Glutenvrije Chai cake met kokosslagroom

0
(0)

Een kruidige chai cake met een frisse topping van kokosslagroom en citrus, een bijzondere combinatie op het eerste gezicht. Ik kan je wel vertellen, nadat je deze cake hebt geproefd ben je verkocht! Mijn favoriete drankje is toch wel een Chai latte gemaakt van havermelk en verse chai kruiden van de Green Gypsy Spices. Nu het warmer is drink ik mijn favoriete drankje koud. Aanradertje! Ik kon het niet laten om er een keer mee aan de slag te gaan in de keuken. Zie hier een glutenvrije Chai cake met decadente slagroomtoefjes! Lekker tot aan de laatste kruimel! Glutenvrij, vegan én zonder geraffineerde suikers!

Eigenlijk heb je maar weinig bijzondere ingrediënten nodig. De chai geeft zoveel smaak aan de cake, de dadels zorgen voor de zoet accent en de basis is mega voedzaam. De cake kun je uiteraard ook eten zonder kokosslagroom. Ideaal als tussendoortje om mee te nemen of om per puntje in te vriezen. Zo grijp je nooit mis. 😉 Ik besloot het leven te vieren en toverde mijn slagroomspuitzak op tafel, spoot toefjes kokosslagroom en zwaaide met een theezeef gouden glittertjes over de taart heen. Oké oké, ik blijf ergens diep van binnen blij meisje dat gelooft in sprookjes, toverfeeën en eenhoorns. 

Wacht niet te lang en ga snel aan de slag met het recept. Ik beloof je, succes gegarandeerd! 

Glutenvrij én plantaardig, dus genieten voor iedereen!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Springvorm 16 cm 
 • Mengkom
 • Spatel
 • Keukenmachine

Ingrediënten:

Voor een taartje van 6 a 8 punten

Voor het basisbeslag:

Voor de topping:

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie. 
 2. Maak alle ingrediënten, behalve de baking soda en de citroensap fijn met een keukenmachine tot een stevig beslag. 
 3. Doe de baking soda en de citroensap in een kommetje en roer dit door elkaar. Voeg dit vervolgens toe aan het stevige beslag en spatel het beslag nog één keer door elkaar. 
 4. Verdeel het beslag over de bodem van de bakvorm en schuif de bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 30 minuten. 
 5. Laat de cake afkoelen buiten de oven. 
 6. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de kokosslagroom. 
 7. Schep de stevige kokosroom uit het blikje in een schone mengkom. Zorg ervoor dat het kokoswater achterblijft. Voeg de ahornsiroop, citroenzeste en vanille-extract toe. Klop de kokosslagroom op met een mixer of een garde totdat deze toeneemt in volume. Je moet de kom uiteindelijk op z’n kop kunnen houden. 
 8. Vul een spuitzak met de kokosslagroom en spuit toefjes kokosslagroom op de chai cake. 
 9. Decoreer de cake eventueel met wat chai kruiden en gouden glitter, dit deed ik met een theezeefje voor een sprankelend effect!

Bewaartip! Je kan de cake prima invriezen of zo’n 3 dagen bewaren in de koelkast in een afgesloten bakje. 

Ga je deze Glutenvrije Chai cake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

4 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts