Glutenvrije chocolade broodjes zonder meel én koolhydraatarm

Glutenvrije chocolade broodjes zonder meel
5
(2)

Vorige maand deed ik een poging om glutenvrije chocolade broodjes te maken. Ik was niet heel tevreden met de smaak, totdat ik het afgelopen week nog een keer probeerde en hét ultieme recept ontdekte. Voor ik het door had waren deze broodjes van tafel verdwenen. De glutenvrije chocolade broodjes zonder meel bleken een hit! Eenvoudig om te maken en ook nog eens super lekker! Ben jij benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder! Glutenvrij, lactosevrij én zonder geraffineerde suikers!

Smeuïge glutenvrije chocoladebroodjes, je kan mij hiervoor wakker maken!

De basis van het beslag is geïnspireerd op het mega populaire Pindakaas ontbijttaartje 

Dit keer gebruikte ik gemengde notenpasta en later maakte ik ze met pure hazelnootpasta. Pindakaas is ook een optie uiteraard! Kies de notenpasta die jij kan waarderen! Er zijn tegenwoordig zoveel varianten verkrijgbaar. De smaak proef je heel subtiel dus wees niet bang dat ik jou nu pindakaas broodjes heb aangesmeerd. Zelfs pindakaashaters kunnen deze broodjes waarderen!

De ronde broodjes bakvorm van Lékué lag al een tijdje klaar om mee aan de slag te gaan. Eindelijk mocht deze bakvorm dan zijn intrede maken, en hoe! Serieus dit is een bakvorm om in te lijsten. De kleine luchtgaatjes in de bodempjes zorgen ervoor dat jouw broodjes krokant van boven en onder zullen zijn én smeuïg van binnen. Je wipt ze heel eenvoudig uit de bakvorm, dus geen geplak of ellendige ervaring. Yes, ik ben fan! De oplettende beeldbuiskijker heeft al gezien dat ik deze vorm meerdere keren heb gebruikt in mijn boek Bakken zonder Tarwe. Ideaal! Heb je deze ronde broodjes bakvorm van Lékué niet in huis? Dan kun je gewoon muffinvormpjes gebruiken. 

De glutenvrije chocolade broodjes zijn de lekkerste die ik heb geproefd tot nu toe! Durf ermee te variëren! Zo geven mokkaboontjes een unieke smaak! Wil je koolhydraatarme broodjes maken? Kies dan voor een Chocolade zonder toegevoegde suikers maar op basis van erythritol of stevia. 

Zit je er klaar voor? Bakkers klaar, bakken maar!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

Ingrediënten:

Voor het beslag van 6 broodjes:

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de broodvormpjes of muffinvormpjes in met wat kokosolie. 
 2. Doe alle ingrediënten, behalve de chocolade, in een mengkom en klop de ingrediënten los met een mixer of met een spatel tot een stevig beslag. 
 3. Proef even of jouw beslag op smaak is. Voeg eventueel een vleugje speculaaskruiden toe of wat extra zoetmiddel. 
 4. Hak de chocolade grof of wanneer je mokkaboontjes gebruikt, voeg deze dan toe aan het beslag. 
 5. Strooi eventueel wat sesamzaad over de broodjes heen voor wat extra pit!
 6. Verdeel het beslag over de vormpjes en schuif deze rakkers de oven in voor zo’n 25 minuten. 
 7. Laat de chocolade broodjes afkoelen buiten de oven en geniet! 

Ga je deze glutenvrije chocolade broodjes taartjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 2

Geef als eerste je mening!

12 comments
  1. Hi Reza,

   Je zou de eieren kunnen vervangen door 2 el gebroken lijnzaad geweekt in 6 el lauwwarm water + een mespuntje baking soda opgelost in 1 el appelazijn of citroensap.
   Succes ermee!

   Liefs,
   Marike

 1. Die kokosolie van het begin is om mee in te vetten? Met die pindakaas zit er toch al olie genoeg in denk ik. Of is het echt een ingrediënt?

 2. Heerlijk! En idd simpel te maken.
  Volgende keer ga ik er nog stukjes noot door heen doen, lijkt me lekker voor de bite. En nog iets meer chocolade 😉

 3. Hoi Marike,

  Wij zijn inmiddels verslaafd aan het pindakaas ontbijttaartje en gebruik elke keer weer andere nootjes maar wel altijd met banaan gemaakt. Het is zo een makkelijk recept daarom wil ik deze broodjes ook wel proberen. Kan ik in dit recept ook de yoghurt vervangen door banaan? En welke hoeveelheid moet ik dan een beetje aanhouden? Dank je wel alvast!!

  1. Hi Ingrid,

   Excuses voor mijn late reactie! Wat geweldig om te lezen!
   Je kan de yoghurt zeker vervangen door banaan. Per 100 g yoghurt zou ik 1 banaan gebruiken.

   Liefs,
   Marike

 4. zou graag bij de recepten weten hoeven koolhydraten, vetten en eiwitten erin zitten. Dit i.v.m. een zeer beperkt koolhydraatarm dieet (max. 25 koolh.)

  1. Hi! Sorry er staan bij mijn recepten geen macro’s. Ik werk hier zelf niet mee en let daar ook zelf niet op. Je kan het eenvoudig zelf uitrekenen via My Fitness Pal.

   Liefs,
   Marike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts