Feestelijke glutenvrije Carot Cake met gemberjam

0
(0)

Mijn liefde voor carrot cake is groot, zo groot dat ik bijna iedere dag een carrot cake bak! Deze feestelijke glutenvrije carrot cake met gemberjam is zó lekker dat ik het recept niet achter kan houden. Met slechts enkele ingrediënten tover je deze kleurrijke rakker op tafel! Een smeuïge cake waarin de speculaaskruiden en kaneel perfect samengaan met het accent van Hero gemberjam. De carrot cake is bedekt met toefjes kokosslagroom voor een extra feestelijk karakter. Dit wil je proeven! Glutenvij, lactosevrij én ontzettend lekker!

De lekkerste carrot cake maak je natuurlijk zelf!

Ik weet het nog goed, ik wandelde door Den Bosch en kwam daar een klein koffiezaakje tegen waar ik een overheerlijke cappuccino met havermelk dronk én met goed geluk een puntje glutenvrije carrot cake bestelde. Eigenlijk doe ik dit nooit zo snel omdat het 8 van de 10 keer behoorlijk tegenvalt. Deze ervaring stelde mij niet teleur, in tegendeel! Mijn liefde voor carrot cake werd aangewakkerd. Ik dook de keuken in om te experimenten met een smeuïge glutenvrije carrot cake zonder al te veel poespas. Geen carrot cake die stijf staat van de geraffineerde suikers of is dicht geplamuurd met een dikke laag glazuur. Ik wilde een frisse maar kruidige carrot cake met een lichte topping. Deze feestelijke glutenvrije carrot cake met gemberjam rolde als één van de winnaars uit de bus! Licht, kruidig, fris én feestelijk vanwege de toefjes kokosslagroom on top!

Check deze OH MY PIE! carrot cake recepten eens voor de variatie!

In mijn enthousiasme viel de achtergrond plaat tijdens het fotograferen op de taart met een vreselijke ravage als gevolg. Oeps… ook ik heb wel eens ongeluk! De foto is spectaculair! Die kun je hieronder bewonderen, heel artistiek!

Zit je er klaar voor? Hier volgt het recept! Glutenvij, lactosevrij én ontzettend lekker!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Springvorm dia 18 cm
 • Bakpapier
 • Keukenmachine
 • Spatel
 • Spuitzak met spuitmondje

Wat heb je nodig?

 • Springvorm dia 18 cm
 • Bakpapier
 • Keukenmachine
 • Spatel
 • Spuitzak met spuitmondje

Ingrediënten:

Voor het basisbeslag:

 • 200g wortel
 • 20 g ahornsiroop
 • 100g (glutenvrij) havermeel
 • 75g amandelmeel
 • 100 ml kokosmelk
 • 2 eieren
 • 1 el speculaaskruiden
 • 1 tl kaneel
 • Snufje zeezout
 • 1 zakje bakpoeder
 • 100 g rozijnen
 • 1,5 el Hero gemberjam

Frosting:

 • 1 blikje kokosmelk (volvette variant, 24 uur gekoeld in de koelkast)
 • 1 el ahornsiroop
 • 30 g pistachenoten crunch
 • 1 limoen

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.

 2. Snijd de wortels in stukjes en maal deze fijn met een keukenmachine samen met de ahornsiroop, melen, kokosmelk, eieren, speculaaskruiden, kaneel, zeezout en het bakpoeder.

 3. Schenk het beslag in de springvorm. Spatel hier eerst de rozijnen doorheen en als laatste de gemberjam.

 4. Schuif de springvorm de oven in voor zo’n 40 minuten. Wanneer de cake goudbruin kleurt is deze klaar. Laat hem daarna afkoelen.

 5. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de kokosslagroom. Open het blikje kokosmelk voorzichtig en schep de crème uit het blikje. Zorg ervoor dat je geen kokoswater mee schept. Dit kun je later eventueel nog gebruiken voor een lekkere smoothie!

 6. Klop de kokosroom samen met de ahornsiroop tot een lobbige massa. Vul een spuitzak met de kokosslagroom en maak mooie toeven op de afgekoelde carrot cake. Strooi als laatste de crunch van pistachenoten en limoenrasp over de taart en geniet ervan met volle teugen!

Bewaartip! Bewaar de feestelijke carrot cake in de koelkast. Maximaal 3 dagen houdbaar in een afgesloten bakje. De cake is ook in te vriezen maar dan zonder de topping.

Op zoek naar meer recepten? Kijk dan even op de Hero Jam Studio.

Ga je deze overheerlijke koeken maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

2 comments
 1. Heb deze gemaakt hoor. Ipv jam heb ik stukjes gekonfijte gember toegevoegd.Die hebben een meer krachtige gember smaak. Hij was heerlijk!! De cake was in het midden wel iets brokkelig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts