Spectaculaire blauwe ontbijttaart die iedereen kan maken!

5
(1)

Niet roze maar blauw, is de kleur vandaag! Deze overheerlijke ontbijttaart (Yes, je leest het goed!) is toch wel mijn favoriet. Met een crunchy bodem en een smaakvolle yoghurtlaag is deze pie toch wel een verrassende maar vooral smaakvolle vertoning. De blauwe spirulina heeft een fijne smaak én een bijzondere kleur zonder het gebruik van kunstmatige kleurstoffen. Speciaal voor alle moeders die niet van roze houden maar blij worden van blauw, voor alle kids die niet van ontbijten houden maar een blauwe taart wel kunnen waarderen én voor liefhebbers van ontbijttaartjes! Glutenvrij, lactosevrij, zonder geraffineerde suikers!

De boekweit kasha geeft een verrassende bite én een voedzaam karakter aan dit mooiste taartjes van de klas!

Ik maak nog snel even een taartje!“, riep ik vluchtig uit voordat ik de deur uit wilde wandelen. Terwijl ik een graai deed in mijn voorraadkast op zoek naar ingrediënten voor een smaakvolle bodem, kwam ik een pot boekweit kasha tegen. De wattes? Naast de gewone boekweit in meel en fijne korrel, is boekweit er ook in een geroosterde vorm: kasha. Dit zijn licht geroosterde hele boekweitkorreltjes, die door deze roostering een heerlijke, nootachtige smaak krijgen. Kasha is een perfect ingrediënt om bij je homemade granola toe te voegen, maar je kunt de korreltjes ook perfect gebruiken in een taartbodem of in koeken.

Boekweit kasha combineerde ik met wat glutenvrije muesli en appelmoes! Ik zweer het, deze combinatie is ideaal! In combinatie met een vleugje Ceylon kaneel én mijn eigen Oh My Badass Pie kruidenmix ontstond er spontaan een grandioze combinatie waar je u tegen zegt! Verrassend!

Ik koos voor een frisse yoghurtvulling met vanille en citroen. Ik gebruikte deze kokosyoghurt maar je kan natuurlijk jouw eigen favoriete stevige yoghurt gebruiken. Wat dacht je van haveryoghurt, amandelyoghurt, Griekse yoghurt of een milde kwark? Leef je uit!

Eerder maakte ik deze blauwe zebrataart, maar deze blauwe ontbijttaart is nóg makkelijker om te maken!

Voor de blauwe kleur gebruikte ik de blend van Unicorn Superfoods, deze mix is natuurlijk en geeft een fijne smaak én prachtige diepe kleur aan mijn taarten. Kleine investering maar een ongelofelijke aanrader!

Speciaal voor jou heb ik het recept op papier gezet, zodat ook jij kan genieten van zo’n overheerlijke pie! Zit je er klaar voor? Bakkers klaar? Bakken maar!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Springvorm 18 cm
 • Mengkom
 • Spatel
 • Pannetje

Ingrediënten:

Voor de bodem:

 • 100 g boekweitgrutten
 • 50 g glutenvrije havermout of glutenvrije granola
 • 100 g appelmoes- ongezoet
 • 2 tl Ceylon kaneel
 • 2 tl Oh My Badass Pie specerijen- Green Gypsy Spices
 • 2 el ahornsiroop
 • Snufje zeezout

Voor de vulling: 

Voor de topping: 

 • 100 g blauwe bessen
 • 2 blokjes pure chocolade
 • 1 el kokosrasp

 

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in. 
 2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een mengkom en spatel alles door elkaar tot een plakkerige massa. 
 3. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en duw dit aan met de bolle kant van een koude lepel. 
 4. Schuif de springvorm de oven in voor zo’n 10 a 12 minuten. 
 5. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. 
 6. Doe de yoghurt, zoetmiddel, citroenrasp en de vanille in een mengkom en spatel deze ingrediënten goed door elkaar. Proef even of het beslag op smaak is.
 7. Gebruik je gelatine? Laat de blaadjes weken in koud water. Knijp de blaadjes gelatine uit zodra deze week geworden zijn en verwarm ze al roerende in een pannetjes met enkele eetlepels water. Voeg vervolgens enkele eetlepels van het mengsel toe en roer dit weer goed door elkaar. Schenk vervolgens de rest van de yoghurt bij het mengsel en ga door naar stap 9.
 8. Gebruik je agar agar? Breng de agar agar samen met een scheut water al roerende aan de kook, voeg al roerende het mengsel toe en laat het mengsel zo’n 2 minuten zachtjes doorkoken. Haal het pannetje van het vuur.
 9. Schenk 1/3 van het yoghurtmengsel over de bodem die net uit de oven komt en schuif de springvorm de koelkast in zodat de witte laag op kan stijven. 
 10. Mix de rest van het yoghurtmengsel door elkaar met 1,5 tl Blue Spirulina. Schenk de helft van dit mengsel voorzichtig over de witte laag en zet de kwarktaart weer in de koelkast totdat de blauwe laag stevig genoeg is. 
 11. Mix de laatste 1,5 tl Blue Spirulina door het laatste beetje yoghurtmengsel. Verdeel dit voorzichtig over de lichtblauwe kwarklaag. Zet de taart zo’n 2 uur in de koelkast totdat de taart stijf genoeg is. 
 12. Verdeel de blauwe bessen en de kokosrasp sierlijk over de taart. Verwarm de pure chocolade au bain Marie en swirl dit sierlijk over de taart. 
 13. Serveer de taart met een glimlach en geniet! 

Ga je deze cheesecake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

6 comments
 1. Hoi Marike,
  Super gaaf dat je het recept al hebt gedeeld.
  Heb je een tip op de kleur blauw zonder de blauwe kleurstof te krijgen.
  Bv met blauwe bessen…? Heb je hier ervaring in?
  Ben erg benieuwd.

  1. Hi Ineke,

   Jaaa… onder andere speciaal voor jou haha. De blauwe kleur kun je ook krijgen door wat blauwe bessen te pureren en een klein beetje baking soda + citroen toe te voegen.

   Liefs,
   Marike

  1. Dankjewel! Dit servies kocht ik bij Xenos. Laatst kocht ik ook hele mooie boorden bij de Action, Kwantum en Hema. Het hoeft niet duur te zijn. 🙂

   Liefs,
   Marike

 2. Goedenavond,

  Ik wil graag deze taart maken maar ik heb geen green gypsy spices. Hoe kan ik deze vervangen?

  Met vriendelijke groet

  Jolanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts