Hartige kaas-uiencake, glutenvrij én koolhydraatarm!

Hartig kaas-uiencake, glutenvrij én koolhydraatarm
0
(0)

Een hartige kaas-uiencake klinkt mij als muziek in de oren. Als liefhebber van hartige baksels verdaagd er toch regelmatig een hartige kanjer in één van de bakvormen. De smaak van kaas-uienbrood maar het gemak en de smeuïge structuur van een cake. Deze hartige kaas-uiencake die ook nog eens glutenvrij, lactosevrij én koolhydraatarm is, is het beste van beide werelden. Het recept staat speciaal voor jou online!

De geur van deze hartige kaas-uiencake is bijna niet te weerstaan. Na het hartige bloemkoolbrood en het hartige courgettebrood is dit een derde topper in het rijtje die jij wellicht ook zal omarmen! Snel gemaakt, handig in te vriezen én te maken door iedereen. Zelfs de mensen met twee linker bakhanden zullen hier blij van worden!

Ben je geen fan van amandelmeel? Gebruik dan 150 g glutenvrij havermeel. 

Heel veel bakplezier! Ik ben benieuwd naar de resultaten!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Cakevorm 21 cm
 • Bakpapier
 • Mengkom
 • Koekenpan
 • Spatel 

Ingrediënten:

Voor één hartige kaas-uiencake

 • 200 g amandelmeel
 • 4 eieren
 • 1 tl bakpoeder
 • 2 uien
 • 1 teentje knoflook
 • 1 takje rozemarijn
 • 150 ml plantaardig melk
 • 75 g geraspte oude kaas of Parmezaanse kaas
 • Snufje zeezout
 • Peper naar wens

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet deze in met kokosolie. 
 2. Schil de uien en snijd deze in stukjes. Hak de knoflook in hele kleine stukjes of gebruik een knoflookpers. Verwarm een koekenpan en voeg wat kokosolie of olijfolie toe. Fruit hier de ui in en voeg de knoflook, peper en zout naar wens toe. Schep het mengsel regelmatig om.
 3. Doe het amandelmeel samen met het bakpoeder en de eieren in een mengkom. Spatel dit goed door elkaar. Voeg de plantaardige melk toe. 
 4. Voeg de helft van het uienmengsel en de helft van de geraspte kaas toe aan het beslag. Spatel dit goed door elkaar. Voeg wat blaadjes rozemarijn toe en schenk het beslag in de cakevorm. Verdeel het overige uienmengsel en geraspte kaas over de hartige kaas-uiencake.
 5. Schuif de cake de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 30 minuten. Laat de cake afkoelen buiten de oven. De cake is klaar om aan te snijden! Lekker smeuïg en smaakvol! Genieten geblazen!

Ga je één van deze recepten maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

2 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts