Iedere dag ontbijten met Superfoodies Green Juice!

0
(0)

Ontbijten met zo’n knappe maar ook rete voedzame taart, dat wil toch iedereen? Ik heb mijn favoriete product de Green Juice van Superfoodies verwerkt in een heerlijke taart. Win-winsituatie al zeg ik het zelf! Ben je benieuwd waarom ik zo enthousiast ben over de Green Juice en ben jij benieuwd naar het recept van deze charmeur? Lees dan snel mee! Glutenvrij, lactosevrij én vegan!

Degene die mij al een langere tijd volgen weten dat ik jarenlang heb geworsteld met periodes van buikpijn, vermoeidheid en een onregelmatige stoelgang. Mijn darmen blijven mijn kwetsbare punt, mede door de coeliakie. Ik eet al jarenlang gezond en lukt het mij steeds beter om de juiste balans te creëren tussen werken en ontspanning. Zolang ik goed blijf luisteren naar mijn lichaam kan ik heel veel aan en voel ik mij goed. Toch blijf ik altijd zoeken naar mogelijkheden om mijn gezondheid te optimaliseren. Dingen die voor mij werken.

Voor de grap testte ik Superfoodies Green Juice, ik gebruik het nu anderhalve maand en ik ben verbaasd over het verschil. Mijn darmen zijn rustiger, ik heb minder buikpijn en mijn energielevel is constanter. Iedere ochtend neem ik een glas met deze groene juice en ik voel mij er zo goed bij!

Wat is Superfoodies green juice?

Superfoodies Green Juice is gemaakt van groentes, fruit algen en probiotica en geeft jouw lichaam in één keer een vitamines en mineralen shot!  Het bevat meer dan 26 voedzame ingrediënten en is helemaal vrij van kunstmatige stoffen.

Green Juice maakt probiotica, vitamine C, antioxidanten, spirulina/chlorella en greens supplementen overbodig. Het zit hier allemaal in. Ik was verbaasd en verwonderd, hoe kan dit en waarom kende ik het product nog niet?

Voordelen:

 • Green Juice is een hoge bron van o.a. vezels, calcium, fosfor, IJzer, magnesium, mangaan, vitamine B12 en Vitamine C.
 • Green Juice is een bron van zink, Vitamine E, vitamine B2 en Vitamine B6.
 • Green Juice activeert je natuurlijke energie in het lichaam en bevordert de energiestofwisseling.
 • Green Juice helpt bij vermoeidheid/moeheid.
 • Green Juice heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.
 • Green Juice draagt bij aan een gezonde darmflora.

Iedere dag ontbijten met Superfoodies Green Juice Ontbijttaart!

Het liefste combineer ik mijn favo juice met een puntje ontbijttaart. Dit bracht mij op een ontzettend leuk idee! Ik heb een voedzame ontbijttaart gemaakt waarin ik de Superfoodies Green Juice heb verwerkt! Fris, voedzaam én je krijgt ook nog eens je dagelijkse dosis vitamines en mineralen binnen, doordat de dosering perfect is! 

De bodem is smeuïg en volg van smaak. Gemaakt van havermout, cacao en een knapperige hazelnoot. Gevolgd door een fluweelzachte vulling waarin de Superfoodies Green Juice prachtig combineert met de limoen en vanille. Puur, smaakvol én een lust voor het oog! Ontbijten met taart is nog nooit zo leuk geweest! 

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Springvorm dia 18 cm
 • Mengkom
 • Spatel
 • Pannetje

 Ingrediënten:

Voor één taart van acht punten

Voor de bodem:

 • 100 g hazelnoten
 • 120 g glutenvrije havermout
 • 10 g cacaopoeder
 • Snufje zeezout
 • 50 g kokosolie
 • 5 zachte Medjoul dadels

Voor de vulling:

 • 600 g kokosyoghurt 
 • 3 tl Superfoodies Green Juice
 • 40 g ahornsiroop 
 • Sap van een limoen
 • 3 g agar agar of 5 blaadjes gelatine 

Voor de topping;

 • 1 kiwi
 • 100 g granaatappelpitjes
 • Optioneel kokosrasp

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie. 
 2. Blend alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een egaal deeg. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm. 
 3. Schuif de springvorm de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 20 minuten. 
 4. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. 
 5. Roer de yoghurt, zoetmiddel, vanille-extract en het limoensap door elkaar. Los ondertussen de Superfoodies Green Juice op in een aantal eetlepels water en zet opzij.
 6. Gebruik je gelatine? Laat de blaadjes weken in koud water. Knijp de blaadjes gelatine uit zodra deze week geworden zijn en verwarm ze al roerende in een pannetjes met enkele eetlepels water. Voeg vervolgens enkele eetlepels van het mengsel toe en roer dit weer goed door elkaar. Schenk vervolgens de rest van de yoghurt bij het mengsel en ga door naar stap 8.
 7. Gebruik je agar agar? Breng de agar agar samen met een scheut water al roerende aan de kook, voeg al roerende het mengsel toe en laat het mengsel zo’n 2 minuten zachtjes doorkoken. Haal het pannetje van het vuur.
 8. Verdeel het yoghurtmengsel over de bodem van de bakvorm en schuif de taart de koelkast in. 
 9. Top de taart af met de kiwi en granaatappelpitjes voor een kleurrijke en vrolijke verschijning!
 10. Snijd de taart in punten en geniet!

Bewaartip! Je kan de taart 3  dagen afgesloten in de koelkast bewaren. Tevens kun je de taart per punt invriezen zodat je op elk gewenst moment kan genieten van een voedzaam én lekker ontbijt!

Ga je deze taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

1 comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts