Glutenvrije pruimen-kruimeltaart

Glutenvrije pruimen-kruimeltaart
0
(0)

Met een boom vol met rijpe pruimen in de achtertuin, kon ik het niet laten om een échte pruimen-kruimeltaart op tafel te toveren, maar dan uiteraard wel glutenvrij. Ik moet je wel zeggen dat deze taart zo waanzinnig lekker is dat je echt niet door hebt dat je te maken hebt met een glutenvrije traktatie. Geen geitenwollensokkengedoe oftewel smakeloze gebakjes kauwen op een smakeloze schoenzool, maar kleurrijk én smaakvol genieten van pure producten uit het seizoen. Glutenvrij of niet.. jij lust dit! Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel mee!

De glutenvrije cheesecake met pruimencoulis bleek een enorme hit! Mensen uit mijn omgeving die deze parel hebben geproefd vragen er nog steeds naar. Tijd voor een zomerse creatie van de zo geliefde appel-kruimeltaart maar dan met pruimen. De glutenvrije pruimen-kruimeltaart was dan ook ontzettend goed gelukt! Zie je de pruimen shinen in de vulling? Die kleuren zijn toch geweldig! De sinaasappel geeft een fris accent aan de vulling, heel verrassen maar zo lekker! De krokante kruimels maken het geheel af. Ben je al enthousiast? Laten we dan snel aan de slag gaan. Ook jij kan dit!

Glutenvrij, vegan én verantwoord genieten met pure producten!

Met de code: Ohmypie ontvang je 20% korting op jouw bestelling via de site van Greensweet Stevia!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

Ingrediënten:

Voor het basisdeeg:

 • 100 g glutenvrije havermout
 • 100 g hazelnootmeel of amandelmeel
 • 200 g appelmoes
 • 30 g kokosolie- gesmolten
 • 7 Medjoul dadels
 • 1 el speculaaskruiden– Green Gypsy Spices
 • Snufje zeezout

Voor de vulling:

 • 2 el glutenvrije havermout
 • 500 g pruimen
 • 1 sinaasappel
 • 30 g Greensweet syrup gold of honing
 • 2 el arrowroot of tapiocazetmeel

Voor de topping:

 • Deeg van de bodem
 • 50 g noten -ik heb gemengde noten gebruikt

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.
 2. Ontpit de Medjoul dadels en doe vervolgens alle ingrediënten in een keukenmachine. Maak ze fijn totdat er een egaal deel ontstaat. Bekleed met 3/4 van het deeg de bodem en de randen.
 3. Strooi de havermout over de bodem van de taart. Ontpit de pruimen en snijd deze in stukken. Doe ze in een mengkom. Rasp de sinaasappel en voeg de sinaasappelzeste toe aan de pruimen evenals het zoetmiddel. Spatel alles door elkaar.
 4. Los de arrowroot op met 3 el water. Doe de pruimen in een pannetje en verwam deze op een laag vuurtje. Voeg de arrowroot toe wanneer de pruimen zacht worden. Laat het mengsel zachtjes pruttelen terwijl je blijft roeren. Wanneer het is ingedikt kun je de vulling van het vuur af nemen.
 5. Vul de taartvorm met de pruimen. Hak de noten grof en doe deze bij het overige deeg in een mengkom. Mix dit met de hand door elkaar totdat er een kruimeldeeg ontstaat. Blijven de kruimels uit? Voeg dat wat extra havermout toe.
 6. Strooi het kruimeldeeg over de pruimen en schuif de springvorm de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 40 minuten. Laat de taart afkoelen buiten de oven voordat je deze rakker aan zal snijden.
 7. Snijd de taart aan en geniet met een grote glimlach!

Bewaartip! Je kan de taart 3  dagen afgesloten in de koelkast bewaren. Tevens kun je de taart per punt invriezen zodat je op elk gewenst moment kan genieten van een voedzaam én lekker ontbijt!

Ga je deze taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

5 comments
 1. Ik heb ook een hele volle pruimenboom en sta op het punt te oogsten. Deze taart ga ik zeker maken!!! In het recept worden noten genoemd; deze staan niet bij de ingrediënten. Welke en hoeveel ga ik gebruiken?

 2. Goeie morgen
  Ik ga vandaag je taart maken, lijkt me heerlijk.
  Even een vraagje. Wat is sinaasappelzeste?
  Ik ga er maar even van uit dat je het rasp bedoeld?
  Of bedoel je geperst sap?

  Ingela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts