Glutenvrije appeltaart met havermoutbodem van Anna

0
(0)

Het was toch wel heel speciaal om bij de boeklancering van Anna aanwezig te zijn. Wie heeft er niet voor de buis gekluisterd gezeten wanneer Heel Holland Bakt op televisie was? Ik in ieder geval wel! Anna heeft een prachtig boek gemaakt met de meest inspirerende recepten. Ik kon het niet laten en ik ging aan de slag met de overheerlijke appeltaart met havermoutbodem maar dan in een glutenvrij jasje! Vandaag deel ik jou hier alles over!

Veel lekkers van Anna Yilmaz winnares van Heel Holland bakt

Veel lekkers van Anna is echt een persoonlijk boek geworden: in de recepten combineert ze haar Turkse en Nederlandse roots. Anna kan serieus toveren! Ze heeft de lekkerste recepten gecreëerd voor boterkoek met zelf gekonfijte gember, oma’s appeltaart, eclairs met advocaat en slagroom en een kruidkoek met sinaasappeljam. Dan zijn we er nog niet! Want ook Turkse recepten als baklava, dadel-hazelnoottaart, notenkoekjes, pides, en gevulde broodjes vind je terug in het boek. Voor de koffie met de collega’s heeft ze lekkernijen als kruimelcake met blauwe bessen, carrot cake met toffeecrème en koffie-karamel triflecake. Wil je écht een uitdaging aangaan? Ga dan vooral aan de slag met de tulpentaart waarmee Anna de jury van Heel Holland Bakt wist te overtuigen!

De appeltaart met havermoutbodem van Anna in een glutenvrij jasje!

Nu zie ik je bedenkelijk kijken, maar de recepten zijn toch helemaal niet glutenvrij? Dat klopt. maar de recepten van Anna zijn zó tof dat ik het niet kon laten om met een creatieve twist er een glutenvrije draai aan te geven. De appeltaart met havermoutbodem is mijn favoriet! Een mega lekkere taart waar iedereen van kan genieten!

Anna: “Deze variant op de appeltaart is een familierecept. Ik wilde het recept eigenlijk niet weggeven maar omdat mijn collega’s zo enthousiast waren, leek het me een goed moment om het toch te delen. De havermout geeft de taart letterlijk en figuurlijk een stevige bodem. Je kunt een taartpunt hiervan gemakkelijk uit de hand eten.”

Ik kan je alleen maar zeggen, haal de springvorm uit de kast, stroop de mouwen maar op en geef een draai aan de knop van de oven. Dit boek wil je in huis hebben én dit recept wil je proeven!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Springvorm 26 cm
 • Handmixer
 • Steelpan
 • Grove rasp

Ingrediënten:

Voor één taart 10-12 personen:

Voor de bodem:

Voor de vulling:

 • 2 goudrenetten
 • 2 elstars
 • Sap van 1/2 citroen
 • 2 el Erythritol
 • 1 tl Ceylon kaneel
 • 100 g rozijnen

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de springvorm met bakpapier.
 2. Smelt de kokosolie in een steelpan. Meng de havermout, de melen, bakpoeder, suiker en het zoet in een mengkom. Voeg de gesmolten kokosolie toe en roer alles goed door elkaar totdat alle kokosolie is opgenomen. Strooi het mengsel over de bodem van de springvorm en maak de bodem en zijkanten egaal met de bolle kant van een lepel.
 3. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Rasp de appels grof en doe de rasp met het citroensap in een kom om verkleuring te voorkomen. Meng het zoetmiddel en de kaneel door de appels. Strooi de rozijnen over de bodem, verdeel daar de geraspte appels over en druk alles lichtjes aan.
 4. Bak de taart in het midden van de oven in zo’n 75 a 90 minuten goudbruin. Laat de appeltaart even afkoelen voordat je de springvorm verwijdert. Een dag naar het bakken is de taart het lekkerste!
 5. Serveer de taart met een grote glimlach en geniet!

Ga je deze overheerlijke glutenvrije appeltaart met havermoutbodem maken? Deel jouw creatie op social media!

Voor meer inspiratie? Neem dan snel een kijkje op de website van Anna!

Heel Holland Bakt – Veel lekkers van Anna van Anna Yilmaz is verkrijgbaar in de boekenwinkel voor 21, 99. Bestel je het bij Bol.com dan is de kans groot dat je morgen al aan de boek kunt.

ISBN:9789021573243

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

10 comments
 1. Hallo Marike
  Ik heb vanmiddag deze overheerlijke appeltaart gemaakt wat is die heerlijk.bedankt voor jou geweldige recepten zo happy mee tineke

 2. Kan je Greensweet Brown ook vervangen door dezelfde hoeveelheid erythritol? Bij de appels doe ik sowieso nooit suiker of zoetstof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts