Koolhydraatarme monchoutaart met aardbeien!

5
(4)

Een échte MonChoutaart, daar is hij dan! Er staan al zoveel kwarktaarten online, maar de MonChoutaart ontbrak nog. Deze koolhydraatarme MonChoutaart met krokante bodem en aardbeien is niet alleen lekker fris, maar ook snel te maken! Anne ging aan de slag in de keuken en ik was direct verliefd op deze Parel! De bodem heeft een rijke smaak door het gebruik van de Oh My Badass Pie kruidenmix. Door het gebruik van suikervervangers is de taart ook nog eens suikervrij! Een snel en makkelijk recept om te genieten van een stukje taart. Perfect als ontbijt, tussendoortje of toetje! Glutenvrij én koolhydraatarm gaan prima samen!

‘Mijn naam is Anne (30) en ik ben trotse mama van Job (2.5). Al vanaf mijn tiener jaren heb ik veel ups en downs met mijn gewicht. Geen enkel dieet leek te helpen, ik kwam alleen maar aan. Dit blijkt o.a. door PCOS te komen. Al vanaf jongs af aan hou ik erg van bakken en ik was bang dat ik dit niet meer kon doen. Echter vanaf 2012 hebben wij kennis gemaakt met de koolhydraatbewuste (arm en beperkte) levensstijl en er ging een wereld voor mij open. Mijn gewicht nam niet meer toe, ik viel zelfs af en kon stabiliseren. Vervolgens ging ik steeds vaker bakken en experimenteren. Naast bakken hou ik ook erg van fotograferen. Door social media kan ik deze twee hobby’s met elkaar combineren! Het liefst maak ik heerlijke koolhydraatarme taarten, maar een lekker koolhydraatarm koekje gaat er ook zeker in!

“Ik laat mezelf graag inspireren op social media en ik hoop ook anderen te kunnen inspireren!”

Veel liefs,

Anne

Fun & Healthy Food by Anne

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Mengkom
 • Spatel
 • Springvorm 20 cm 

Ingrediënten:

Bodem:

Vulling:

 • 250 ml slagroom
 • 200 g MonChou
 • 30 g Steviala Kristal Sweet Vanille
 • 2 gelatine blaadjes

Topping:

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht. Vet de springvorm in met wat olie en bekleed de bodem met bakpapier. 
 2. Klop de roomboter op met Kristal Sweet Vanille.
 3. Voeg de amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en de Oh My Badass kruiden toe aan de roomboter. Mix dit alles tot een glad beslag.
 4. Verdeel het beslag in de bakvorm en bak voor 25 a 30 minuten in de oven.
 5. Laat de bodem afkoelen buiten de oven. 
 6. Week de 2 gelatine blaadjes in een laagje water voor minimaal 5 minuten
 7. Klop de slagroom romig op samen met de MonChou en Kristal Sweet Vanille.
 8. Verwarm 50ml water in een steelpan en smelt de gelatine blaadjes in het warme water.
 9. Voeg het gelatine water toe aan de mengkom en mix het geheel nog door voor 1 minuut.
 10. Schep de vulling op de afgekoelde bodem en snijd de aardbeien in plakjes en verdeel deze sierlijk op de vulling.
 11. Laat de taart voor minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
 12. Rasp nog wat witte chocolade en strooi dit uit over de aardbeien. Je taart is klaar om aan te snijden!

Ga je deze smakelijke taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 4

Geef als eerste je mening!

41 comments
 1. Ga deze zeker maken komend weekend. Ben ook van plan om er een dessertlepel aardbeienjam en geraspte witte chocola door de mon-chou/slagroomvulling te doen. Dit voor de mooie kleur die je dan krijgt en een extra “bite” door de chocolade.

 2. Lijkt me heerlijk! Lactosevrij staat er…maar welke soort slagroom is er dan gebruikt? En de monchou is toch obv melk? Ben benieuwd! Dus ook naar de alternatieven voor slagroom en monchou 🙂

  1. Hi Suzan,

   Dankjewel voor de reactie! Klopt! Ik zie dat de lactosevrije aanpassingen die ik als optie door wilde geven niet zijn opgeslagen.
   In plaats van MonChou zou ik lactosevrije kwark gebruiken of stevige kokosyoghurt. In plaats van slagroom zou ik sojaslagroom of kokosslagroom gebruiken.

   Liefs,
   Marike

     1. Wat is mon chou ? En badass pie kruiden? Ik kom uitbelgie, misschien andere benaming?

 3. Ha Anne, ik heb vandaag jouw koolhydraatarme monchoutaart gemaakt, hij wil alleen niet echt opstijven. Wat kan daar de oorzaakaanduidend zijn? Wellicht minder water gebruiken met de gelatine?

  1. hoi, ik gebruik eigenlijk nooit gelatine maar een zakje klopfix/klopvast van dr. oetker. dan stijft het ook goed op.

  1. Hoi Renske,

   Veel recepten zijn koolhydraatarm. Deze bijvoorbeeld! Tik bovenin de zoekbalk koolhydraatarm dan vind je ze allemaal!

   Groetjes,
   Marike

 4. Hi wat ‘n Hmm lekker recept ga ik zeker morgen maken ,De witte chocolade bij Holland Barret winkel kopen.??
  Kan ik dit recept niet printen?
  Vriendelijke groetjes Thea

  1. Hey Thea, nee hoor! Gewoon gratis, je ontvangt 1 x per maand een mega leuke nieuwsbrief met de nieuwste recepten en leuke nieuwtjes die nog niet online staan.

   Liefs,
   Marike

 5. Echt een heerlijke taart!! Ik heb de taart gemaakt met plantaardige boter, soya slagroom, violife roomkaas en oh my speculaaskruiden ipv badass pie kruiden want die was niet leverbaar! Mijn dochter heeft koemelk en tarwe allergie en heeft er van zitten smullen. Ook de andere gasten vonden de taart lekker! Een blijvertje!

   1. Vandaag gemaakt,😋😋
    Goed recept. Heb door de slagroom/monchou nog 2 eetlepels gepureerde aardbeien gedaan,superlekker. Zeker voor herhaling vatbaar!!

 6. Ik wil deze graag maken, maar ik heb geen steviala kristal sweet vanille
  (Wel splenda true taste Stevia) maar dan mis ik de Vanille.
  Wat kan ik hiervoor gebruiken ( vanille aroma??)

 7. Wat een lekker taartje 😋 en ik dacht meteen die ga ik maken. Maar ik heb de badass kruiden niet. Kan ik daar nog wat anders mee?

 8. Ik wil deze taart graag in een grotere vorm (24 cm) maken.
  Hoe pas ik de hoeveelheden dan het beste aan? Vermenigvuldigen met hoeveel?
  Alvast heel erg bedankt!

  Groetjes Angelique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts