Glutenvrije carrot cake cheesecake repen

glutenvrije carrot cake cheesecake repen
0
(0)

Glutenvrije carrot cake cheesecake repen; een combinatie waar je enkel van kan dromen! Een knapperige en kruidige carrot cake bodem gevolgd door een frisse cheesecakelaag afgetopt met krokante kruimels waar je gerust een bakavontuurtje voor over hebt! Anne wist dit allemaal in één creatie te combineren en zie hier dé lekkerste glutenvrije carrot cake cheesecake repen die ook nog eens handzaam zijn en zo weghappen zonder te morsen. Zeg maar doei tegen de vlekken om jouw kleding, tenminste dat overkwam mij altijd. Glutenvrij én koolhydraatarm genieten voor iedereen!

De repen zijn handzaam, maar je kan er uiteraard ook een taart van maken

Met een grote glimlach dook ik toch nog snel even de keuken in om deze betoverende repen zelf te proberen. Anne heeft niet overdreven, deze repen wil je proeven! Super handig dat je ze gerust ook in kan vriezen per stuk zodat je er iedere dag van kan genieten. Handig om mee te nemen als tussendoortje of als traktatie bij de koffie!

Heb je de andere carrot cake recepten al gespot? Inspiratie voor iedereen!

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

Voor de bodem:

 • 150 g kokosolie of roomboter
 • 100 g amandelmeel
 • 45 g pecannoten – fijn gemalen
 • 50 g Steviala Ery-Bronze
 • 20 g Steviala Frost
 • 35 g geraspte wortel
 • 1/2 tl vanille-extract
 • 1 1/2 tl kaneel
 • 1/4 tl nootmuskaat
 • Snufje zout

Voor de vulling:

 • 3 eieren
 • 100 g (lactosevrije) roomkaas
 • 25 g Steviala Kristal Sweet Vanille

Topping

 • 75 g deeg- dat je ook hebt gebruikt voor de bodem
 • 30 g kokosmeel

Aan de slag!

Voor de bodem

Voor het maken van de bodem begin je met het voorverwarmen van de oven op 175 graden hetelucht. Vervolgens klop je de plantaardige boter, kokoslie of roomboter op met een snufje zout en de Ery-Bronze. Daarna voeg je de overige ingrediënte, behalve de wortel, toe en klopt het tot een glad beslag. Tot slot spatel je de wortel erdoorheen. Zet vervolgens 75 gram van het deeg apart. Daarna druk je het deeg uit in een cakevorm en bakt de bodem voor 30 minuten. Laat de bodem daarna volledig afkoelen. Ga dan verder met de vulling en topping.

Vulling en topping

Voor de vulling voeg je alle ingrediënten bij elkaar en klop dit romig op (ca. 2 min). Giet vervolgens de vulling op de afgekoelde bodem. Daarna voeg je het deeg samen met de kokosmeel in een mengkom. Mix dit goed samen tot er een kruimel deeg ontstaat. Verdeel de kruimels over de vulling. Bak daarna de glutenvrije carrot cake cheesecake repen voor 30 minuten. Laat daarna in de oven volledig afkoelen en zet vervolgens nog voor minimaal 2 uur in de koelkast. (liefst een nachtje).

Bewaar de glutenvrije carrot cake cheesecake repen in de koelkast!

Voedingswaarden

De koolhydraatarme wortel cheesecake bars zijn te verdelen in 12 a 16 stukken. De voedingswaarden zijn gebaseerd op 1/12e deel.
Kcal: 223.1
Kh: 1.8
Ei: 5.0
Vet: 15.3

 

glutenvrije carrot cake cheesecake repen

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

1 comment
 1. Hoi Marieke,

  Ik heb dit recept geprobeerd maar het is helemaal mislukt, weet je zeker dat de verhoudingen kloppen? Mijn bodem stond te koken in de kokosolie en mijn vulling was gaan schuimen door de hoeveelheid eieren en de topping verdween in de vulling. Na het bakken was niets gaar geworden. Hoe krijg jij het zo mooi als op het plaatje en wat kan ik de volgende keer anders doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts