De eerste Oh My Pie! Masterclass in foto’s!

0
(0)

Afgelopen zaterdag was het dan zover, de eerste OH MY PIE! Masterclas is een feit! Weken heb ik er samen met de deelnemers naar uitgekeken. Een prachtig programma in elkaar gezet waarbij kennis, ervaring, proeven en proberen centraal stonden. Geen bakstenen meer uit de oven of smakeloze baksels waar iedereen zijn hoofd voor om zou draaien maar kleur, smaak én detail. Glutenvrij bakken is een feest voor iedereen! Dat kunnen de deelnemers wel beamen. Aangezien beelden meer dan 100 woorden zeggen heb ik er een kleurrijk fotoverslag van de fotografe Eef van Eefsfood van gemaakt. Kijk je mee?

De Oh My Pie! Masterclasses worden georganiseerd bij Het Nut in Beesd waar je je meteen op je plek voelt wanneer je de deur opent. De sfeer past perfect bij wat ik met Oh My Pie! uit wil stralen. Voor iedere deelnemer heb ik een werkboek ontwikkeld waar de kennis van de bakdemonstratie in is verwerkt evenals de recepten die ik deelde.

Kun je niet wachten om jouw plek voor de volgende Masterclass te boeken? Ga dan snel naar DEZE link!

Met een auto volgeladen met verse producten, goodiebags en keukenmachines was het nog best een klus om alles op tijd in orde te hebben. De Masterclass ging om 11 uur van start, de eerste deelnemers stond als nel te popelen om aan de slag te gaan. Super leuk om te zien dat mensen de moeite nemen om van ver te komen om bij deze dag aanwezig te zijn. Tot België aan toe, wauw!

Glutenvrij bakken met verschillende meelsoorten stond centraal!

Van te voren mocht iedereen aangeven wat hij of zij graag zou willen leren. Hierdoor kon ik makkelijker inspelen op de verschillende behoeftes! Op vrijdag heb ik mij flink uitgesloofd in de keuken zodat iedereen allerlei verschillende creaties mocht proeven. Hoe bak je nou met bakbanenmeel? Wat maak je eigenlijke met tijgernotenmeel? Hoe decoreer je nou een mooie feestelijke taart of hoe krijg je nou van die toffe zebrastrepen? Yes, al deze vragen kwamen aan bod! Wanneer ik eenmaal begin te praten over mijn passie dan ben ik zo enthousiast en bijna niet meer te stoppen, haha. Genoeg informatie, tips en tricks kwamen aan bod!

Een overvloed aan taarten om van te watertanden!

Oké, ik kon geen keuze maken dus maakte ik zoveel taarten dat iedereen ook taartpuntjes mee naar huis mocht nemen. Wat dacht je van een citroen en maanzaad cake  van bakbananenmeel, koffie-hazelnoot taart, frambozen kruimeltaart van tijgernotenmeel of misschien een hartige pompoencake van lupinemeel? Man, man, man… dit wil je!

Bakken is geen theorie, je moet het voelen en proeven!

Deze quote is op mijn lijf geschreven, dit is toch wel de boodschap die ik iedereen mee zou willen geven. Naast alle kennis en ervaring is het vooral belangrijk dat je leert ontdekken wat jij kan waarderen en dat je ook durft te oefenen in de keuken. Fouten maken mag en overal is een oplossing voor te bedenken. Super tof om te zien dat dit ook mogelijk was bij de Masterclass. Na de overheerlijke lunch gingen we aan de slag in de keuken. Iedereen mocht een recept kiezen of samenstellen en aan de slag gaan met zijn of haar keuze!

Genieten geblazen in de keuken!

Al snel was iedereen op dreef! De sfeer was zo fijn en bijzonder! Met de mooie mengkommen van Mepal en toffe Oh My Pie! keukenschorten als basis gereedschap kon het al bijna niet meer fout gaan! De ingrediënten van De Notenshop zijn van super kwaliteit, deze vormden het fundament voor onze baksels. Zo fijn om hier mee te werken. Al snel verschenen de eerste zebra taarten op tafel. De ene met agar agar en een andere met gelatine, elle tips en tricks werden cadeau gegeven. Een échte Masterclass!

Uiteindelijk ontstonden de mooiste creaties met eigen creativiteit van de deelnemers en een vleugje Oh My Pie! magie! Dit zijn de glimlachmomentjes waar ik het voor doe! Check deze parels eens!

Kijk deze parels eens shinen! Te gek om te zien dat iedereen zo graag wil leren! Deze Masterclasses zijn té leuk om te geven. Dit smaakt naar meer! Ieder op zijn of haar niveau en iedereen heeft een eigen hulpvraag. Door in te spelen op de individuele behoeftes ontstaat zoveel moois! Trots!

Met zorg en liefde heb ik een goodiebag samengesteld met enkel producten waar ik graag mee werk.

Het heeft heel wat tijd gekost om deze waanzinnig mooie goodiebag te vullen. Ik wilde er geen onzinnige producten aan toe voegen alleen het beste van het beste. Dat is gelukt! Met de overheerlijke specerijen van Green Gypsy Spices. De Erytrhitol van Greensweet Stevia waar je gezonder mee kan bakken! Top kwaliteit! De lekkerste granola van Oot Granola, gezondere chocolade pasta van No Sugar Daddies, de fijnste producten uit het glutenvrije schap van de Albert Heijn, bakbananenmeel van Femke’s Foodies, Chufameel van Chufa Nederland, de Oh My Pie! Bakmixen van Leev én de lekkerste bio pindakaas van De Notenshop. Met alle nieuwe ervaringen, kennis en smaken kunnen de deelnemers nu direct thuis aan de slag in de keuken!

De Masterclass was een groot succes op naar de volgende!

Ondertussen stuiter ik nog steeds door de kamer van geluk. Wat was dit een geweldige dag! “Ik heb zoveel geleerd, het was overweldigend. Ik kan thuis aan de slag met de informatie en het werkboek van Marike. De Masterclass is echt een aanrader, ik zou mij zo weer opgeven!”, was één van de reacties van de deelnemers na afloop. De Masterclass van 30 november is al uitverkocht maar….

Boek hier jouw tickets voor de Masterclass van 11 januari!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts