Glutenvrij én koolhydraatarm kruidcake ontbijttaartje!

glutenvrij en koolhydraatarm kruidcake ontbijttaartje
3.3
(43)

Glutenvrij kruidcake ontbijttaartje

Kun je het je voorstellen? Je schuift een overheerlijk kruidig beslag de oven in en er ontstaat een glutenvrij kruidcake ontbijttaartje! Het was een eenvoudig experiment om mijn glutenvrije ontbijtkoek of kruidkoek om te toveren tot een koolhydraatarme én glutenvrije mini versie. Een eenvoudig ontbijttaartje met een hoge aaibaarheidsfactor, wie wil hier nou niet mee ontbijten?!

Glutenvrije kruidcake

Ik beken dan ik heel slecht ben in het delen van mijn eten. Ik geef graag veel weg, daar heb ik geen problemen mee, maar wanneer ik een ontbijttaartje maak waar ik mij helemaal op heb verheugd dat moet ik toch wel drie keer slikken als iemand een vorkje mee prikt. Dat is toch wel één van de redenen dat ik er meestal meerdere tegelijkertijd bak, zo is er altijd genoeg om meerdere monden te vullen. ;) Herken je dit? Haha, of misschien is het wel gewoon een gekke eigenschap. Maar ach, er valt mee te leven.

Glutenvrij en koolhydraatarm

De laatste tijd krijg ik veel mailtjes met vragen naar glutenvrije, koolhydraatarme recepten. Ik maakte daarom als variatie een glutenvrij ontbijttaartje zonder koolhydraten. Je kan er uiteraard voor kiezen om de Greensweet Brown te vervangen door ahornsiroop of dadelstroop, maar dan is het taartje niet meer koolhydraatarm. Kies de optie de jij kan waarderen. :)

Zit je er klaar voor? Daar gaan we dan! Stroop de mouwen maar op, zet de bakvormpjes maar klaar. Hier komt jouw nieuwe favoriet!

glutenvrij en koolhydraatarm kruidcake ontbijttaartje

glutenvrij en koolhydraatarm kruidcake ontbijttaartje

Glutenvrij én koolhydraatarm kruidcake ontbijttaartje!

Recipe by Marike
5.0 from 6 votes
Course: Cake en brownie, Glutenvrij ontbijt, Koolhydraatarm, OntbijttaartjesCuisine: Ontbijt, TussendoorDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

1

taartjes
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

25

minutes
Totale tijd

30

minutes

Een super smeuïg glutenvrij kruidcake ontbijttaartje! Makkelijk om te maken en altijd een succes!

ingrediënten

 • 60 g amandelmeel

 • 30 9 Greensweet brown of 2 el appelstroop

 • 1 tl speculaaskruiden

 • 1 tl kaneel

 • 1/2 tl bakpoeder

 • 50 g plantaardige melk, appelmoes of plantaardige yoghurt

 • 1 ei*

 • optioneel: 1 ontpitte zachte dadel

 • Wat heb je nodig?
 • Mengkom

 • ovenschaaltje of bakvormpje 10 cm

 • Spatel

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van het springvormpje met bakpapier en vet de randen in.
 • Doe alle ingrediënten in een mengkom en spatel dit goed door elkaar. Is het deeg te droog? Voeg dan wat plantaardig melk of yoghurt toe. Proef even of het deegje op smaak is. Voeg eventueel wat extra specerijen toe of zoetmiddel. Het is jouw taartje dus jouw smaak. ;)
 • Doe het deeg in de springvorm en duw er eventueel een ontpitte dadel in voor een karameleffect, aanrader!
 • Schuif de springvorm de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 25 minuten. Laat het kruidcake ontbijttaartje afkoelen buiten de oven.
 • Serveer het glutenvrije kruidcake ontbijttaartje met een glimlach en geniet!

Notities

 • Bewaasrtip! Bewaar het ontbijttaartje in een afgesloten bakje op het aanrecht dan blijft het zeker zo’n 4 dagen goed.
 • Eivrij of vegan? Vervang het ei door 1 el appelmoes en 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 3 el water.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije kruidcake ontbijttaartjes met gebakken peer maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrij en koolhydraatarm kruidcake ontbijttaartje

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.3 / 5. Reacties: 43

Geef als eerste je mening!

60 comments
  1. Hi Bibi,

   Wat leuk dat je reageert! Dat kan absoluut! Proef wel even het beslag of het voor jou zoet genoeg is, voeg eventueel nog iets meer toe als dat nodig is.

   Eetsmakelijk!

   Liefs,
   Marike

  2. Ik heb hem meerdere keren maakt van havermeel en ik vind het elke keer weer een traktatie. De combinatie van de kruiden met appelstroop, zo lekker.

 1. Zojuist in de oven gezet.. ben wel benieuwd of het wat wordt want het mengsel was zo nat dat ik het in de springvorm kon gieten. Is dat normaal? Heb ik misschien teveel melk toegevoegd. Want hoeveel is een scheutje?

 2. Ik heb het taartje gisteren gemaakt voor de lunch vandaag
  Hij was heerlijk, alleen is hij bij mij niet zo hoog gerezen. Enig idee hoe dat kan ? Maar hij komt in ieder geval vaker op tafel.

  1. Ik heb het taartje vanavond gemaakt, als lunch voor morgen. Nu is het taartje echt 1 kleffe ‘cake’ geworden. Enig idee wat ik fout heb gedaan :)? Want dan kan ik hem morgen weer proberen.

   1. Hi Suzanne,
    Dat hoort inderdaad niet. Op welke stand van de oven heb je het taartje gebakken? Voeg iets minder vocht toe voor de zekerheid. Dan gaat het zeker goedkomen!

    Liefs,
    Marike

    1. Hi Marike,

     Net weer dit overheerlijke taartje gemaakt. Koolhydraat arm klinkt zo fijn en verantwoord in de oren.. maar toch ben ik benieuwd hoeveel calorieën er nou in zo’n gezond taartje zitten. Heb je een idee?

 3. Gemaakt als toetje ☺️. Geen bakpoeder gebruikt, Greensweet erythritol i.p.v. brown en 1el sojamelk. Taartje was netjes gerezen en kwam prima uit de ingevette vorm zonder bakpapier. En ohja, hij was ook erg lekker!

   1. Hallo Marike
    Hoeveel koolhydraten zitten er in deze kruidcake.
    Ik wil hem graag maken maar weet niet of ik het al mag hebben.
    Groetjes Kathy

    1. Hi Kathy,

     Wat leuk dat je reageert. Het hangt er vanaf hoeveel koolhydraten in het amandelmeel zitten dat jij gebruikt. In de overige producten zitten geen koolhydraten.

     Liefs,
     Marike

     1. Heb dit taartje al een paar keer gemaakt (met sukrin). Erg lekker. Heb laatste keer ook een appelvariant gemaakt. Alleen gekruid met kaneel. 2/3 deel deeg in vorm. Schijfjes appel erop. Beetje kokosmeel door rest deeg zodat het kruimelig wordt, wat gehakte nootjes door de kruimels deeg en dit over de appel gestrooid. Resultaat was erg lekker. Dank je wel voor het oorspronkelijke recept. Ik blijf expirimenteren.

  1. Ga hem nog proeven maar het het deeg heeft niet gerijst. Ik heb het ei er even doorheen gespatelt mischien had ik dat wat langer moeten doen. Heb jij misschien een tip

   1. Hoi

    Het taartje is inderdaad heerlijk!
    Maar…ik heb een springvorm van 12 cm gebruikt maar hij wordt niet hoger dan een kleine centimeter…

 4. Hoi hoi,

  Dit lijkt mij heerlijk. Ik heb alleen een vorm van 18 en 20 cm. Hoe vaak moet ik dit recept dan verdubbelen?

  Alvast bedankt 😊

 5. Ik heb hem net gemaakt, en hij is echt heerlijk. Zou je ook voor de helft ander meel er bij kunnen gebruiken? Zoals rijstmeel of boekweitmeel of havermeel?
  Maar bedankt voor het heerlijke recept. Groetjes Ina

 6. Net geprobeerd! Heel lekker, maar het taartje wil niet rijzen en is redelijk zwaar. Niet echt cake structuur… Wat kan ik doen?

  1. Hi Astrid,

   Wat jammer zeg! Voeg eens een half tl baking soda + scheutje appelazijn toe ipv bakpoeder. Wedden dat het rijseffect dan extra zal werken. :) Liefs, Marike

 7. Ik heb hem gemaakt, maar ik krijg hem niet zo hoog / luchtig.
  Kun je ook het ei luchtig kloppen met de suiker ?

  1. Je zegt dat er geen koolhydraten in dit taartje zitten, behalve die in het amandelmeel. Maar er zitten toch koolhydraten in de appelstroop?

 8. Lijkt me heerlijk! Ik mag alleen geen ei hebben en welke eivervanger uit jouw link kan ik het beste gebruiken voor dit taartje? Ik heb ook nog egg replacer van orgran in huis.

 9. Hi… kun je mij de maten opgeven van de wartmann mixer?
  Ivm indeling nieuw re kopen keuken.

  En wat kost de glasen kom?

  Hakt deze mixer ook noten?

 10. Wat een heerlijk taartje lijkt me dat. Hoe is het met de voedingswaarde. Is het te vergelijken met een boterham of bakje muslie?

 11. Vandaag weinig tijd om lunch te maken dus vanochtend dit ontbijttaartje gemaakt en als lunch gegeten.
  Wat een aanrader! Super lekker😍!

 12. Heerlijk recept, maakte me megahappy! Volgende keer maak ik een dubbele portie want het was te snel op! Nu zitten je kandij koeken uit je boek in de oven… het ruikt al super :-)

 13. Super lekker!! Vorige week een paar kleintjes gemaakt, ook de meiden eten er van mee ;-) Vanmiddag weer een maken, dan een grote waar ik plakken van snijd.
  Thanx voor je toffe recepten steeds Marike!

 14. Heel lekker taartje!
  Door het kleine formaat van mijn bakvorm paste deze perfect in mijn airfryer.
  22 minuutjes op 160 graden en hij was perfect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts