Glutenvrije yoghurt taart met gedroogd fruit!

0
(0)

Mijn liefde voor gedroogd fruit steek ik niet onder stoelen of banken. Verse zachte dadels, abrikozen, smeuïge gedroogde vijgen of kokosreepjes, ik hou er zo van! Ik kon het niet laten om er een keer een taart van te maken. Met een smaakvolle en voedzame bodem gevuld met een vulling van yoghurt en kleurrijk gedecoreerd. Laat gedroogd fruit nou super fijn functioneren in deze taart als smaakmaker, eye-catcher én gangmaker. 

Bakken met gedroogd fruit

Gedroogd fruit, ik gebruik het vaak in mijn recepten, maar wanneer zet je deze jokers nou in? Eigenlijk is gedroogd ruit niets anders dan fruit waaraan het water is onttrokken. Het is lang houdbaar en inzetbaar in zowel hartige als zoete recepten of lekker om zo te eten uit het vuistje. Ik let er wel op of er nog extra suiker of glucosestroop aan toegevoegd is, want dit is soms het geval. Daarom koop ik het gedroogde fruit puur zonder fratsen en toevoegingen. Deze Medjoul dadels zijn mijn favoriet. Super zacht, smeuïg én betaalbaar. Ik kneed ze zo door een deegje zonder dat ik ze moet laten weken. Je ziet ze vaak terug in mijn taartrecepten! Of wat dacht je van gedroogde mango of abrikozen? Deze overheerlijke no-bake koekjes met een vleugje kokos maken het verschil! Je kan de hoeveelheid suiker die je zou moeten toevoegen in een recept heel goed opvangen met gedroogd fruit. Gedroogd fruit is van zichzelf al behoorlijk zoet. 

Ontbijten met mijn favoriete ontbijttaart!

Ideaal om de dag te beginnen met een puntje van deze glutenvrije taart met gedroogd fruit. Super lekker én voedzaam. De taart kun je prima een dag van te voren maken zodat je ‘s ochtends enkel nog maar de taart hoeft aan te snijden. Genieten geblazen!

Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers plantaardig!

Recept:

Dit gerecht is:

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

 • Vlaaivorm 20 cm
 • Mengkom
 • Spatel
 • Pannetje

Ingrediënten:

Voor de bodem:

Voor de vulling:

Voor de topping:

Aan de slag

 1. Wel de vijgen in lauw warm water voor zo’n 10 minuten. Vet de springvorm alvast in en maal alle ingrediënten voor de bodem fijn tot een egaal deeg. Is het deeg nog te droog? Voeg dan een scheutje plantaartdige melk toe. Is het deeg te nat? Plaats het dan een half uurtje in de koelkast. 
 2. Bedek de bodem van de springvorm met het deeg en schuif de vorm de koelkast in. 
 3. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Spatel alle ingredienten door elkaar in een mengkom behalve de gelatine of agar agar. 
 4. Gebruik je gelatine? Wel de gelatine blaadjes los van elkaar in een bakje koud water. Zodra deze week geworden zijn kun je ze uitknijpen. Verwarm de blaadjes met een paar eetlepels water al roerende op het vuur. Wanneer de gelatine helemaal is opgelost draai je het vuur uit en voeg je al roerende het yoghurtmengsel toe. Mix de vulling goed door elkaar en schenk dit op de taartbodem. 
 5. Gebruik je agar agar? Kook de agar agar in een scheutje water op het vuur. Blijf goed roeren. Voeg het yoghurt mengsel al roerende toe en laat het nog even kort koken (dit is noodzakelijk anders zal de agar agar niet binden). Schenk het yoghurtmengsel over de taartbodem.
 6. Schuif de taart de koelkast in voor zo’n 2 uur zodat de vulling op kan stijven. 
 7. Snijd het gedroogde fruit in stukjes. Decoreer de taart met de blauwe bessen en het gedroogde fruit zodat er een kleurrijk plaatje ontstaat!
 8. Serveer de taart met een grote glimach en geniet! 

Bewaartip! Je kan het taartje zo’n 3 dagen in een afgesloten in de koelkast bewaren. 

Ga je deze overheerlijke taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

2 comments
 1. Hoi ik wilde vragen of de 3 dagen bewaren mét de dag dat je hem maakt gerekend wordt of niet. Als ik zelf zo’n taart maak op maandag eet ik daar t/m donderdag van. Is dit oké of eigenlijk te lang?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts