Glutenvrije tropische ontbijtbijttaartjes!

0
(0)

Glutenvrije Tropische Ontbijttaartjes, deze woorden alleen al geven een gevoel van geluk! Dankzij een onverwachts keukenavontuurtje stonden deze juweeltjes zo op tafel. Verrassend, eenvoudig, smaakvol én uniek! Beeld je eens in: Je loopt naar de koelkast en het eerste wat je ziet een tropisch taartje! Met een smeuïge smaakvolle koekjesdeeg bodem, gevolgd door een frisse vulling en afgetopt met een tropische crumble. Je leest het goed, tropisch! Wanneer de smaken van mango, citroen én kokos samenkomen is het feest! Ik geniet hiervan vandaag, met een kokosnoot met een rietje in mijn linkerhand, een puntje Pie in mijn rechterhand en een opblaas krokodil aan mijn voeten. Het tropische feestje is compleet, ik reken het goed! Glutenvrij, lactosevrij, koolhydraatbeperkt en voor de liefhebbers plantaardig genieten!

Voor gedroogd fruit kun je mij wakker maken, maar deze tropische crumble moet je serieus opbergen achter slot en grendel, anders snoep ik het op voordat ik de taartjes kan serveren!

Soms kom je van die parels tegen. Zo ook afgelopen zaterdag op de Zomermarkt van Valk Versmarkt. Ik ontmoette de founders van Hofman’s. Doordat ik redelijk verwend ben qua smaken, snoepte ik zonder verwachtingen van de gedroogde mango, gedroogde ananas en de gedroogde appeltjes. Werkelijk waar, ik was verrast! Smeuïg, smaakvol, niet taai én voedzaam. Aangezien het die dag ontzettend regende vond ik dat de Hofman’s mango prima dienst kon doen in een tropische crumble. Al snel ontstond het idee om Glutenvrij Tropische Ontbijttaartjes t maken, waar iedereen van kan genieten. Of het nou regent of rete warm is, deze taartjes zorgen spontaan voor een tropisch tafereeltje. Dit wil je!  Gezond, gemak én genieten gaan prima samen.

De zakjes van Hofman’s zijn ideaal voor kids én volwassenen uiteraard. Zonder toegevoegde suikers én verkrijgbaar online én bij de Jumbo en Valk Versmarkt tegenwoordig, handig! 

Anyway, dit taartje kun jij ook maken! Ik heb het recept speciaal voor jou op het digitale papier gezet. Ben je niet zo’n fan van gedroogde mango? Gebruik gerust gedroogde abrikozen. Lust jij!

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor taartjes? Kijk dan eens HIER!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

Ingrediënten:

Voor 2 ontbijttaartjes:

Voor de bodems:

Voor de vulling:

Voor de topping: 

Aan de slag

  1. Bekleed de bodempjes van de springvormpjes met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie. 
  2. Doe alle ingrediënten voor de bodempjes in een mengkom en kneed tot één geheel. Verdeel het deeg over de bodempjes van de springvormpjes en duw aan met de vingertoppen. Maak de vingertoppen evt. nat met koud water om een mooie egale bodem te maken. 
  3. Schuif de taartjes de koelkast in en ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. 
  4. Doe de yoghurt, zoetmiddel en de vanille in een mengkom en roer dit goed door elkaar. 
  5. Gebruik je gelatine? Laat de blaadjes gelatine los van elkaar in een badje koud water slap worden. Zodra deze slap zijn kun je ze uitknijpen. Verwarm ze al roerende in een pannetje met enkele eetlepels water. Zodra de gelatine is opgelost kun je het pannetje van het vuur halen. Voeg de yoghurtmengsel toe terwijl je klopt met een garde om de klontjes te voorkomen. Ga vervolgens verder naar stap 7.
  6. Gebruik je agar agar? Kook de agar agar in een klein beetje water. Blijf ondertussen goed roeren. Voeg de yoghurtmengsel toe en kook dit zo’n 2 minuten, blijf ondertussen goed roeren. Haal het pannetje van het vuur.
  7. Verdeel het yoghurtmengsel over de bodempjes en schuif de taartjes de koelkast in voor zo’n twee uur zodat de vulling goed op kan stijven. 
  8. Ga ondertussen aan de slag met de tropische crumble. Oh My, wat is dit een feest! Maal alle ingrediënten fijn tot een ruwe crumble die iets blijft plakken. Is de crumble te droog? Voeg dan wat extra kokosmelk toe. Is de crumble te nat? Voeg dan wat extra kokosrap toe. Zet de crumble nog even in de koelkast zodat de smaken nog meer tot hun recht kunnen komen. 
  9. Verdeel de crumble over de taartjes en serveer de taartjes met een grote glimlach. Geniet ervan met een kokosnoot met een rietje in jouw linkerhand, een tropisch taartje in jouw rechterhand en een opblaas krokodil aan je voeten. Dit is een feest!

Ga je één van deze recepten maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

1 comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts