koek zonder spijs!

 15. Gister gemaakt en vanmorgen opgegeten. Gewoon in 1 x haha. Bij mij bolde die alleen niet zo mooi boven het vormpje uit, misschien te weinig bakpoeder gebruikt. Maar niet minder lekker.

 16. Vanmiddag dit taartje (2stuks) gemaakt.
  Nog amandelaroma toegevoegd en door de gemalen nootjes een theelepel kokosrasp.
  Ze kwamen zeker 2 cm boven het bakvormpje uit. Ik heb ze wel 10 minuten extra na laten bakken want bovenop onder de nootjes waren ze niet gaar.
  Nu af laten koelen en morgenochtend met een klodder slagroom erbij kan mijn dag niet meer stuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts