Glutenvrije bloemkoolpizza met zelfgemaakte tomatensaus!

Glutenvrije bloemkoolpizza
5
(1)

Een gezellige avond met vriendinnen daar hoort natuurlijk pizza bij! Deze glutenvrije bloemkoolpizza’s zijn dan ook te lekker om te laten staan. Een combinatie van glutenvrije melen, Provençaalse kruiden en wat bloemkool en er ontstaat een pizza die super knapperig is én voedzaam. Niet van echt te onderscheiden! In combinatie met mijn favoriete homemade tomatensaus, serieus die wil je proeven! Glutenvrij, lactosevrij én ontzettend lekker!

De bloemkoolpizzahype is groot. Vorig jaar bakte ik met een groot enthousiasme een pizza enkel van bloemkool. Ik brandde mijn handen bij het pureren van de bloemkool in een theedoek. Typisch een Marike actie. Daarnaast duurde het voor mijn gevoel eeuwen eer de pizza knapperig was. Uiteindelijk werd deze niet echt knapperig en was ik een paar uur verder én een illusie rijker. Ik wist het zeker, geen bloemkoolpizza meer voor mij. 

Na mijn eerste glutenvrije bloemkoolpizza experiment was ik er even klaar mee, maar zie hier HET perfecte recept!

Zo’n 365 dagen later besloot ik mij weer eens te wagen aan een glutenvrije bloemkoolpizza maar dan met voedzame melen en een beetje bloemkool. Het resultaat is fantastisch! Zie de foto’s! Je kan de pizza’s beleggen met alles wat je maar lekker vindt. Pizza tonijn? Pizza Hawai of toch liever een pizza Margarita? Het kan allemaal! Ik ben fan van de OH MY PIZZA! Check de ingrediënten hieronder als serveersuggestie. Ik ben benieuwd naar jouw creatie! Deel ze gerust!

Heb je de glutenvrije rode bietenpizza en de pizza quiche al gespot?

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Bakplaat
 • Bakpapier
 • Mengkom
 • Spatel

Ingrediënten:

Voor 1 grote pizzabodem:

 • 250 g bloemkoolroosjes
 • 2 eieren
 • 100 g glutenvrij havermeel
 • 50 g amandelmeel
 • Snufje zout
 • Italiaanse kruiden naar wens
 • 1 el olijfolie

Voor de tomatensaus:

 • 6 tomaten
 • 1 rode ui
 • 2 paprika’s
 • 1 wortel
 • 1 takje rozemarijn
 • 4 el olijfolie
 • 1 tl Spice it up– Green Gypsy Spices
 • Zout en peper naar smaak

Voor de topping:

 • Pizza tonijn: 1 blikje tonijn, olijven, zongedroogde tomaatjes,
 • Pizza hawai: plakjes ham, stukjes ananas, mozzerella en pecorino
 • Pizza met geitenkaas: zachte geitenkaas, walnoten, pesto, verse basilicum en smaaktomaatjes
 • OH MY PIZZA!: geroosterde paprika, Parmezaanse kaas, pesto, smaaktomaatjes, rozemarijn, zongedroogde tomaatjes en mozzarella

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en spoel ze schoon in een vergiet.
 2. Kook de bloemkool gaar in zo’n 10 minuten. Laat de bloemkoel afkoelen, uitlekken en wring de bloemkool fijn met een schone theedoek.
 3. Doe alle ingrediënten voor de bodem van de pizza bij elkaar en maak deze fijn met een keukenmachine. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat, ik maakte er een ronde vorm van. Zorg ervoor dat de pizza niet te dik is.  Bak de bodem in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin.

 4. Ga ondertussen verder met het maken van de overheerlijke tomatensaus. Snijd de groenten in grove stukken en leg deze op een bakplaat of in een ovenschaal. Schenk hierover de olijfolie, peper, zout en de Spice it up! Schuif de bakplaat de oven in voor zo’n 30 minuten op 180 graden. De groentes kunnen eventueel prima bij de glutenvrije bloemkoolpizza bodem in de oven. Zodra de groentes gaar zijn kun je ze blenden met een blender tot een overheerlijke saus. Vergeet niet de rozemarijnblaadjes los te maken van de takjes. 
 5. Haal de glutenvrije bloemkoolpizzabodem uit de oven en bestrijk deze met de (zelfgemaakte) tomatensaus. Verdeel hier jouw favoriete ingrediënten over en schuif de pizza weer de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 10 minuten. 

 6. Serveer jouw pizza met een glimlach en geniet!

Ga je deze glutenvrije bloemkoolpizza maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

6 comments
  1. Hi Karin,

   Dat kun je zeker doen! Ik zou gaan voor 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 3 el warm water + 60 m’n (plantaardige) yoghurt. Dan gaat het zeker lukken!

   Liefs,
   Marike

 1. Hi! Deze post is al van lang geleden, maar hoop toch stiekem nog op een antwoord 😉
  Ik heb zelf behoorlijk wat voedselallergie die niet handig zijn samen, van kippeneiwit, tot koemelkeiwit en van pinda/notenallergie tot soja en van sinds kort ook gluten.. de exofinen dus. Ik ben verder niet zielig hoor en ik ben altijd op zoek naar leuke nieuwe recepten.
  Ik ben altijd verzot geweest op brood, dus die gluten is nu wel een dingetje merk ik, vooral ook om genoeg aan te blijven komen.. maar goed, bij leuke recepten loop ik nu vaak tegen het amandelmeel aan. Omdat die zorgt voor een bepaalde smeuïgheid die volgens mij niet zomaar te vervangen is.. heb jij n tip voor me? Kikkererwtenmeel?

  Kom maar door met die gouden tip, want ik krijg honger van je foto’s!!

  Liefs,
  Ellen

 2. Hoi, ik denk dat deze ervaring ongeveer vergelijkbaar was met jouw eerste ervaring. Geen idee wat er mis ging, maar dit was écht geen succes. Blegh. Groetjes, Megan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts