Glutenvrij ontbijten met taart doe je zo!

0
(0)

Ontbijten met taart, dat kun jij ook! Vroeger at ik graag havermout met yoghurt en vers fruit. Het is alweer 4 jaar geleden dat ik mijn ‘evergreen ontbijtje’ omtoverde naar een ontbijttaart. Dezelfde ingrediënten alleen in de vorm van een puntje taart en andere smaken! Met dit eenvoudige ontbijttaart recept laat de lieve Mirel zien dat iedereen met enkele eenvoudige stappen kan genieten van een ontbijttaart! Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers vegan!

Een nachtje in de koelkast, meer heeft deze kleurrijke parel niet nodig om te shinen op de ontbijttafel! 

De lekkerste ontbijttaarten hebben een krokante bodem een frisse yoghurtvulling en zijn afgetopt met zomerfruit. Vooral wanneer je alle lagen in één hap weet te combineren, ontdek je spontaan een hemelse ervaring! Serieus, dit wil je! Het allerleukste is toch wel dat je zo’n taart zelf kan maken zonder al te veel moeite. Tover een springvorm op tafel, maak de bodem en schenk de vulling op de bodem. Schuif deze rakker de koelkast in voor een schoonheidsslaapje van een nacht en top de taart de volgende ochtend af met vers fruit en geniet alleen of met het hele gezin! 

Check hier alle andere ontbijttaartjes! 

Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers plantaardig genieten!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Springvorm 20 cm 
 • Bakpapier 
 • Mengkom
 • Pannetje
 • Spatel 

Ingrediënten:

Voor de bodem:

Voor de vulling

Voor de topping:

 • Vers fruit naar keuze

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.
 2. Maal alle ingrediënten voor de bodem tot een plakkerig massa met een keukenmachine en druk dit goed aan op de bodem van de springvorm. Schuif de bodem de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 15 minuten. 
 3. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. 
 4. Meng de kwark eerst met het eiwitpoeder. Heb je dit niet? Gebruik dan de frambozen en 3 el agavesiroop. Prak de frambozen met een vork fijn en meng ze met de agavesiroop door de kwark. 
 5. Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in een bakje water totdat deze zacht zijn. Verwarm ze in een pannetje en blijf goed roeren, voeg hier beetje bij beetje de kwark aan toe en haal het pannetje van het vuur. Ga verder naar stap 7.
 6. Gebruik je agar agar? Verwarm de agar agar met een laagje water totdat het kookt. Voeg het kwarkmengsel toe en blijf goed roeren. Laat het pannetje nog zo’n twee minuten op het vuur staan.
 7. Giet dit over de afgekoelde bodem en zet in de koelkast om op te stijven. Wil je er alvast wat vers fruit op, haal dan na 30 minuten de taart uit de koelkast en druk voorzichtig het fruit in de kwark.

Laat je inspireren door Mirel en bekijk haar Instagramaccount of haar nieuwe website eens!

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

1 comment
 1. Eiwitpoeder is toch heel anders dan frambozen + agavesiroop? Of wordt er eiwitpoeder bedoeld met frambozensmaak, kleur en zoetstof?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts