Robuuste glutenvrije havermoutkoeken om mee te ontbijten!

4.5
(4)

Voor deze robuuste glutenvrije havermoutkoeken kun je mij wakker maken! De koeken ontstonden spontaan. Geef mij twee appels, havermout en zachte Medjoul dadels en ik maak er een paar robuuste fruitige koeken van mét een bite! Op de dagen dat ik weinig tijd heb om te ontbijten, zijn deze koeken mijn beste maatjes. Ideaal om mee te ontbijten, als tussendoortje op school of als verwenmomentje bij de thee! Glutenvrij én voedzaam, wie wil dit nou niet?! Zit je er klaar voor hier komt het recept!

Een eenvoudig recept voor glutenvrije havermoutkoeken waar je eindeloos mee kan variëren!

Toevallig had ik nog wat zomerfruit in huis combineerde dit perfect met de crunch van walnoten. Je kan ook kiezen om de koeken te versieren met appelstukjes, pure chocolade of hazelnoten bijvoorbeeld voor een kleine twist! Ik ben benieuwd naar jouw creaties!

Glutenvrij, vegan én zonder geraffineerde suikers!

Heb je trouwens deze chocolade pindakaaskoeken, robuuste ontbijtkoeken, kaneel koeken of eierkoeken als gezien?

Recept

Wat heb je nodig?

 • Bakpapier
 • Bakplaat
 • Mengkom
 • Keukenmachine

Ingrediënten:

 • 200 g glutenvrije havermout
 • 2 appels – Ik gebruikte Elstar appels
 • 50 g Medjoul dadels
 • 75 g walnoten
 • 50 g kokosolie
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 el ahornsiroop of 1 el Greensweet Erythritol
 • 1 el Ceylon kaneel of speculaaskruiden
 • Snufje zout
 • Handje frambozen en/of blauwe bessen

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden (ik gebruik een heteluchtoven). Bekleed de bakplaat met bakpapier.
 2. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Maak de appel fijn met een rasp of een keukenmachine.
 3. Doe de appelrasp samen met de havermout, bakpoeder, ontpitte Medjoul dadels, 50 g walnoten, kokosolie, zoetmiddel, Ceylon kaneel en een snuf zou in een mengkom. Kneed dit alles tot een egaal deel.
 4. Maak hier zo’n 10 a 14 bollen van en duw deze iets plat met een natte handpalm of de bolle kant van een natte lepel op de bakplaat. Duw het zomerfruit een beetje in de koeken net als de overgebleven walnoten.
 5. Schuif de bakplaat de oven in voor zo’n 25 a 30 minuten. Laat de koeken afkoelen buiten de oven zodat ze iets harder zullen worden.
 6. En nu? Aanvallen maar! Geniet van iedere hap!

Ga je deze robuuste glutenvrije haverkoeken broodjes taartjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

 

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.5 / 5. Reacties: 4

Geef als eerste je mening!

17 comments
 1. Mmmmm heerlijk!
  Krokant van buiten en zacht van binnen.
  Ik gebruikte vijgen en cashewnoten, helemaal top.
  Ze zullen snel op zijn denk ik.
  Gr, Louise

  1. Hi Louise,

   Dankjewel voor de reactie! Wat tof dat je de koeken hebt gemaakt en zo te lezen is de combinatie die jij hebt gemaakt fantastisch!
   Geniet ervan!

   Liefs,
   Marike

  1. Wat een super leuk en eenvoudig recept! Ik heb er een paar rozijntjes aan toegevoegd & geen zoetmiddel. Heel erg lekker 😋 Dank!!

 2. Als ik naar jouw koeken kijk, zie ik geen havermout vlokken. Heb je de vlokken eerst gemalen? Ik heb ze net gemaakt, maar het leek meer op kleien met havermout🤣

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts