Bakworkshop: Ontbijten met taart doe je zo!

0
(0)

Ontbijten met taart? Ja, het kan echt! “Maar Marike, hoe dan?” Dat is toch wel de meest gestelde vraag van de afgelopen jaren. De meiden van Holistik, Karlijn en Evelyn en ik besloten om de krachten te bundelen om met elkaar een mega toffe workshop te geven. Ontbijten met (glutenvrije) taart! Op een prachtige locatie SieMatic aan het Vondelpark gingen we aan de slag hartje Amsterdam.

Het is alweer even geleden dat ik Karlijn en Evelyn heb leren kennen. Zij zijn dol op de Oh My Pie! taartjes en ik vind de manier waarop zij in het leven staan erg mooi. Het Holistik handboek is nog geen maand uit en écht een aanrader! Hoe tof is het dan om samen zo’n grandioze workshop op te zetten?! Precies, dat vonden wij nou ook! 

Het duurde dan ook niet lang voordat de workshop was uitverkocht! De workshop is vastgelegd op beeld door de talentvolle Kim Captein. Aangezien beelden meer zeggen dan duizend woorden, kijk vooral mee!

Het duurde niet lang of de eerste enthousiaste dames stonden te popelen om aan de slag te gaan. Ondertussen sneed ik nog snel even de laatste puntjes taart aan voordat het feest kon beginnen. Een smaakvolle, smeuïge carrot cake (mijn lievelings) en een prachtige pie van gepofte rijst met pure chocolade en Ruby chocolade. Ik moet eerlijk zeggen, deze taart is in z’n geheel het aller allermooiste. Bij het aansnijden kwam toch al snel het betere hakwerk te pas. Zo zie je maar, het gaat om de smaak lieve mensen! 

Een exclusieve woonkeuken in de lifestyle PURE met keukenfronten gelakt in trendy matzwart en gefineerd eiken steelt de show. Geraffineerd is de exclusieve 6 millimeter-variant voor keukenfronten, grepen en het werkblad. Het kookeiland is gecombineerd met een tafel en in de hoge kastenwand is ruimte voor de apparatuur van Siemens. Ook is er de nis die intern de ‘butler office’ wordt genoemd, voor een koffieapparaat of keukenmachine.

Rond 14:00 uur was dan ook iedereen aanwezig. Super leuk om te zien dat de deelnemers uit allerlei uithoeken van Nederland kwamen. Ik realiseer mij dat dit heel bijzonder is en stiekem maakt mijn hart dan ook echt een sprongetje. Wauw, wat is dit tof! Terwijl de enthousiaste deelnemers genoten van een puntje (Oh My) Pie en een drankje kon het feest beginnen! Evelyn, Karlijn en ik startten met een bakdemonstratie. 

Agar agar, hoe gebruik je dit? Hoe maak je nou een zebra taart én hoe decoreer je nou een taart mooi zonder al te veel poespas te gebruiken?

Al deze vragen kwamen uitgebreid aan de orde. Zet een enthousiast groep mensen voor mijn neus en ik blijf eindeloos kletsen over datgene dat ik het liefste doe, mensen inspireren! 

Nadat alle bakvragen waren beantwoord was het tijd voor het échte werk! We gingen namelijk aan de slag met een mega fijn ontbijttaartrecept. De old school favoriet, de galette. 

Een kleurrijke traktatie met een verhaal.

Een galette is van oorsprong een Franse taart die zonder bakvorm wordt gebakken. Wist je trouwens dat de galette het oudste gebakje uit de geschiedenis is? Ik zie je nu bedenkelijk kijken met fronsende wenkbrauwen. Ja echt! De Fransen ontwikkelde uit nood deze fantastische traktatie. Van oorsprong wordt deze lekkernij gemaakt van boekweit. Boekweit heeft Bretagne en Normandië in de 15e eeuw veroverd en is sindsdien een belangrijk element in de dagelijkse voeding. Doordat de grond in Frankrijk op dat moment onvruchtbaar was en er een brood tax was ingevoerd doordat brood gemaakt was van granen, ontstond er een nieuw fenomeen, namelijk de galette! Men dacht in die tijd namelijk dat je van boekweit geen brood kon bakken, vandaar dat het erg goedkoop was.

Van tijdelijke oplossing naar traditionele lekkernij!

De galette, uit nood geboren maar door de eeuwen heen nog altijd geliefd. In allerlei variaties zijn ze verkrijgbaar. Meestal hartig, maar tegenwoordig zie ze ook in een zoete verschijning voorbij komen. In Normandië en Bretagne worden de recepten van moeder op dochter doorgegeven, een echte familietraditie dus!

Een cadeautje om te krijgen, een pareltje om te zien en unieke beleving voor de smaakpapillen!

Het allerleukste is toch wel om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Gewapend met de prachtige beslagkommen, spatels en bewaarboxen van Mepal gingen we aan de slag in de keuken. Al snel ontstonden de meest kleurrijke galettes! De specerijen van Green Gypsy Spices gaven een kruidig accent aan de basisdeegjes waardoor iedereen op zijn of haar manier invulling gaf aan het recept en een eigen creatie op tafel wist te toveren. Aan het enthousiasme en de gezelligheid lag het in elk geval niet! 

In een exclusieve hedendaagse keuken is innovatieve, praktische en duurzame inbouwapparatuur niet meer weg te denken. In samenwerking met Siemens is in de Flagship Store de Techniekkamer ingericht. Daarin kun je kennis maken met verschillende kook- en baktechnieken en de nieuwste innovaties op gebied van koelen en afwassen ervaart. 

Al met al was het een feest en ook nog eens goed geslaagd! Niemand vertrok met lege handen, een goodiebag met nootjes van De Notenshop, een prachtige Mepal bewaarbox (lekvrij, super handig) en een toffe OH MY PIE! tas gingen mee naar huis! 

Wie weet voor herhaling vatbaar! Dit zijn de glimachmomentjes waar ik intens van geniet!

Wil jij ook graag een event bijwonen? Houd mijn social media in de gaten!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts