Glutenvrije chewy chocoladekoeken

0
(0)

Chocoladekoeken met een chewy bite, ik kan er eigenlijk geen genoeg van krijgen. Glutenvrij? Jazeker! Regelmatig proef ik glutenvrije koekjes die gortdroog zijn of als Saharazand door je vingers heen kruimelen. Zo zonde van het geld aangezien ze ook nog eens helemaal niet goedkoop zijn. Dit moet natuurlijk anders! Ik wilde dolgraag een Amerikaanse koekjes maken die ik daar ooit had geproefd. Na twee keer experimenteren had ik hét recept gevonden. Deze koeken zijn zo lekker dat je voor je het weet de hele batch koekjes op eet. Ik waarschuw maar  alvast. Zit je er klaar voor? Zet die oven maar aan daar gaan we hoor! Nog even en je zit gebakken. 😉 Glutenvrij, lactosevrij en voor de liefhebbers te veganizen. 

Oeps, een goed werkende oven bleek toch wel een hoofdrolspeler te zijn. 

Een aantal maanden geleden ben ik verhuisd naar een super leuk huisje dichtbij de duinen en het strand. Een prachtige plek waar ik mij helemaal thuis voel. Overdag kan ik er fijn thuiswerken in alle rust en schrijf ik veel artikelen, fotografeer ik er op los voor de freelance opdrachten en ontwikkel ik recepten voor Oh My Pie! Dat laatste gaat goed, totdat ik de oven aan moet zetten. Tja, toch wel een aanzienlijke hoofdrolspeler in dit proces. Laat die nou niet werken zoals ik wil. Het duurt nog even voordat mijn keuken wordt verbouwd om een grotere goed werkende oven te plaatsen, daarom heb ik nu een losstaande oven als tijdelijke oplossing. Deze glutenvrije chewy chocoladekoeken waren de eerste toppertjes die uit de tijdelijke oven paradeerden! Je kan je wel voorstellen dat ik een vreugdedansje deed op het moment dat ik een hap nam en ik wist dat het goed was. Deze koeken wil je! 

Ben je dol op koekjes? Ik heb nog veel meer koekjesrecepten gemaakt check ze snel HIER eens!

Op het moment dat deze glutenvrije chewy chocoladekoeken uit de oven kwamen vond ik ze om heel eerlijk te zijn een beetje saai. Ik pimpte ze op met mijn favoriete chocolade en wat pistachecrunch. Niet alleen prachtig om naar te kijken maar ook zo lekker! Varieer hier gerust mee!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Bakplaat
 • Bakpapier
 • Mengkom
 • Spatel

Ingrediënten:

Voor 5 a 7 koeken

*Vegan of eivrij? Vervang het ei door 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 3 el lauwwarm water. 

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht en bekleed de bakplaat met bakpapier. 
 2. Doe de kokoslie samen met het ei in de mengkom en kneed dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe behalve de baking soda + citroensap, pistachenoten en de chocolade. 
 3. Doe de baking soda + citroensap in een klein kommetje en roer dit door elkaar. Kneed dit door het deeg. 
 4. Maak balletjes van het deeg en plaats deze op de bakplaat. Maak ze iets platter met de handpalm en schuif de bakplaat de oven in voor zo’n 20 minuten. 
 5. Laat de koeken afkoelen op de bakplaat. 
 6. Hak de pistachenoten grof en smelt ondertussen de chocolade au bain marie met een lepeltje kokosolie. Zodra de koeken zijn afgekoeld kun je ze hier in dopen. Dip de koeken vervolgens in het pistachenotenkruim. 
 7. De chocolade kun je het beste even laten uitharden voordat je ervan geniet. 
 8. Zodra de chocolade hard genoeg is kun je er met een glimlach van genieten!

Ga je deze glutenvrije chocoladekoeken maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts